Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Innovationsfonden får ny direktør

Innovationsfonden har ansat Anne-Marie Levy Rasmussen som ny direktør for fonden

Anne-Marie Levy Rasmussen er ny direktør for Innovationsfonden. Foto: Innovationsfonden

Innovationsfonden får 1. februar 2020 ny direktør. Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.  

Bestyrelsen har ansat Anne-Marie Levy Rasmussen, der kommer fra en stilling som global leder i den kommercielle del af vaccineområdet i medicinalvirksomheden, GlaxoSmithKline (GSK).

– Med Anne-Marie Levy Rasmussen får Innovationsfonden en meget kompetent direktør med bred og lang erfaring fra forsknings- og innovationsområdet, siger bestyrelsesformand, Tina Fanø, om valget af ny direktør. 

Anne-Marie Levy Rasmussen har arbejdet på både universitetssiden og i det internationale erhvervsliv og har indsigt i politiske processer, fortæller Tina Fanø og tilføjer; 

– En kombination af erfaringer, som vil komme fonden og dens mange ansøgere til gode, når hun skal fortsætte udviklingen af organisationen.

Anne-Marie Levy Rasmussen har siden 2007 haft direktørposter hos GSK i Danmark, London og senest i virksomhedens hovedkvarter for vacciner i Belgien.

Hun har tidligere siddet i bestyrelsen for Højteknologifonden, der er en af forløberne for Innovationsfonden, været vicepræsident i præsidiet for Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) og haft bestyrelsespost i den europæiske sammenslutning af fysikere, European Physical Society.

48-årige Anne-Marie Levy Rasmussen er uddannet fysiker fra Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet. Hendes karriere udløber også fra universitetsverdenen, hvor hun fra 2004-2007 var forskningspolitisk chef for Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Før det, arbejdede hun med forsknings- og uddannelsespolitik som politisk konsulent i Dansk Industri.

Dyb forståelse for at omsætte forskning til værdi
Innovationsfonden løfter strategiske forsknings- og innovationsprojekter, der skaber vækst og beskæftigelse i Danmark og løser samfundsudfordringer.

I løbet af 2019 er fondens hovedkontor flyttet fra København til Aarhus og nye mindre kontorer etableret i Aalborg, Odense og København. Anne-Marie Levy Rasmussen bliver øverste ansvarlige for den nye organisation og kommer til at lede fonden igennem en ny strategiproces og udmøntningen af historisk mange midler til den grønne omstilling i 2020.

– Bestyrelsen ser frem til, at fonden fremover får gavn af Anne-Marie Levy Rasmussens dybe forståelse for at arbejde strategisk med omsætningen af forskning til værdi – og på tværs af geografiske skel. Hun bliver en vigtig drivkraft og vil kunne skabe de rette rammer for fondens fremtidige virke inden for forskning, innovation og iværksætteri, siger Tina Fanø, som peger på, at;

– Ikke mindst, vil hun sammen med bestyrelsen og de faglige eksperter i fonden, kunne sikre, at de mange grønne forskningsmidler, som fonden bliver betroet i 2020, bliver omsat til konkrete løsninger på klimaudfordringerne. 

Læs også: Enigt Folketing øremærker 1,5 mia. til grøn forskning.

Innovationsfonden har siden april 2019 været ledet af konstitueret direktør, Tore Duvold, der fra 2015 har været vicedirektør i fonden.  

 – Tore Duvold har sikret, at den omfattende flytning af organisationen er landet sideløbende med sikker drift, fortsat udvikling af programmer og processer og overholdelse af svartider. Jeg vil gerne benytte lejligheden til på vegne af bestyrelsen at sige Tore tak for en kæmpe indsats, siger Tina Fanø.      

TORE DUVOLD ER NY DIREKTØR FOR INNOVATIONSFONDEN

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.