Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Johan Olsen om fyring: Bitter og taknemmelig

For lidt over et år siden blev Johan Olsen sammen med godt 200 andre fyret fra Københavns Universitet. Men Johan Olsen er stadig på Universitet – men nu kun for eksterne midler.

Det har været en hård proces for den landskendte forsker og sanger, der har en stor del af sin identitet bundet op på at være forsker:

“Når man får sådan et kæmpe spark i røven – ja, i livet – så tumler der en masse tanker rundt. Jeg tænkte, jeg er 47, jeg har så og så mange år tilbage på arbejdsmarkedet. Nu skal jeg virkelig tænke over, hvad jeg bruger mit liv på,” siger Johan Olsen til Uniavisen i et stort, læseværdigt interview.

Efter fyringen lykkedes det Johan Olsens chef at finde eksterne midler nok til at beholde ham på universitetet som forsker i en periode. Samtidig har han brugt sin tid på bla. at være vært på DR serien “Store Danske Videnskabsfolk”, så det har ikke betydet en kæmpe ændring i Johan Olsens dagligdag, at han ikke længere er fastansat på KU. Alligevel lægger han ikke skjul på, at han er bitter over fyringen:

“Der er to basale instinkter, der går i gang, når man bliver fyret. Den ene er sådan en instinktiv grund-angst for at blive smidt ud af flokken. Og det er ikke rart. Den anden er en følelse af uretfærdighed….Når de bliver blandet, så får du en ret bitter cocktail,” fortæller Johan Olsen til Uniavisen.

Læs hele Uniavisens interview med Johan Olsen.

Forsiden lige nu:

Fysikerne får velkendt ansigt som institutleder

Professor Joachim Mathiesen tiltræder fra 1. december 2023 som ny institutleder på Niels Bohr Institutet. Her får han ansvaret for at lede et institut i rivende national og international udvikling.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.