Man kan ikke drive forretning i dag uden at tage stilling til bæredygtighed. Men hvordan får man både succes på den finansielle bundlinje og den ansvarlige bundlinje?
Det er netop dét, podcasten ’Bæredygtig Business’ forsøger at svare på.
Gennem fem sæsoner har CSR-direktør hos Holmris B8, forfatter og iværksætter Steffen Max Høgh sammen med en lang række gæster kommet med helt konkrete hands on-bud på, hvordan man kan gøre en forskel og samtidig tjene penge.
Nu er Steffen Max Høgh klar med sjette sæson, som du kan følge på Science Reports søstermedie, Sustain Report.
Næste bølge af bæredygtighedsarbejdet
Inden for de seneste par år har man ifølge Steffen Max Høgh for alvor opdaget på ledelsesgangene rundt om i landet, at bæredygtighedsagendaen er kommet for at blive. Men der er stadig lang vej til handling for de fleste.
– Vi er netop nu på vej ind i en periode, hvor der er stort fokus på, hvordan man rapporter eller dokumenterer sin bæredygtighedsindsats, ikke mindst på grund af de nye rapporteringskrav fra EU, siger han og fortsætter:
– Det næste, jeg tror vi vil se, er et fokus på integration af bæredygtighedsstrategien i alle virksomhedens fagområder.
Og det er lige præcis det, den sjette sæson af podcasten ’Bæredygtig Business’ kommer til at handle om.
Læs også: SDU samler klimaforskning i nyt center
– Det nytter for eksempel ikke noget, hvis man har skråsikre sælgere, som snakker løs om bæredygtighed, uden at vide hvad de taler om, eller hvis ens produkt bliver markedsført som bæredygtigt uden rette dokumentation. Det kræver en helt anden tilgang til salg, kommunikation med videre, hvis det skal være troværdigt, siger Steffen Max Høgh.
Det samme gælder for HR-området, og hvordan man kan bruge virksomhedens bæredygtighedsarbejde aktivt i rekruttering og uddannelse af medarbejdere.
– Alle fagområder har en rolle at spille, og det er jeg meget optaget af at blive klogere på.
Finkæmmer kerneområder
I sæson seks af podcastserien finkæmmer Steffen Max Høgh sammen med forskellige eksperter og praktikere en række kerneområder i en virksomhed: facility management, HR, finans, ledelse, kommunikation/marketing, sustainability og salg.
Der kommer i alt 20 episoder om, hvordan forskellige virksomheder arbejder holistisk med bæredygtighed, og hvordan man får aktiveret de forskellige fagområder, så de bidrager til den bæredygtige omstilling bedst muligt.
Læs også: Civil ulydighed i klimaets navn er demokratisk legitimt, siger forsker
– Bæredygtighed betyder generelt meget for medarbejderne, men det er en skrøne, at medarbejderne elsker at arbejde med bæredygtighed, hvis det betyder, at deres hverdag bliver mere kompleks og besværlig. Derfor ligger der et stort arbejde i at få medarbejderne med ombord og finde ud af, hvordan man får aktiveret dem, siger Steffen Max Høgh.
Podcasten udkommer hver 14. dag, og det første afsnit af den nye sæson er netop udkommet. Her er fokus på ledelse, og Steffen Max Høgh har forfatterne til bogen ’Strategisk bæredygtighed – den nye ledelsesopgave’ i studiet.
Find det på din favorit-podcastplatform eller via linket her.
Forsiden lige nu:

Ny magtudredning skal undersøge demokratiets kapløb med tiden
Professor i statskundskab Michael Bang Petersen er forskningsleder af en ny magtudredning, som skal undersøge demokratiets tilstand og videnskabens rolle i et samfund udfordret af tid og teknologi. Det er første gang i 20 år.

Ny alliance skal veksle viden til biodiversitet i erhvervslivet
Lyttebøfferne er slået ud i det såkaldte “Biodiversitetspartnerskab”. Miljøministeriet, organisationer og forskere skal det næste år samle anbefalinger til danske virksomheder indsatser for at beskytte verdens natur.

Novo Nordisk Fondens fem nye forskningsgrupper arbejder med innovativ CO2-fangst
Novo Nordisk Fonden går ind i nye, uudforskede områder og støtter fem nye CO₂-projekter. Projekterne skal skabe innovativ, tværfaglig forskning inden for områder, der supplerer centrets eksisterende forskning i CO₂-fangst.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.