Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

AAU-professor vinder Grundfosprisen

Med prisen følger 750.000 kroner, der skal bruges til fri forskning.

Professor MSO ved Aalborg Universitet Mads Albertsen

Professor MSO Mads Albertsen modtog torsdag Grundfosprisen 2021 for sit arbejde inden for mikrobiologi og bioinformatik.

– Det er selvfølgelig en stor begivenhed, særligt med tanke på de inspirerende navne, som har modtaget prisen før mig. Det er spændende, men lægger samtidig et stort pres på mine skuldre, hvad angår mine egne fremtidige præstationer inden for forskning, siger Mads Albertsen til Science Report.

Hædret for corona-indsats

Begrundelsen for valget af Mads Albertsen som vinder af prisen, bunder i hans arbejde med metoder til at kortlægge enkelte mikroorganismer i komplekse mikrobielle samfund.

Læs også: 38 kvinder og én mand modtager støtte fra Inge Lehmann-programmet

En anden grund er hans store indsats i forbindelse med covid-19, hvor Mads Albertsens laboratorium på Aalborg Universitet har stået for 99 procent af al genom-sekventering af positive covid-19-prøver i Danmark frem til sommeren 2021.

– Forskningens nødvendighed for et moderne samfund kan ikke demonstreres tydeligere, siger Jens Maaløe, bestyrelsesformand i Poul Due Jensens Fond og formand for Grundfospris-komiteen, i en pressemeddelelse.

Forskningstalenterne skal fastholdes

Med Grundfos-prisen 2021 følger 750.000 kroner til fri forskning.

– Primært skal de frie midler bruges til at sikre, at vi kan holde på mange af de forskningstalenter, som der ellers ikke ville være midler til at fastholde. Konkret kan der være tale om studerende, som måske ikke passer ind i et forskningsprojekt lige nu men som passer rigtig godt ind i et fremtidigt projekt.

Mads Albertsen er den fjerde unge forsker, som er blevet tildelt prisen siden 2018. Du kan se de tidligere vindere her.

Grundfosprisen

Poul Due Jensens Fond (Grundfos Fonden) oprettede Grundfosprisen i 2001. 

Ifølge fonden skal prisen stimulere og anerkende national og international forskning inden for det tekniske og naturvidenskabelige område. 

Prisen har særligt fokus på samfundsgavnlige og fremsynede løsninger. 

Kilde: Poul Due Jensens Fond

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.