Innovationsfonden får 1. februar 2020 ny direktør. Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.
Bestyrelsen har ansat Anne-Marie Levy Rasmussen, der kommer fra en stilling som global leder i den kommercielle del af vaccineområdet i medicinalvirksomheden, GlaxoSmithKline (GSK).
– Med Anne-Marie Levy Rasmussen får Innovationsfonden en meget kompetent direktør med bred og lang erfaring fra forsknings- og innovationsområdet, siger bestyrelsesformand, Tina Fanø, om valget af ny direktør.
Anne-Marie Levy Rasmussen har arbejdet på både universitetssiden og i det internationale erhvervsliv og har indsigt i politiske processer, fortæller Tina Fanø og tilføjer;
– En kombination af erfaringer, som vil komme fonden og dens mange ansøgere til gode, når hun skal fortsætte udviklingen af organisationen.
Anne-Marie Levy Rasmussen har siden 2007 haft direktørposter hos GSK i Danmark, London og senest i virksomhedens hovedkvarter for vacciner i Belgien.
Hun har tidligere siddet i bestyrelsen for Højteknologifonden, der er en af forløberne for Innovationsfonden, været vicepræsident i præsidiet for Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) og haft bestyrelsespost i den europæiske sammenslutning af fysikere, European Physical Society.
48-årige Anne-Marie Levy Rasmussen er uddannet fysiker fra Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet. Hendes karriere udløber også fra universitetsverdenen, hvor hun fra 2004-2007 var forskningspolitisk chef for Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.
Før det, arbejdede hun med forsknings- og uddannelsespolitik som politisk konsulent i Dansk Industri.
Dyb forståelse for at omsætte forskning til værdi
Innovationsfonden løfter strategiske forsknings- og innovationsprojekter, der skaber vækst og beskæftigelse i Danmark og løser samfundsudfordringer.
I løbet af 2019 er fondens hovedkontor flyttet fra København til Aarhus og nye mindre kontorer etableret i Aalborg, Odense og København. Anne-Marie Levy Rasmussen bliver øverste ansvarlige for den nye organisation og kommer til at lede fonden igennem en ny strategiproces og udmøntningen af historisk mange midler til den grønne omstilling i 2020.
– Bestyrelsen ser frem til, at fonden fremover får gavn af Anne-Marie Levy Rasmussens dybe forståelse for at arbejde strategisk med omsætningen af forskning til værdi – og på tværs af geografiske skel. Hun bliver en vigtig drivkraft og vil kunne skabe de rette rammer for fondens fremtidige virke inden for forskning, innovation og iværksætteri, siger Tina Fanø, som peger på, at;
– Ikke mindst, vil hun sammen med bestyrelsen og de faglige eksperter i fonden, kunne sikre, at de mange grønne forskningsmidler, som fonden bliver betroet i 2020, bliver omsat til konkrete løsninger på klimaudfordringerne.
Læs også: Enigt Folketing øremærker 1,5 mia. til grøn forskning.
Innovationsfonden har siden april 2019 været ledet af konstitueret direktør, Tore Duvold, der fra 2015 har været vicedirektør i fonden.
– Tore Duvold har sikret, at den omfattende flytning af organisationen er landet sideløbende med sikker drift, fortsat udvikling af programmer og processer og overholdelse af svartider. Jeg vil gerne benytte lejligheden til på vegne af bestyrelsen at sige Tore tak for en kæmpe indsats, siger Tina Fanø.
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.