Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Svensk professor træder ind i RUC’s bestyrelse

Henric Johnson arbejder som forsknings- og innovationsattaché ved den svenske ambassade i Washington D.C.

Foto: RUC

Bestyrelsen på Roskilde Universitetscenter (RUC) vil 1. april stige fra otte til ni medlemmer.

Det sker, når den svenske datalogiprofessor Henric Johnson tiltræder som eksternt bestyrelsesmedlem.

Læs også: RUC henter ny dekan fra Københavns Universitet

– Jeg håber, at min internationale baggrund og erfaring kan bidrage til den videre udvikling af RUC. Jeg ser nu virkelig frem til at arbejde sammen med medarbejdere og studerende på RUC for at bidrage til universitetets implementering af dets vision og strategi, siger Henric Johnson i en pressemeddelelse.

Tilknyttet flere universiteter

Henric Johnson arbejder som forsknings- og innovationsattaché ved den svenske ambassade i Washington D.C. Han er desuden medlem af en ekspertgruppe i EU, der står for at koordinere strategiske partnerskaber.

Han har også masser af akademisk erfaring. Foruden at have titel af professor i datalogi ved Blekinge Institute of Technology, som han er på orlov fra i øjeblikket, er han medlem af det eksterne advisory board på University of Colorado i Boulder, og han har også været tilknyttet Stanford University.

Læs også: Minister bandlyser forskere bag omstridt RUC-rapport

– Det er glædeligt, at vi på Roskilde Universitet kan byde en person med den erfaring og faglige profil, som Henric Johnson har, velkommen i bestyrelsen. For os er innovation gennem projektarbejde og forståelse for teknologi kerneområder for at løse fremtidens spørgsmål, og i den sammenhæng har det stor betydning, at vi kan trække på Henric Johnsons ekspertise, ligesom vi vil få stor glæde af hans internationale perspektiv og erfaring med samarbejde mellem forskningsverdenen og eksterne aktører,” siger Carsten Toft Boesen, formand for RUC’s bestyrelse, i pressemeddelelsen.

Henric Johnson overtager pladsen i bestyrelsen fra professor Anne Lise Fimreite, så bestyrelsen nu igen kommer på ni medlemmer. Foruden Henric Johnson er der fire eksterne medlemmer og fire interne, heraf to studerende.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.