Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Politik

Her er (nogle) af reaktionerne på ny minister

– Tak for samarbejdet, skriver AAU-rektor Per Michael Johansen til den afgående minister.

Jesper Petersen er ny uddannelses- og forskningsminister. Foto: Steen Brogaard

Fra nær og fjern strømmer reaktioner på udnævnelsen af Jesper Petersen (S) til uddannelses- og forskningsminister ind.

På Twitter skriver AAU-rektor Per Michael Johansen tak for samarbejdet til den afgående minister, Ane Halsboe-Jørgensen (S).

– Jeg har nydt vores samtaler og ønsker dig held og lykke som kulturminister.

Læs også: Mette Frederiksen udnævner ny forskningsminister

Jesper Petersen har været medlem af Folketinget for Socialdemokratiet siden 2013. Siden 2019 har han været politisk ordfører for partiet.

– Kære Ane Halsboe-Jørgensen. Uddannelse er som Hotel California; “You can check out, but you can never leave”. Men foreløbig tak især for fokus på de små børn. De er fremtiden, skriver Stina Vrang Elias, administrerende direktør i Tænketanken DEA, på Twitter.

Hun fortsætter:

– Velkommen Jesper Petersen – der stadig meget at brænde for. Uddannelse og forskning ER fundamentet i et samfund som det danske.

På Twitter giver KU-rektor, Henrik C. Wegener, udtryk for, at han ser frem til at tale med Jesper Petersen om den nye udflytningsplan af universiteterne.

Regeringsrokaden kommer efter, at kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) søndag på Facebook meddelte, at hun ville trække sig som minister.

– Da jeg altid har været i politik med den tommelfingerregel, at man kun skal være der så længe, man kan give alt, hvad man har i sig, så giver næste skridt sig selv, skrev Joy Mogensen.

Hun meddelte samtidig, at hun helt vil forlade politik.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.