CBS får en erfaren universitetsleder ind i direktionen, når Inger Askehave tiltræder som ny prorektor den 1. februar. Inger Askehave, der er professor inden for virksomhedskommunikation og erhvervssprog, forlader af samme grund sin nuværende stilling som prorektor ved Aalborg Universitet (AAU), hvor hun har været de seneste 11 år.
På CBS har man især lagt vægt på den nye prorektors brede og omfattende erfaring med universitetsledelse, der også tæller tidligere stillinger som både institut- og studieleder, lyder det i en pressemeddelelse fra CBS.
– Jeg er overbevist om, at vi med Inger Askehave får en leder, der med hendes erfaring, personlige kompetencer og ledelsesstil udgør et godt match med den nuværende direktion og CBS, udtaler rektor og formand for ansættelsesudvalget, Nikolaj Malchow-Møller.
– Hun giver os et stærkt grundlag for at skabe strategisk udvikling sammen med organisationen gennem et tillidsfuldt ledelsesrum med CBS’ institutledere og dermed alle vores dybt engagerede forskere og undervisere på institutterne, tilføjer han.
Sikre strategiske udvikling
Som prorektor og dermed en del af CBS’ direktion får Inger Askehave medansvar for både den daglige og den strategiske ledelse, og hun får det direkte ledelsesansvar for CBS’ institutledere og institutter med knapt 1500 fastansatte og deltidsansatte videnskabelige medarbejdere.
Inger Askehave får samtidig en nøglerolle inden for universitets arbejde med forskning og undervisning og skal i den forbindelse være med til at sikre samspillet mellem den strategiske udvikling og driften af CBS’ kerneaktiviteter, som er uddannelse og forskning.
– Jeg har søgt denne stilling, fordi jeg er motiveret af CBS’ nye ambitiøse strategi og de muligheder, den giver for at sætte en tydelig, strategisk retning for CBS. Målsætningen om, at vi skal påvirke og skabe samfundsmæssige transformationer, er en spændende ambition. Jeg ser frem til at lære CBS’ institutledere, institutter og medarbejdere bedre at kende og sammen finde ud af, hvordan vi kan cementere vores rolle som et universitet der har viden og indsigt til at understøtte og drive den samfundsmæssige udvikling, siger Inger Askehave.
Læs også: Ny strategi for CBS vælges i samarbejde med erhvervslivet.
Ny prorektor til AAU
Inger Askehaves jobskifter betyder samtidig, at AAU skal på jagt efter en ny prorektor og forventningen er, at vedkommende er fundet om et halvt års tid.
I en pressemeddelelse takker universitetets rektor, Per Michael Johansen, Inger Askehave for indsatsen i det nordjyske og ønsker hende alt det bedste i sit nye job.
– Inger har gennem 11 år bidraget markant til udviklingen af AAU. Hun har gjort en stor indsats for udviklingen af vores uddannelser og universitetets problem- og projektbaserede læringsmodel, PBL. Inger er et engageret og innovativt menneske, og jeg har sat stor pris på vores samarbejde. Jeg er sikker på, at hun bliver en markant prorektor for CBS, siger rektor Per Michael Johansen og tilføjer;
– Inger har tillige været en hel central del af universitets generelle ledelse, og jeg har nydt de mange diskussioner og drøftelser gennem årene, som har bidraget væsentligt til udvikling af vores universitet.
Rektor vil i de kommende uger se på muligheden for en konstituering i stillingen som prorektor, oplyser universitetet.
– Jeg har været utrolig glad for jobbet som prorektor på AAU, og jeg vil se tilbage på min tid her med både stolthed, glæde og vemod, lyder det fra Inger Askehave.
– Jeg er stolt af det fokus, vi sammen har sat på uddannelsesområdet, og det har været en glæde for mig at se, hvordan vi med strategien Viden for verden har udviklet AAU på helt afgørende parametre, ligesom jeg mener, med baggrund i den nuværende status på den næste strategi, at Viden for verden II har de rigtige greb for at sikre AAU’s fremtidige profil, som et universitet i og til tiden, siger Inger Askehave og fortsætter:
– Men følelsen af vemod vil helt sikkert også dukke op, for jeg kommer til at savne mine dygtige og engagerede kollegaer, medarbejdere og studerende på tværs af universitetet. AAU er et unikt universitet, og jeg er dybt taknemmelig for at have været med til at udfolde AAU’s særkender igennem en årrække, så vi i dag fremstår som en endnu stærkere version af os selv, siger Inger Askehave.
Forsiden lige nu:

Forskerne er taberne, når fuptidsskrifter går på rov
En voksende underskov af såkaldte fagfællebedømte fuptidsskrifter truer forskningskvalitet og risikerer at knuse forskeres karrierer. Men der er råd at hente for at undvige de brodne kar.

Derfor blev Niels Bohr Instituttet NATO’s nye kvantecenter
Niels Bohr Instituttet bliver NATO’s nye kvantecenter, og det skaber enorme perspektiver for udviklingen af dansk kvanteforskning og for Danmark som forskningsnation. Vi har spurgt lederen af Niels Bohr Instituttet, hvordan det lykkedes at skaffe centret til Danmark.

Blå proteiner kan rense indre farvande og levere mere bæredygtig mad
Der er særdeles gunstige betingelser for at dyrke tang og muslinger i de danske fjorde, fremhæver professor Jens Kjerulf Petersen, DTU Aqua. Muslingeproduktionen har potentiale til 20-30 gange den nuværende størrelse.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.