Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Kultur

Videnskabsfestivalen Bloom slår dørene op i weekenden

Store internationale forskere er på programmet i år, når videnskaben rykker ud i naturen

Bloom 2017 © Longfei Wang

Det er under bøgetræernes blade på forårsgrønt græs i Søndermarken på Frederiksberg, at du skal befinde dig i weekenden, hvis du er interesseret i at høre om natur og videnskab i uformelle omgivelser.

Natur- og videnskabsfestivalen Bloom rykker nemlig ind i den københavnske park lørdag d. 25. maj og søndag d. 26. maj, hvor der blandt andet vil være foredrag, debatter og koncerter i videnskabens tegn.

Formålet med festivalen er at nå ud til bredere publikum, så videnskab kommer i øjenhøjde. Af samme årsag er arrangementet også helt frit at deltage i, og i år er der tilføjet oplevelser, der også egner sig for for de yngste i familien.

Der er ofte mange utraditionelle arrangementer og forskellige installationer til festivalen. Foto: Malthe Ivarsson

Største program nogensinde
Det er tredje år, at festivalen slår sig ned i de naturskønne omgivelser, og i år er de klar med deres største program nogensinde.

Det betyder, at der er 111 punkter på programmet – og det er både internationale og nationalt anerkendte forskere, der lægger turen forbi Søndermarken.

Læs mere om de forskere, der kommer til årets Bloom-festival.

Blandt hovednavnene finder vi den amerikanske videnskabsjournalist og -forfatter med speciale i genetik, Carl Zimmer, som en af Danmarks stjerneforskere Eske Willerslev vil tale geogenetik med under navnet ”Our Ancient DNA”. Det kan opleves på SUMMER-scenen søndag aften.

Du kan også høre om Danmarks første astronaut i rummet Andreas Mogensens erfaringer og tanker efter en tur udenfor jorden to gange under festivalen. Både til hans foredrag SUMMER-scenen søndag formiddag, men også senere samme dag i ”Spørg astronauten”.

Festivalen startede i 2017, hvor der blev optalt mere end 6.000 besøgende. I 2018 var det tal steget til 9.000. Foto: Malthe Ivarsson

I løbet af weekenden vil du også kunne opleve Harvard-professor i mikrobiologi Roberto Kolter, professor i kvantefysik og kvanteteknologi Charles Marcus, geolog Minik Rosing, arkitekt Jacob Lange fra BIG og den norske biolog og bestsellerforfatter Anne Sverdrup-Thygeson.

Der er langt flere på programmet, som du kan finde her.

Forsiden lige nu:

Ny rapport vender vrangen ud på universitetsloven

En ny rapport viser store udfordringer med forskningsfriheden og arbejdsvilkår på de danske universiteter. Men det er lykkedes at modernisere universiteterne og få mere forskning ud i samfundet.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.