Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Johan Olsen om fyring: Bitter og taknemmelig

For lidt over et år siden blev Johan Olsen sammen med godt 200 andre fyret fra Københavns Universitet. Men Johan Olsen er stadig på Universitet – men nu kun for eksterne midler.

Det har været en hård proces for den landskendte forsker og sanger, der har en stor del af sin identitet bundet op på at være forsker:

“Når man får sådan et kæmpe spark i røven – ja, i livet – så tumler der en masse tanker rundt. Jeg tænkte, jeg er 47, jeg har så og så mange år tilbage på arbejdsmarkedet. Nu skal jeg virkelig tænke over, hvad jeg bruger mit liv på,” siger Johan Olsen til Uniavisen i et stort, læseværdigt interview.

Efter fyringen lykkedes det Johan Olsens chef at finde eksterne midler nok til at beholde ham på universitetet som forsker i en periode. Samtidig har han brugt sin tid på bla. at være vært på DR serien “Store Danske Videnskabsfolk”, så det har ikke betydet en kæmpe ændring i Johan Olsens dagligdag, at han ikke længere er fastansat på KU. Alligevel lægger han ikke skjul på, at han er bitter over fyringen:

“Der er to basale instinkter, der går i gang, når man bliver fyret. Den ene er sådan en instinktiv grund-angst for at blive smidt ud af flokken. Og det er ikke rart. Den anden er en følelse af uretfærdighed….Når de bliver blandet, så får du en ret bitter cocktail,” fortæller Johan Olsen til Uniavisen.

Læs hele Uniavisens interview med Johan Olsen.

Forsiden lige nu:


Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC

Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.


Seneste artikler:


Ung historiker vinder talent-pris

Gry Jexen har demonstreret en imponerende fremsynethed i sin måde at formidle på, lyder det i begrundelsen.Podcast: CSR-kommunikation med Line Schmeltz Dam

Tidligere fortalte virksomheder sjældent om CSR og samfundsansvar. I dag er virkeligheden en anden, fortæller Line Schmeltz Dam i denne udgave af ’Bæredygtig Business’.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.