Videnskabernes Selskab lancerer til efteråret kursusrækken ’Formidlingsakademiet’.
Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.
– Der er mere end nogensinde brug for, at forskere fra alle faggrene giver deres viden videre og tager del i de offentlige debatter – og både har redskaberne til det og interessen for det, siger præsident i Videnskabernes Selskab, Marie Louise Nosch.
Formidlingsakademiet løber i første omgang over tre år. Forløbet er gratis og henvender sig til forskere fra alle dele af videnskaben. Forskerne vil ifølge Videnskabernes Selskab blive undervist af ”de bedste formidlere fra både medier og forskningsverden”.
Her vil forskere blive tilbudt to forskellige undervisningsforløb:
- Et analogt spor i form af et intensivt kursus med fysisk fremmøde. Her vil være plads til omkring 15 deltagere om året.
- Et digitalt spor, hvor forskerne bliver undervist digitalt. På dette forløb vil være plads til 80 forskere om året.
Det digitale spor er åbent for alle, mens optagelse på det analoge spor sker via ansøgning.
Læs også: Videnskabernes Selskab har valgt 15 nye medlemmer
Derudover vil der blive produceret en podcast med alle pointerne fra undervisningen, som alle interesserede kan lytte til. Efter tre år vil undervisningen blive udgivet som bog.
Millionstøtte
Til oprettelsen af Formidlingsakademiet har Videnskabernes Selskab modtaget økonomisk støtte på mere end fire millioner kroner fra Carlsbergfondet og Novo Nordisk Fonden.
– Jeg glæder mig meget over, at vi nu får etableret et Formidlingsakademi for forskere i Danmark, siger Carlsbergfondets bestyrelsesformand, professor Flemming Besenbacher.
Han forklarer videre, at Carlsbergfondet gerne vil understøtte en videnskabeligt baseret samfundsudvikling.
Læs også: I 2020 kom, så og sejrede videnskaben
– Det fordrer imidlertid, at forskere og eksperter deltager på kvalificeret vis i den offentlige samtale om de emner, der optager os alle. Jeg ser derfor frem til, at en lang række forskere over de kommende tre år får mulighed for at blive klædt godt på til at bidrage med solid og faktuel videnskabelig viden i de offentlige diskussioner og debatter, som vi løbende tager som samfund, siger Flemming Besenbacher.
Forsiden lige nu:

Bestyrelsen for det norske forskningsråd er blevet fyret
Bestyrelsen for det norske forskningsråd blev fyret i sidste uge, og det kan få store konsekvenser for norsk forskning, mener blandt andre flere rektorer.

Forsker fra AU modtager 10 mio. kr. til forskning i metastaser
Joanna Kalucka modtager 10. mio. kr. af Novo Nordisk Fonden til at undersøge den molekylære signatur for metastaser til leverkræft.

Aalborg-rektor vil satse på signaturprojekter
Aalborg Universitet vil skabe missionsdrevet forskning til gavn for samfundet. Og her spiller grundforskning en rolle, fortæller genansat rektor.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Heine Andersen: – Vi skal have et opgør med de horrible ansættelsesstrukturer
Ansættelsesstrukturerne på universiteterne skal ændres, hvis man skal komme problemerne med forskningstyveri til livs, mener Heine Andersen, prof. emeritus på KU.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
