Science Report har ansat 42-årige Søren Frandsen som ny redaktør. Han tiltræder 18. januar.
Søren Frandsen kommer fra en stilling som journalist på TV2.dk, hvor han i perioder også har fungeret som forsideredaktør. Derudover har han 11 år været freelance redaktør og journalist, hvor han blandt andet har arbejdet for Fagbladet Journalisten, Naturstyrelsen og Penge & Privatøkonomi. Som selvstændig har Søren Frandsen desuden formidlet videnskab i både magasiner, aviser og bøger.
Ifølge ansvarshavende chefredaktør på Science Report, Tor Arnbjørn, skal Søren Frandsen være med til at udvikle Science Report, så mediet i endnu højere grad bliver relevant for danskere, der interesserer sig for forskning og for strømningerne i det danske forskningsmiljø.
– Med ansættelsen af Søren opruster vi bemandingen på Science Report, hvor vi den kommende tid har planer om at tænke i nye og måske lidt anderledes baner, siger Tor Arnbjørn.
Han peger på, at Science Report siden begyndelsen for fire år siden har markeret sig som et vigtigt specialmedie om dansk forskning.
– Science Report har godt fat i vores målgruppe. Senest har for eksempel uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i vores spalter beskrevet, hvordan forskningen i 2020 gav verden håb, siger Tor Arnbjørn.
Fortsat fokus på god journalistik
Den nye redaktør glæder sig til at sætte sig i redaktørstolen.
– Science Report er et medie, der i høj grad åbner for brug af hele den journalistiske værktøjskasse. Det glæder jeg mig til, siger Søren Frandsen.
De kommende uger vil han sammen med holdet bag Science Report komme med et bud på, hvad mediet skal kunne i fremtiden. Fast ligger det dog, at den nye redaktør vil holde fast i kernen af Science Report.
– Science Report skal naturligvis fortsat levere solid og gennemarbejdet journalistisk, siger Søren Frandsen, og tilføjer:
– Men samtidig skal vi som specialmedie være klar til at se i nye retninger og lede efter ny veje, der kan gøre vores læsere endnu mere vidende om dansk forskning.
Søren Frandsen afløser Julie Lindhardt Høimark, der efter eget valg bliver journalist i skrift og ikke mindst lyd på Science Report. Ved siden af sit arbejde som redaktør har Julie Lindhardt Høimark gennem længere tid lavet forskellige lydproduktioner for Science Report og Rakkerpak Productions, der er et af Danmarks førende lyd-produktionsselskaber med speciale i podcast.
– Jeg er glad for, at Julie har set åbningen for at trække lyd ind på redaktionen. For det giver os endnu flere muligheder for at udvikle en ny og bedre version af Science Report, siger Tor Arnbjørn.
Søren Frandsen er uddannet journalist fra Roskilde Universitet. Han har desuden en bachelor i Historie.
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.