Brancheorganisationerne er tilfredse med regeringens nye life science-strategi.
– Jeg må rose regeringen for et flot stykke arbejde, sagde Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv, umiddelbart efter, at regeringen med erhvervsminister Simon Kollerup (S) i spidsen fredag havde præsenteret strategien.
Læs også: Regeringen præsenterer ny strategi for dansk life science
Samme tilfredshed var at spore hos administrerende direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen.
– Det her handler ikke om krisestyring, som vi ellers hører meget om for tiden. Strategien peger ud i fremtiden, sagde han.
Stærkt offentligt og privat samarbejde
Også Peter Huntley, direktør i medicoindustrien, stemte i:
– Strategien er udtryk for et stærkt offentligt og privat samarbejde.
Peter Huntley var mere kritisk omkring forskningsfradraget. Her har regeringen forlænget den nuværende aftale, hvor virksomheder får et fradrag på 130 procent til forskning og udvikling (FoU). Fra politisk side er der sat et loft på 50 millioner kroner over merfradrag. Med dagens strategi har regeringen forlænget aftalen til og med 2022.
– Forskningsfradraget er afsindigt vigtigt for denne branche. Vi håber, at det bliver gjort permanent på den længere bane, sagde han.
Læs også: Her er Danmarks nye life science-strategi
Her var han helt på linje med Lars Sandahl Sørensen.
– Senere håber jeg, at regeringen vil tage initiativ til at gøre forskningsfradraget permanent og hæve loftet på merfradrag. På den måde kan politikerne sikre, at danske og udenlandske investeringer bliver lagt i Danmark, er Lars Sandahl Sørensen citeret for at sige i en pressemeddelelse fra DI.
På pressemødet ville Simon Kollerup ikke afvise, at forskningsfradraget bliver gjort permanent.
Styrkelse af forskningen
I Lif, der brancheorganisation for de forskende danske og udenlandske lægemiddelvirksomheder i Danmark, var koncernchef Ida Sofie Jensen tilfreds med mulighederne for forskning:
– En branche som life science-branchen kan ikke udvikle sig, hvis ikke vi har et tæt samarbejde med sundhedsvæsenet. Forståelsen af, at der er forskning til stede. At vi anerkender, at der skal være tid i klinikken til samarbejde med industrien om kliniske forsøg. Det har vi ikke set før.
Det, der er videnskab i dag, er løsninger i morgen
Den forrige vækstplan for life science-branchen blev præsenteret tilbage i marts 2018. Den gang hed erhvervsministeren Brian Mikkelsen.
– Det går godt for dansk life science, men den internationale konkurrence er benhård. Det bliver sværere for især nye life science virksomheder at komme ind på markedet, sagde den daværende erhvervsminister.
Tidligere på året kunne Brian Mikkelsen præsentere beregninger fra Dansk Erhverv, der viste, at at industrien har potentialet til at øge eksporten med 613 milliarder kroner inden 2030.
I dag lød det så fra Brian Mikkelsen:
– Det, der er videnskab i dag, er løsninger i morgen.
Forsiden lige nu:

Nedlægning af engelsksprogede uddannelser rammer STEM-optagelser
Optaget på engelsksprogede STEM-uddannelser er faldet med 46 %. Flere interessenter mener, at regeringens beslutning om at nedlægge et stort antal engelsksprogede uddannelser skal genovervejes.

Ny teknologi finder de skjulte lag i antikke tekster
Digitalisering og ny teknologi skaber nye muligheder for antikforskningen, og nu har SDU modtaget en bevilling på 20 mio. kr. fra EU til at forske i antikke teksters skjulte lag.

Verdens ældste forskningsstation genåbner: Forskere strømmer til for enestående klimaforskning
Arktisk Station er et forskningsknudepunkt, der tilbyder en unik datatidsrejse gennem 100 års klimaforandringer. Nu er stationen genåbnet med ny kapacitet til at huse forskere fra hele verden, der dykker ned i løsninger på klimadommedagsprofetier, fortæller stationens ledere.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
