Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Flemming Besenbacher forlader Carlsberg A/S

Helt efter planen overlader AU-professoren posten som bestyrelsesformand til en ny formand.

Tidligere bestyrelsesformand i Carlsbergfondet, Flemming Besenbacher.

Professor Flemming Besenbacher, tidligere formand for Carlsbergfondet, forlod på mandagens generalforsamling i Carlsberg A/S posten som bestyrelsesformand.

– Jeg ser tilbage på et årti med at arbejde med så mange dygtige og engagerede mennesker, og jeg er glad for, at jeg efterlader et Carlsberg, der er meget stærkere økonomisk, strategisk og organisatorisk end i 2012, da jeg blev valgt, siger Flemming Besenbacher på Carlsbergs LinkedIn-profil.

Som bestyrelsesformand har Flemming Besenbacher blandt andet været med til at lancere Carlsbergs bæredygtighedsprogram ’Together Towards Zero’.

Helt efter planen

At Flemming Besenbacher træder ud af bestyrelsen, er helt efter planen.

Traditionelt har formanden for Carlsbergfondet siddet som bestyrelsesformand i Carlsberg A/S. Derudover har fondets resterende fire medlemmer også været tiltænkt en plads i bryggeriets bestyrelse. Dette blev dog ændret, da fondet i 2021 meddelte, at fondet fra 2023 kun ville opstille to medlemmer fra fondets bestyrelse som kandidater til bestyrelsen i Carlsberg A/S.

– Ændringerne er også i tråd med, hvordan andre danske erhvervsdrivende fonde over de senere år har valgt at ændre deres repræsentation i bestyrelserne for de virksomheder, de kontrollerer, lød det i den anledning fra Flemming Besenbacher.

Læs også: Formanden for Carlsbergfondet mister formandspost i Carlsberg

Her lød det videre, at Carlsbergfondets formand fremover er tiltænkt rollen som næstformand i bryggeriets bestyrelse. Fondens anden kandidat til bestyrelsen i Carlsberg A/S skal vælges blandt og af fondets bestyrelse.

Flemming Besenbacher forlod Carlsbergfondets bestyrelse ved udgangen af 2021, og allerede ved denne generalforsamling i Carlsberg A/S blev fondets nye retningslinjer stemt igennem.

Her blev fondets nuværende forkvinde, CBS-professor Majken Schultz, konstitueret som næstforperson i bryggeriet. Søren-Peter Olesen, direktør for Danmarks Grundforskningsfond, blev valgt som Carlsbergfondets andet medlem af bryggeriets bestyrelse.

Henrik Poulsen, tidligere CEO i Ørsted, blev konstitueret som formand for bestyrelsen.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.