Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Dansk Industri ansætter ny underdirektør for forskning

Mikkel Haarder afløser Mette Fjord Sørensen på posten.

Dansk Industri har ansat en ny underdirektør. Foto: Dansk Industri

Dansk Industri har ansat Mikkel Haarder som underdirektør og chef for forskning, uddannelse og mangfoldighed.

Det oplyser Dansk Industri i en pressemeddelelse.

– Forskning og uddannelse er råvaren for dansk erhvervsliv, og er det nu mere end nogensinde, hvor vi står over for nogle kæmpestore samfundsudfordringer. Det gælder arbejdsmarkedets behov for medarbejdere med de rette kompetencer og ikke mindst inden for life science og grøn omstilling, hvor der er hårdt brug for nye grønne løsninger, der kan bringe os i mål med vore ambitioner om et CO2-neutralt samfund, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i Dansk Industri, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

– Det er nogle meget vigtige opgaver, som jeg er utrolig glad for, at vi har sat Mikkel Haarder i spidsen for.

Mikkel Haarder bliver ny underdirektør i DI. Foto: EVA

Mikkel Haarder kalder det et privilegium at arbejde for Danmarks virksomheder.

– Jeg glæder mig meget til at arbejde for DI, som er en organisation, jeg altid har respekteret for sin seriøsitet og evne til at skabe bedre vilkår for danske virksomheder. Al fremgang afhænger af godt uddannede medarbejdere, verdensklasseforskning og inklusion af mange forskellige kompetencer, hvor diversitet spiller en vigtig rolle. Jeg har valgt at arbejde med uddannelse og viden, fordi det er det vigtigste, man kan gøre, siger Mikkel Haarder i pressemeddelelsen.

Tidligere har Charlotte Rønhof og senest Mette Fjord Sørensen tegnet DI på uddannelses-  og forskningsområdet.

Læs også: Forskningschef forlader Dansk Industri

Mikkel Haarder har gennem sin karriere bestredet flere topstillinger. Ved udgangen af august 2021 forlod han efter otte år posten som direktør for Danmarks Evalueringsinstitut (EVA).

– Mikkel Haarder har ydet en stor og vigtig indsats som direktør, og han forlader EVA i en stærk position som leverandør af viden til praktikere, interessenter og beslutningstagere. Jeg vil på bestyrelsens vegne gerne sige Mikkel et stort tak for indsatsen og samarbejdet, lød det fra EVA’s bestyrelsesformand Else Sommer i forbindelse med fratrædelsen.

Fokus på diversitet

Udover fokus på uddannelse og forskning skal Mikkel Haarder også arbejde for at fremme mangfoldighed og diversitet. Ikke mindst i ledelse og virksomhedsbestyrelser. 

Ifølge en 2017-rapport fra OECD sad der henholdsvis 39,0 procent og 38,4 procent kvinder på de ledende poster i Sverige og Norge, mens antallet i Danmark lå på 27,3 procent. DI’s egne tal viser, at der kun er tale om 26,6 procent i det danske private erhvervsliv.

Hos DI selv er 42 procent af ledelsesposterne i dag besat af kvinder.

– Danmark skal være verdens bedste land at leve og drive virksomhed i. Hvis vi skal nå det mål, er det helt afgørende, at danske virksomheder har adgang til de mest talentfulde medarbejdere uanset køn, alder, etnicitet, kønsidentitet, seksuel orientering med mere. Diversitet i erhvervslivet kan sikre konkurrenceevne og innovationskraft. Det er vigtigt for virksomheder, men faktisk også for vores samfund som helhed, siger Emil Fannikke Kiær. 

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.