Henrik C. Wegener fortsætter som rektor på Københavns Universitet frem til slutningen af februar 2025.
Det oplyser Københavns Universitet.
– Vi skal fortsætte med at udvikle forskning og uddannelser. Alle studerende skal møde forskning i deres studier, være tættere på forskerne og have undervisning, der tager højde for, hvad der foregår i praksis på arbejdsmarkedet. Vi skal også videre med at skabe et tidssvarende campus, der kendetegner et moderne topuniversitet. Det glæder mig at kunne fortsætte det gode og tillidsfulde samarbejde med Henrik, siger bestyrelsesformand Merete Eldrup.
Henrik C. Wegener har stået i spidsen for Københavns Universitet siden 1. marts 2017.
Læs også: Skandalesager kræver nyt kodeks for forskningsbaseret samarbejde
Ifølge Merete Eldrup skal Henrik C. Wegener arbejde på at indfri målsætningerne i universitetets strategi.
– Det gælder fokus på bedre sammenhæng mellem forskning og uddannelse, mellem fagområderne og på effektive administrative processer. Men også på samarbejde mellem universitetet og samfundets aktører, for eksempel mellem uddannelse og praksis og mellem forskning og aftagere. Og endelig skal vi fortsætte det arbejde, vi allerede er kommet langt med, når det gælder om at fremstå som ét samlet og fokuseret universitet, både indadtil og udadtil, siger Merete Eldrup.
Mastergrad i offentlig ledelse (MPA) fra CBS i 2007.
Har blandt andet arbejdet som forskningsgruppeleder, professor, centerdirektør ved Danmarks Veterinærinstitut, forskningschef ved Danmarks Fødevareforskning samt institutdirektør og prorektor på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).
Tidligere rådgiver for EU og Verdenssundhedsorganisationen (WHO).
Universitetets bestyrelse lægger videre vægt på, at Henrik C. Wegener skal arbejde på at skabe bedre muligheder for at styre nye byggerier og vedligehold. Det er poster, der udgør økonomiske udfordringer for universitetet.
Læs også: KU kan ende med endnu højere husleje for skandalebyggeri
Københavns Universitet har de senere år været involveret i byggesag om opførelsen af en ny bygning til universitetets Natur- og Biovidenskabelige Fakultet. Oprindeligt blev byggeriet vurderet til i 2020-priser at koste omkring 1,6 milliarder kroner. Siden er prisen for byggeriet steget betragteligt, hvilket får indflydelse på universitets udgifter til både byggeri og husleje.
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.