Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Politik

Her er (nogle) af reaktionerne på ny minister

– Tak for samarbejdet, skriver AAU-rektor Per Michael Johansen til den afgående minister.

Jesper Petersen er ny uddannelses- og forskningsminister. Foto: Steen Brogaard

Fra nær og fjern strømmer reaktioner på udnævnelsen af Jesper Petersen (S) til uddannelses- og forskningsminister ind.

På Twitter skriver AAU-rektor Per Michael Johansen tak for samarbejdet til den afgående minister, Ane Halsboe-Jørgensen (S).

– Jeg har nydt vores samtaler og ønsker dig held og lykke som kulturminister.

Læs også: Mette Frederiksen udnævner ny forskningsminister

Jesper Petersen har været medlem af Folketinget for Socialdemokratiet siden 2013. Siden 2019 har han været politisk ordfører for partiet.

– Kære Ane Halsboe-Jørgensen. Uddannelse er som Hotel California; “You can check out, but you can never leave”. Men foreløbig tak især for fokus på de små børn. De er fremtiden, skriver Stina Vrang Elias, administrerende direktør i Tænketanken DEA, på Twitter.

Hun fortsætter:

– Velkommen Jesper Petersen – der stadig meget at brænde for. Uddannelse og forskning ER fundamentet i et samfund som det danske.

På Twitter giver KU-rektor, Henrik C. Wegener, udtryk for, at han ser frem til at tale med Jesper Petersen om den nye udflytningsplan af universiteterne.

Regeringsrokaden kommer efter, at kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) søndag på Facebook meddelte, at hun ville trække sig som minister.

– Da jeg altid har været i politik med den tommelfingerregel, at man kun skal være der så længe, man kan give alt, hvad man har i sig, så giver næste skridt sig selv, skrev Joy Mogensen.

Hun meddelte samtidig, at hun helt vil forlade politik.

Forsiden lige nu:

Københavns Universitet brillierer i Champions League

Forskere fra Københavns Universitet modtog otte ud af 14 danske Starting Grants, da European Research Council (ERC) uddelte bevillinger tidligere på ugen. Prorektor David Dreyer Lassen kalder ERC for forskningsfinansieringens Champions League, og glæder sig over, at flere af forskerne kommer udefra.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.