Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

KU har ansat ny prorektor

Det er en enig bestyrelse, der har valgt at ansætte professor Bente Stallknecht, 54 år, som Københavns Universitets nye prorektor. Hun kommer fra en stilling som institutleder på Biomedicinsk Institut på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Bente Stallknecht tiltræder som prorektor med særligt ansvar for uddannelse 1. august 2018 og er ansat for en femårig periode.

Universitetets rektor glæder sig til det fremtidige samarbejde:

– Vi har valgt Bente Stallknecht, fordi hun både har de faglige og personlige kompetencer, der matcher jobbet, og fordi hun komplementerer den øvrige ledelse. Københavns Universitet arbejder målrettet på at styrke uddannelseskvaliteten, bl.a. ved at skabe kreative læringsmiljøer og ved at koble uddannelserne tættere til forskning og praksis. Her kan Bente Stallknecht bidrage med sin faglighed, et godt blik for at involvere de studerende og erfaring med tværfagligt samarbejde. Samtidig har hun en solid ledelseserfaring og kender Københavns Universitet indgående og er også meget opmærksom på, at universitetet skal være en del af omverden. Jeg ser meget frem til samarbejdet, siger rektor på Københavns Universitet, Henrik C. Wegener.

Bente Stallknecht er vant til at formidle sin forskning på alternative måder, bl.a. gennem videnskabsteater og video, samt ”Mød videnskaben”-arrangementer i samarbejde med Politiken. Hun er ofte i både danske og internationale medier, senest med forskningsresultatet, der viser, at cykelturen til og fra arbejde kan være lige så effektiv som fitness, og som gav international omtale.

– Universitetets rolle i samfundet er at skabe og formidle viden. En direkte formidlingsvej er via universitetets studerende, der bliver indskrevet, undervist og siden kommer ud som kandidater til private og offentlige arbejdspladser. På den måde kommer universitetets viden ud til hele samfundet, og den spredning af viden er vigtig. Derfor ser jeg stillingen som prorektor med særligt ansvar for uddannelse som betydningsfuld og attraktiv. Jeg ser frem til at samarbejde med rektor, universitetsdirektøren og resten af Københavns Universitet om at implementere Strategi 2023, siger Bente Stallknecht.

Som forsker har Bente Stallknecht undersøgt, hvad motion betyder for vægt og sundhed. Hun har senest fokuseret på udholdenhedstræning, appetitregulering og insulinfølsomhed hos overvægtige mennesker. Blandt andet har hun vist, at ”fat can be fit” – at fedtvæv kan trænes, så det bliver sundere. Hun har også undersøgt, hvilken effekt træning har på kroppen, når man ikke taber sig samtidig. Resultatet er, at træning giver mange fordele for sundheden uden vægttab, og at fedt og muskler gennem træning bliver omfordelt, så man får en sundere kropsvægt.
Bente Stallknecht er især optaget af, hvordan man kan få motion ind i hverdagen. Hun står bag det tværvidenskabelige projekt FINE, som har vist, at 30 minutters daglig træning giver et lige så effektivt tab af vægt og fedtmasse som en times daglig motion.

Forsiden lige nu:

Stort millionbeløb til forskning i menneskets opfindelse af ’værdi’

Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvordan værdi opstod som koncept for første gang i menneskets historie. Det sker, efter at seniorforsker Lasse Vilien Sørensen fra Nationalmuseet modtager en bevilling på 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd.


Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.


I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.