Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Nyt nordisk center skal sætte humanistiske perspektiver på verdens udfordringer

Københavns Universitet og Syddansk Universitet starter et nyt, stort humanistisk forskningscenter. Centeret etableres med 60 millioner fra Den A.P. Møllerske Støttefond og skal bidrage med nye perspektiver på fx klimakrisen og kommende pandemier.

Det humanistiske fakultet på Københavns Universitet. KU etablerer et nyt humanistisk forskningscenter i samarbejde med Syddansk Universitet. Foto: KU

Navnet på det nye center bliver Nordic Humanities Center for Challenge-Based Inquiry, og formand for den A.P. Møllerske Støttefond, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, fortæller, at der er klare visioner for centeret.

- I min bog er humanismen kommet lidt i baggrunden. Det tjener ikke mennesket. Målet med centeret er således at bringe flere humanistiske perspektiver på verdens udfordringer i spil og på den måde supplere de tekniske videnskaber med nye handlemuligheder og visioner, siger hun.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: