Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

SDU udpeger ny dekan

– Han har alle forudsætninger for at styrke Det Samfundsvidenskabelige Fakultet yderligere, siger SDU-rektor om ny dekan.

Peter Møllgaard tiltræder som ny dekan på Syddansk Universitet. Foto: SDU

Peter Møllgaard tiltræder som dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU. Den stilling, Jens Ringsmose forlod for at blive rektor på universitetet.

Det oplyser SDU i en pressemeddelelse.

– Med ansættelsen af Peter Møllgaard har SDU igen rekrutteret fra allerøverste hylde, udtaler SDU’s rektor Jens Ringsmose.

Læs også: Ny rektor på SDU er håndboldfar og en handlingens mand

58-årige Peter Møllgaard har siden 2018 været dekan på Maastricht University School of Business and Economics. Han har tidligere været ansat på CBS som forskningsdekan og institutleder.

– Peter Møllgaard er en særdeles kompetent, inspirerende og erfaren leder. Han har alle forudsætninger for at styrke Det Samfundsvidenskabelige Fakultet yderligere, og visioner, der kan bidrage til opbygningen af SDU’s nye Business School, siger Jens Ringsmose videre.

Peter Møllgaard begynder i sin nye stilling 1. juni.

– SDU et fantastisk universitet med en inspirerende strategi, som jeg glæder mig til at arbejde med. Både samfundsvidenskaberne og de øvrige fakulteter kan levere meget væsentlige bidrag til verdens udfordringer med bæredygtighed regionalt, nationalt og internationalt, siger Peter Møllgaard.

Gennem tiden har Peter Møllgaard blandt andet gjort sig bemærket som formand for Klimarådet, som rådgiver regeringen på klimaområdet.

– Som leder har jeg i en årrække arbejdet fokuseret med at skabe impact til samfundet via stærke forskningsmiljøer og uddannelser. Det arbejde glæder jeg mig til at fortsætte på SDU, siger Peter Møllgaard Peter Møllgaard afløser Sten Rynning, som har været konstitueret dekan, siden Jens Ringsmose tiltrådte stillingen som rektor på SDU.

Peter Møllgaard

Peter Møllgaard kommer fra en stilling som dekan på Maastricht University School of Business and Economics. Han var fra 2005-2017 del af CBS’ ledelse som henholdsvis dekan for forskning og institutleder for Økonomisk Institut.

Han var adjunkt på Aarhus Universitet fra 1994-1996

Peter Møllgaard er uddannet cand. polit fra Københavns Universitet, Ph.d. fra det Europæiske Universitets Institut i Firenze. Han har forskningsmæssigt arbejdet med energimarkederne, regulering og konkurrenceøkonomi.

Han har siden 2018 været formand for Klimarådet.

Kilde: SDU

Forsiden lige nu:

Kultiveret kød kan blive game changer for klimaet

For snart et årti siden kom det første forskningsgennembrud med celledyrket kød som klimabedrift og videnskabelig pendant til den konventionelle CO2-tunge kødindustri. Forskningen vinder nu frem herhjemme, men er udfordret af lovgivning, hemmelighedskræmmeri og kapital.

Seneste artikler:

Thomas Bak bliver ny dekan på Aalborg Universitet

Aalborg Universitets nye dekan for Det Tekniske Fakultet for IT og Design bliver professor Thomas Bak. Han afløser professor Henrik Pedersen, der ønsker at vende tilbage til forskningsgerningen.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.