Bestyrelsen på Roskilde Universitetscenter (RUC) vil 1. april stige fra otte til ni medlemmer.
Det sker, når den svenske datalogiprofessor Henric Johnson tiltræder som eksternt bestyrelsesmedlem.
Læs også: RUC henter ny dekan fra Københavns Universitet
– Jeg håber, at min internationale baggrund og erfaring kan bidrage til den videre udvikling af RUC. Jeg ser nu virkelig frem til at arbejde sammen med medarbejdere og studerende på RUC for at bidrage til universitetets implementering af dets vision og strategi, siger Henric Johnson i en pressemeddelelse.
Tilknyttet flere universiteter
Henric Johnson arbejder som forsknings- og innovationsattaché ved den svenske ambassade i Washington D.C. Han er desuden medlem af en ekspertgruppe i EU, der står for at koordinere strategiske partnerskaber.
Han har også masser af akademisk erfaring. Foruden at have titel af professor i datalogi ved Blekinge Institute of Technology, som han er på orlov fra i øjeblikket, er han medlem af det eksterne advisory board på University of Colorado i Boulder, og han har også været tilknyttet Stanford University.
Læs også: Minister bandlyser forskere bag omstridt RUC-rapport
– Det er glædeligt, at vi på Roskilde Universitet kan byde en person med den erfaring og faglige profil, som Henric Johnson har, velkommen i bestyrelsen. For os er innovation gennem projektarbejde og forståelse for teknologi kerneområder for at løse fremtidens spørgsmål, og i den sammenhæng har det stor betydning, at vi kan trække på Henric Johnsons ekspertise, ligesom vi vil få stor glæde af hans internationale perspektiv og erfaring med samarbejde mellem forskningsverdenen og eksterne aktører,” siger Carsten Toft Boesen, formand for RUC’s bestyrelse, i pressemeddelelsen.
Henric Johnson overtager pladsen i bestyrelsen fra professor Anne Lise Fimreite, så bestyrelsen nu igen kommer på ni medlemmer. Foruden Henric Johnson er der fire eksterne medlemmer og fire interne, heraf to studerende.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
