Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Johan Olsen om fyring: Bitter og taknemmelig

For lidt over et år siden blev Johan Olsen sammen med godt 200 andre fyret fra Københavns Universitet. Men Johan Olsen er stadig på Universitet – men nu kun for eksterne midler.

Det har været en hård proces for den landskendte forsker og sanger, der har en stor del af sin identitet bundet op på at være forsker:

“Når man får sådan et kæmpe spark i røven – ja, i livet – så tumler der en masse tanker rundt. Jeg tænkte, jeg er 47, jeg har så og så mange år tilbage på arbejdsmarkedet. Nu skal jeg virkelig tænke over, hvad jeg bruger mit liv på,” siger Johan Olsen til Uniavisen i et stort, læseværdigt interview.

Efter fyringen lykkedes det Johan Olsens chef at finde eksterne midler nok til at beholde ham på universitetet som forsker i en periode. Samtidig har han brugt sin tid på bla. at være vært på DR serien “Store Danske Videnskabsfolk”, så det har ikke betydet en kæmpe ændring i Johan Olsens dagligdag, at han ikke længere er fastansat på KU. Alligevel lægger han ikke skjul på, at han er bitter over fyringen:

“Der er to basale instinkter, der går i gang, når man bliver fyret. Den ene er sådan en instinktiv grund-angst for at blive smidt ud af flokken. Og det er ikke rart. Den anden er en følelse af uretfærdighed….Når de bliver blandet, så får du en ret bitter cocktail,” fortæller Johan Olsen til Uniavisen.

Læs hele Uniavisens interview med Johan Olsen.

Forsiden lige nu:


Forskningen i Region Sjælland har vokseværk

På seks år er Regions Sjællands samlede antal af forskningsartikler steget med over 50 procent. ​Særligt to forskningsområder og et hospital høster gode resultater.Københavns Universitet brillierer i Champions League

Forskere fra Københavns Universitet modtog otte ud af 14 danske Starting Grants, da European Research Council (ERC) uddelte bevillinger tidligere på ugen. Prorektor David Dreyer Lassen kalder ERC for forskningsfinansieringens Champions League, og glæder sig over, at flere af forskerne kommer udefra.


Seneste artikler:


Podcast: Ramaskrig da Northside blev kødfri

Er der noget, der kan få folk helt op i det røde felt er det, hvis man tager kødet fra dem. Dele af publikum reagerede kraftigt på Northside Festivals beslutning om at blive kødfri i 2022. Men blev de væk? Smuglede de kød ind? Lyt med og bliv klogere.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.