Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Innovationsfonden oplever markant stigning i ansøgninger

Især områder som “nye teknologiske muligheder” og “fremtidens samfund” har været populære

Innovationsfonden skal finde en afløser for Jens Maaløe som bestyrelsesformand

Flere og flere vil gerne starte strategiske forskningsprojekter. Det må være konklusionen, når man kigger på de nyeste tal fra Innovationsfonden. Antallet af ansøgere til fondens flagskibsprogram, Grand Solutions, er nemlig steget med 27 procent i forhold til sidste år.

Sammenlagt er der blevet søgt støtte for næstem 5. mia. kr. fordelt på 376 projekter.

Den stigende interesse for de strategiske forskningsprojekter glæder fondens bestyrelsesformand, Jens Maaløe:

– Det er positivt, at vi oplever denne efterspørgsel efter at starte ny forskning og udvikling sammen med Innovationsfonden. Vi har brug for nye løsninger på de mange samfundsudfordringer, vi står overfor, så vi kan fortsætte udviklingen af et velfungerende dansk samfund, siger Jens Maaløe.

Fonden har et budget på knap 700 mio. kr. og det betyder at succesraten for ansøgningerne ligger på 14 procent, et svagt faldt i forhold til 2017 hvor 16 procent af ansøgningerne fik positivt svar retur fra fonden.

Det er især forskningstemaet “Nye Teknologiske Muligheder” der har været populært i år. Temaet understøtter Danmarks udvikling inden for områder som produktionsteknologi, IT og cybersikkerhed og har haft to ansøgningsfrister i 2018.

I den aktuelle runde, der havde ansøgningsfrist sidste uge, rækker fondens midler til under 7 % procent af det samlede ansøgte beløb hos “Nye Teknologiske Muligheder”.

Et andet tema hvor Innovationsfonden har oplevet stor efterspørgsel er “Fremtidens samfund”.

Temaet skal understøtte nye innovative løsninger på bl.a. det sociale områd. Innovationsfonden har modtaget 34 projektforslag til dette tema, der har et budget på 30 mio. kr. Her rækker fondens midler altså til 9 % procent af det samlede beløb, som fonden ansøges om.

Den store interesse for at få del i midlerne fra Innovationsfonden gør naturligt nok, at det er ualmindelig svært at få adgang til dem.

Alligevel er bestyrelsesformand Jens Maaløe glad for de mange ansøgninger:

– Forudsætningen for at skabe nye løsninger er, at både virkelysten og de rette idéer er til stede, og det må vi sige er tilfældet. Vi ser i Innovationsfonden frem til at arbejde for at forløse innovationspotentialet så godt som muligt, siger han.

 

 Fakta:

2017 2018
Antal ansøgninger 295 376
Samlet ansøgt beløb (DKKm) 4.137 4.915
Fondens budget (DKKm) 647 695
Succesrate (beløb) 16 % 14 %

 

Forsiden lige nu:

Derfor blev Niels Bohr Instituttet NATO’s nye kvantecenter

Niels Bohr Instituttet bliver NATO’s nye kvantecenter, og det skaber enorme perspektiver for udviklingen af dansk kvanteforskning og for Danmark som forskningsnation. Vi har spurgt lederen af Niels Bohr Instituttet, hvordan det lykkedes at skaffe centret til Danmark.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.