Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Her er de fem modtagere af Eliteforsk-priserne

De fem forskere modtager hver en pris på 1,2 millioner kroner.

Fem forskere modtager torsdag en pris for deres indsats i videnskabens tegn, når EliteForsk prisen bliver uddelt. Med hver af de fem priser følger 1,2 millioner kroner.

Det er uddannelses- og forskningsministeren, der siden 2007 har uddelt EliteForsk-priserne til en håndfuld forskere for at hædre dem samt skabe opmærksomhed om værdien af dansk forskning.

– I Danmark bedriver vi forskning på et meget højt niveau. Forskning, som er med  til at gøre en forskel. Det skal vi hylde og anerkende. EliteForsk-prisen går til  tre kvinder og to mænd. De står bag fem meget forskellige forskningsfelter og imponerende resultater. På hver deres måde kan de være med til at løse nogle af  Danmarks og verdens store samfundsudfordringer. Det er både imponerende og inspirerende, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i en pressemeddelelse. 

Læs også: Politikerne mangler ambitioner for dansk forskning

Fra klima til krig

Årets fem EliteForsk-modtagere spænder bredt og har alle opnået imponerende forskningsresultater, som det vurderes på hver deres måde kan få stor betydning for fremtiden. 

De fem modtagere er: 

Signe Normand, 41 år, og professor ved biologisk institut, Aarhus universitet, hvor hun forsker i planter vækst i et geobiologisk perspektiv. 

Gemma Clare Solomon Larsen, 40 år, og professor ved Nano-Science Centret og Kemisk Institut ved Københavns universitet. Hun fokuserer i sin forskning på at beskrive og forstå ladnings- og varmetransport i molekyler og materialer.   

Anders Engberg-Pedersen, 40 år, professor i komparativ litteratur ved Syddansk Universitet. Han forsker i krigens kulturelle former fra 1700-tallet til i dag. 

Emil Loldrup Fosbøl, 38 år, overlæge ved hjertecentret på Rigshospitalet. Han forsker bredt inden for kardiologiske problemstillinger og er især anerkendt for sin forskning i hjerteklapsygdomme. 

Eva Boxenbaum, 49 år, professor i organisations- og ledelsesteori ved Copenhagen Business School. Hun forsker i, hvordan organisatoriske aktører bidrager til etablerede virksomheder og samfundsinstitutioner. 

Læs også: København-baseret forsker nomineret til europæisk patentpris

Festligheder udskudt

De fem forskere modtager i dag 1,2 millioner kroner som en anerkendelse af deres store  indsats i dansk forskning. De 200.000 kroner er en personlig hæderspris, mens 1.000.000 kroner er øremærket til deres forskningsaktiviteter. På grund af situationen  med covid-19 bliver selve prisoverrækkelsen udsat til 10. august 2021.

Derudover modtager 20 ph.d.-studerende årets EliteForsk-rejsestipendier på hver 200.000 kroner.

Forsiden lige nu:

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC

Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.