Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Kultur

Ny redaktør til Science Report

Søren Frandsen kommer fra TV2.dk og har tidligere arbejdet med videnskabsformidling.

Sørens Frandsen er Science Reports nye redaktør.

Science Report har ansat 42-årige Søren Frandsen som ny redaktør. Han tiltræder 18. januar. 

Søren Frandsen kommer fra en stilling som journalist på TV2.dk, hvor han i perioder også har fungeret som forsideredaktør. Derudover har han 11 år været freelance redaktør og journalist, hvor han blandt andet har arbejdet for Fagbladet Journalisten, Naturstyrelsen og Penge & Privatøkonomi. Som selvstændig har Søren Frandsen desuden formidlet videnskab i både magasiner, aviser og bøger. 

Ifølge ansvarshavende chefredaktør på Science Report, Tor Arnbjørn, skal Søren Frandsen være med til at udvikle Science Report, så mediet i endnu højere grad bliver relevant for danskere, der interesserer sig for forskning og for strømningerne i det danske forskningsmiljø.

– Med ansættelsen af Søren opruster vi bemandingen på Science Report, hvor vi den kommende tid har planer om at tænke i nye og måske lidt anderledes baner, siger Tor Arnbjørn.

Han peger på, at Science Report siden begyndelsen for fire år siden har markeret sig som et vigtigt specialmedie om dansk forskning. 

– Science Report har godt fat i vores målgruppe. Senest har for eksempel uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i vores spalter beskrevet, hvordan forskningen i 2020 gav verden håb, siger Tor Arnbjørn.

Fortsat fokus på god journalistik
Den nye redaktør glæder sig til at sætte sig i redaktørstolen. 

– Science Report er et medie, der i høj grad åbner for brug af hele den journalistiske værktøjskasse. Det glæder jeg mig til, siger Søren Frandsen.

De kommende uger vil han sammen med holdet bag Science Report komme med et bud på, hvad mediet skal kunne i fremtiden. Fast ligger det dog, at den nye redaktør vil holde fast i kernen af Science Report.   

– Science Report skal naturligvis fortsat levere solid og gennemarbejdet journalistisk, siger Søren Frandsen, og tilføjer: 

– Men samtidig skal vi som specialmedie være klar til at se i nye retninger og lede efter ny veje, der kan gøre vores læsere endnu mere vidende om dansk forskning.

Søren Frandsen afløser Julie Lindhardt Høimark, der efter eget valg bliver journalist i skrift og ikke mindst lyd på Science Report. Ved siden af sit arbejde som redaktør har Julie Lindhardt Høimark gennem længere tid lavet forskellige lydproduktioner for Science Report og Rakkerpak Productions, der er et af Danmarks førende lyd-produktionsselskaber med speciale i podcast.

– Jeg er glad for, at Julie har set åbningen for at trække lyd ind på redaktionen. For det giver os endnu flere muligheder for at udvikle en ny og bedre version af Science Report, siger Tor Arnbjørn.

Søren Frandsen er uddannet journalist fra Roskilde Universitet. Han har desuden en bachelor i Historie.

Forsiden lige nu:

Hvem er forskningsverdens magtelite?

FORSKNINGENS MAGTELITE. Magtbalancen rykker sig i forskningsverdenen i takt med, at bevillingssummerne strømmer til som aldrig før. Science Report undersøger og afdækker i en ny magtserie, hvem der udgør forskningens magtelite, og hvilke typer magt der i spil.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.