Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

SDU udpeger ny dekan

– Han har alle forudsætninger for at styrke Det Samfundsvidenskabelige Fakultet yderligere, siger SDU-rektor om ny dekan.

Peter Møllgaard tiltræder som ny dekan på Syddansk Universitet. Foto: SDU

Peter Møllgaard tiltræder som dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU. Den stilling, Jens Ringsmose forlod for at blive rektor på universitetet.

Det oplyser SDU i en pressemeddelelse.

– Med ansættelsen af Peter Møllgaard har SDU igen rekrutteret fra allerøverste hylde, udtaler SDU’s rektor Jens Ringsmose.

Læs også: Ny rektor på SDU er håndboldfar og en handlingens mand

58-årige Peter Møllgaard har siden 2018 været dekan på Maastricht University School of Business and Economics. Han har tidligere været ansat på CBS som forskningsdekan og institutleder.

– Peter Møllgaard er en særdeles kompetent, inspirerende og erfaren leder. Han har alle forudsætninger for at styrke Det Samfundsvidenskabelige Fakultet yderligere, og visioner, der kan bidrage til opbygningen af SDU’s nye Business School, siger Jens Ringsmose videre.

Peter Møllgaard begynder i sin nye stilling 1. juni.

– SDU et fantastisk universitet med en inspirerende strategi, som jeg glæder mig til at arbejde med. Både samfundsvidenskaberne og de øvrige fakulteter kan levere meget væsentlige bidrag til verdens udfordringer med bæredygtighed regionalt, nationalt og internationalt, siger Peter Møllgaard.

Gennem tiden har Peter Møllgaard blandt andet gjort sig bemærket som formand for Klimarådet, som rådgiver regeringen på klimaområdet.

– Som leder har jeg i en årrække arbejdet fokuseret med at skabe impact til samfundet via stærke forskningsmiljøer og uddannelser. Det arbejde glæder jeg mig til at fortsætte på SDU, siger Peter Møllgaard Peter Møllgaard afløser Sten Rynning, som har været konstitueret dekan, siden Jens Ringsmose tiltrådte stillingen som rektor på SDU.

Peter Møllgaard

Peter Møllgaard kommer fra en stilling som dekan på Maastricht University School of Business and Economics. Han var fra 2005-2017 del af CBS’ ledelse som henholdsvis dekan for forskning og institutleder for Økonomisk Institut.

Han var adjunkt på Aarhus Universitet fra 1994-1996

Peter Møllgaard er uddannet cand. polit fra Københavns Universitet, Ph.d. fra det Europæiske Universitets Institut i Firenze. Han har forskningsmæssigt arbejdet med energimarkederne, regulering og konkurrenceøkonomi.

Han har siden 2018 været formand for Klimarådet.

Kilde: SDU

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.