Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Kultur

Videnskabsfestivalen Bloom slår dørene op i weekenden

Store internationale forskere er på programmet i år, når videnskaben rykker ud i naturen

Bloom 2017 © Longfei Wang

Det er under bøgetræernes blade på forårsgrønt græs i Søndermarken på Frederiksberg, at du skal befinde dig i weekenden, hvis du er interesseret i at høre om natur og videnskab i uformelle omgivelser.

Natur- og videnskabsfestivalen Bloom rykker nemlig ind i den københavnske park lørdag d. 25. maj og søndag d. 26. maj, hvor der blandt andet vil være foredrag, debatter og koncerter i videnskabens tegn.

Formålet med festivalen er at nå ud til bredere publikum, så videnskab kommer i øjenhøjde. Af samme årsag er arrangementet også helt frit at deltage i, og i år er der tilføjet oplevelser, der også egner sig for for de yngste i familien.

Der er ofte mange utraditionelle arrangementer og forskellige installationer til festivalen. Foto: Malthe Ivarsson

Største program nogensinde
Det er tredje år, at festivalen slår sig ned i de naturskønne omgivelser, og i år er de klar med deres største program nogensinde.

Det betyder, at der er 111 punkter på programmet – og det er både internationale og nationalt anerkendte forskere, der lægger turen forbi Søndermarken.

Læs mere om de forskere, der kommer til årets Bloom-festival.

Blandt hovednavnene finder vi den amerikanske videnskabsjournalist og -forfatter med speciale i genetik, Carl Zimmer, som en af Danmarks stjerneforskere Eske Willerslev vil tale geogenetik med under navnet ”Our Ancient DNA”. Det kan opleves på SUMMER-scenen søndag aften.

Du kan også høre om Danmarks første astronaut i rummet Andreas Mogensens erfaringer og tanker efter en tur udenfor jorden to gange under festivalen. Både til hans foredrag SUMMER-scenen søndag formiddag, men også senere samme dag i ”Spørg astronauten”.

Festivalen startede i 2017, hvor der blev optalt mere end 6.000 besøgende. I 2018 var det tal steget til 9.000. Foto: Malthe Ivarsson

I løbet af weekenden vil du også kunne opleve Harvard-professor i mikrobiologi Roberto Kolter, professor i kvantefysik og kvanteteknologi Charles Marcus, geolog Minik Rosing, arkitekt Jacob Lange fra BIG og den norske biolog og bestsellerforfatter Anne Sverdrup-Thygeson.

Der er langt flere på programmet, som du kan finde her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.