Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Kultur

Videnskabernes Selskab stifter akademi

Selskabet vil gøre forskere fra alle dele af videnskaben bedre til at formidle deres forskning.

Forskere skal blive bedre til at formidle, mener Videnskabernes Selskab. Foto: iStock

Videnskabernes Selskab lancerer til efteråret kursusrækken ’Formidlingsakademiet’.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

– Der er mere end nogensinde brug for, at forskere fra alle faggrene giver deres viden videre og tager del i de offentlige debatter – og både har redskaberne til det og interessen for det, siger præsident i Videnskabernes Selskab, Marie Louise Nosch.

Formidlingsakademiet løber i første omgang over tre år. Forløbet er gratis og henvender sig til forskere fra alle dele af videnskaben. Forskerne vil ifølge Videnskabernes Selskab blive undervist af ”de bedste formidlere fra både medier og forskningsverden”.

Her vil forskere blive tilbudt to forskellige undervisningsforløb:

  • Et analogt spor i form af et intensivt kursus med fysisk fremmøde. Her vil være plads til omkring 15 deltagere om året.
  • Et digitalt spor, hvor forskerne bliver undervist digitalt. På dette forløb vil være plads til 80 forskere om året.

Det digitale spor er åbent for alle, mens optagelse på det analoge spor sker via ansøgning.

Læs også: Videnskabernes Selskab har valgt 15 nye medlemmer

Derudover vil der blive produceret en podcast med alle pointerne fra undervisningen, som alle interesserede kan lytte til. Efter tre år vil undervisningen blive udgivet som bog.

Millionstøtte

Til oprettelsen af Formidlingsakademiet har Videnskabernes Selskab modtaget økonomisk støtte på mere end fire millioner kroner fra Carlsbergfondet og Novo Nordisk Fonden.

– Jeg glæder mig meget over, at vi nu får etableret et Formidlingsakademi for forskere i Danmark, siger Carlsbergfondets bestyrelsesformand, professor Flemming Besenbacher.

Han forklarer videre, at Carlsbergfondet gerne vil understøtte en videnskabeligt baseret samfundsudvikling.

Læs også: I 2020 kom, så og sejrede videnskaben

– Det fordrer imidlertid, at forskere og eksperter deltager på kvalificeret vis i den offentlige samtale om de emner, der optager os alle. Jeg ser derfor frem til, at en lang række forskere over de kommende tre år får mulighed for at blive klædt godt på til at bidrage med solid og faktuel videnskabelig viden i de offentlige diskussioner og debatter, som vi løbende tager som samfund, siger Flemming Besenbacher.

Forsiden lige nu:

Ny aftale: Den nationale rumkonference skal afholdes på SDU, AU og AAU

Uddannelses- og Forskningsministeriet vil de næste tre år holde sin årlige nationale rumkonference i samarbejde med SDU, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet. Første konference bliver afholdt på SDU i 2023 og vil få fokus på tværfaglighed i rumforskningen og vækstlaget i den danske rumindustri.

Værsgo, politikere: Her er forskningsverdens ønskeliste

Science Reports valgserie har afsøgt forskningsverdens udfordringer og ønsker til det kommende rul af politikere. Enden er nået, og nu lander hermed den samlede ønskeliste med de fem største ønsker til at sikre forskningen nu og i fremtiden.

Seneste artikler:

Da mennesket tæmmede sig selv, fik evolutionen et andet fortegn

Den antropologiske selvtæmningstese bliver udfoldet og tryktestet i en ny bog af videnskabsformidler Thomas Thaulov Raab. Han mener, at det er på tide, at der kommer en tværfaglig historie om, hvordan mennesket tæmmede sig selv.

Kæmpestor tilslutning til ny Science Festival for de alleryngste

En ny lillesøster til den landsdækkende Naturvidenskabsfestival ser ud til at få en flyvende start. Flere end 600 dagtilbud over hele Danmark er i denne uge i gang med deres første Mikro Science Festival fyldt med leg og små eksperimenter.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.