Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Ny direktør for DTU Sundhedsteknologi

DTU har udnævnt prof. Thomas Andresen til ny institutdirektør for DTU Sundhedsteknologi

Professor Thomas Andresen er pr. 1. april udpeget til direktør for det nye institut for sundhedsteknologi på Danmarks Tekniske Universitet.

– Thomas er en meget dygtig, hårdtarbejdende og ambitiøs forsker og tillige en innovationsmæssig foregangsmand. Han har nogle meget klare visioner inden for sundhedsteknologien, og derfor er jeg overbevist om, at han er den helt rette til at lede DTU’s nye satsning inden for sundhedsteknologi, siger Anders Bjarklev, rektor på DTU.

Thomas Andresen har tidligere været institutdirektør på det daværende DTU Nanotech, i perioden 2016-2018.

Det seneste år har han boet og arbejdet i Boston som Chief Scientific Officer i medicinalvirksomheden Torque Therapeutics, som han var med til at stifte i 2015.

Den nye institutdirektørs fagområde er drug delivery, det vil sige systemer, der skal bringe immunstimulerende molekyler frem til kræftpatienters egne immunceller og programmere disse til at genkende kræftceller.

Thomas Andresen håber at kunne bidrage til at gøre det nye institut internationalt anerkendt for sin forskning, undervisning og innovation i sundhedsteknologi, udtaler han.

– Vi skal skabe en kultur, hvor medarbejderne er stolte af deres arbejdsplads og varetager opgaverne med professionalisme, engagement og ønsket om at gøre en forskel for samfund og mennesker. Som institut skal vi måle os på at skabe resultater, der lever længere end os selv og hvor troen på, at vi gør en forskel, er en fast del af vores motivation, siger Thomas Andresen.

Thomas Andresen har med udgangspunkt i sin forskning været med til at stifte virksomhederne Nanovi, X-Therapeutics, Monta Biosciences og Torque Therapeutics.

Han har gennem sin karriere modtaget flere priser for sin forskning, heriblandt en EliteForsk-pris på 1,2 mio. kr., et ERC Starting Grant og en af de prestigefyldte Sapere Aude topforskerbevillinger fra De Frie Forskningsråd.

Ny styrkeposition på sundhedsområdet

DTU Sundhedsteknologi har eksisteret siden 1. januar 2019, og her skal flere end 300 forskere samt administrativt personale medvirke til at give universitetet en ny styrkeposition på sundhedsområdet, oplyser DTU.

Sundhedsvæsenets store udfordringer skaber rum for, at teknologi kommer til at spille en langt mere central rolle i at udvikle bedre løsninger til gavn for patienterne. Derfor har DTU samlet store dele af den sundhedsteknologiske forskning i ét institut.

Ambitionen er, at instituttet vil kunne tiltrække de dygtigste forskere og studerende, og at det vil danne ramme for et stærkt samarbejde med både læger og industri.

– Med et stærkt samlet institut kan vi tiltrække de dygtigste forskere og studerende både nationalt og internationalt, skabe nye netværk, nye uddannelsesretninger, nye startups og en ramme for samarbejde mellem DTU’s forskere, læger og industri, har prorektor Rasmus Larsen tidligere udtalt.

DTU FÅR NYT FORSKNINGSINSTITUT

DTU forventer også, at det nye forskningsinstitut kommer til at skabe endnu tættere relationer til både industrien og det Sundvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, men også hospitalerne i Region Hovedstaden og Region Sjælland og i det hele taget til virksomheder og videninstitutioner nationalt og internationalt.

DTU Sundhedsteknologi er udtænkt til at være den motor, der bringer DTU i front og brander DTU stærkere på sundhedsområdet, mens brændstoffet til den strategisk satsning også kommer fra mange andre institutter, hvor forskning i sundhedsteknologi fortsat vil være forankret. Der er derfor lagt op til samarbejde med eksisterende forskere og institutter på DTU, men i høj grad også med de øvrige aktører på sundhedsområdet – primært hospitaler, farma- og medikoindustri samt forskningsnetværk i ind- og udland.

På uddannelsesområdet kommer det nye institut også til at stå stærkt med fem uddannelsesretninger, tæt på 100 kurser og 140 ph.d.-studerende.

Samfundet efterspørger ingeniører med kompetencer til at løse teknologiske udfordringer på sundhedsområdet. En efterspørgsel, som det nye institut – DTU Health Tech – vil hjælpe med at indfri i løbet af de kommende år.

Forsiden lige nu:

Forskningsmastodont lander milliardoverskud for 2022

Novozymes endte 2022 med et overskud på 3,7 milliarder kroner – cirka 500 millioner mere end året inden. Væksten bekræfter, at vores bioløsninger er mere relevante end nogensinde, udtaler Ester Baiget, Præsident og CEO.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.