Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Novo Nordisk Fonden sætter rekord i udbetalinger

I 2020 modtog fonden 4410 ansøgninger, heraf modtog 756 støtte, viser fondens årsregnskab.

Foto: Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden udbetalte i 2020 4,634 milliarder kroner til almennyttige formål. Mængden af udbetalte midler er det højeste i Novo Nordisk Fondens historie.

Det oplyser fonden i sit årsregnskab.

– I det kommende år planlægger vi at fortsætte med at øge vores udbetalinger til almennyttige formål, siger Mads Krogsgaard Thomsen, administrerende direktør i Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse.

Læs også: Novo Nordisk Fonden opretter nyt corona-program

I 2020 modtog fonden 4410 ansøgninger, hvoraf 756 modtog støtte. I pressemeddelelsen lyder det videre, at fonden blandt andet har støttet projekter til fremme af grøn omstilling og forskning i sygdomme.

– Vi vil fortsætte med at have et primært fokus i Danmark og Norden, men vi vil også sigte mod mere internationalt samarbejde, da mange af de udfordringer, vi står over for, for eksempel klimaindsatsen, den grønne omstilling og sundhedstrusler, er globale og kræver et internationalt samarbejde for at blive løst, siger Mads Krogsgaard Thomsen i pressemeddelelsen.

I alt bevilgede fonden 5,54 milliarder kroner. At antallet af bevilgede midler ikke er lig med antallet af udbetalte midler skyldes, at et uddelt beløb oftest bliver udbetalt over flere år, oplyser fonden. Udbetalingerne på 4,634 milliarder kroner er dermed udbetalinger til både eksisterende bevillinger fra tidligere år og bevillinger fra 2020.

Grafik: Novo Nordisk Fonden

Kæmpe overskud i Holdingselskab

Rekord-udbetalingerne kommer efter, at Novo Nordisk Fondens pengetank, Novo Holdings, fredag kunne præsentere et rekordoverskud på driften på 29 milliarder kroner for 2020.

– Selvom 2020 var et meget godt år, er vi i sidste ende langsigtede investorer. Vi er meget glade for at kunne rapportere, at vi leverer det centrale mål om at skabe attraktivt langsigtet afkast på Novo Nordisk Fondens aktiver med et gennemsnitligt ti-årigt afkast af investeringsporteføljen på 12 procent, sagde Kasim Kutay, administrerende direktør i Novo Holdings.

Novo Holdings A/S er ejet af Novo Nordisk Fonden og er ansvarlig for forvaltningen af ​​Novo Nordisk Fondens aktiver.

Læs også: Rekordoverskud til Novo Nordisk Fondens pengetank

Rekordoverskuddet i holdingselskabet var især baseret på selskabets investeringer og præstationerne hos Novo Nordisk og Novozymes, hvor Novo Holdings er hovedaktionær.

– Vores indtægter og investeringsafkast er igen godt afbalanceret med stærke bidrag fra Novo-koncernens virksomheder og fra investeringsporteføljen. I tråd med vores strategi udvidede vi også vores geografiske rækkevidde ved at åbne vores kontor i Singapore og ved at lave hovedinvesteringer i USA, sagde Kasim Kutay.

Forsiden lige nu:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Poker og kapløb: Nobelvinder afslører enkel hemmelighed til succes

Nobelpristager og kræftforsker William G. Kaelin Jr. deler ud af erfaringer fra det internationale forskningsmiljø og giver råd til, hvordan forskere kan brænde igennem kapløb og konflikter for at opnå en plads i verdenseliten og på nobelprispodiet.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.