Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Politik

Her er (nogle) af reaktionerne på ny minister

– Tak for samarbejdet, skriver AAU-rektor Per Michael Johansen til den afgående minister.

Jesper Petersen er ny uddannelses- og forskningsminister. Foto: Steen Brogaard

Fra nær og fjern strømmer reaktioner på udnævnelsen af Jesper Petersen (S) til uddannelses- og forskningsminister ind.

På Twitter skriver AAU-rektor Per Michael Johansen tak for samarbejdet til den afgående minister, Ane Halsboe-Jørgensen (S).

– Jeg har nydt vores samtaler og ønsker dig held og lykke som kulturminister.

Læs også: Mette Frederiksen udnævner ny forskningsminister

Jesper Petersen har været medlem af Folketinget for Socialdemokratiet siden 2013. Siden 2019 har han været politisk ordfører for partiet.

– Kære Ane Halsboe-Jørgensen. Uddannelse er som Hotel California; “You can check out, but you can never leave”. Men foreløbig tak især for fokus på de små børn. De er fremtiden, skriver Stina Vrang Elias, administrerende direktør i Tænketanken DEA, på Twitter.

Hun fortsætter:

– Velkommen Jesper Petersen – der stadig meget at brænde for. Uddannelse og forskning ER fundamentet i et samfund som det danske.

På Twitter giver KU-rektor, Henrik C. Wegener, udtryk for, at han ser frem til at tale med Jesper Petersen om den nye udflytningsplan af universiteterne.

Regeringsrokaden kommer efter, at kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) søndag på Facebook meddelte, at hun ville trække sig som minister.

– Da jeg altid har været i politik med den tommelfingerregel, at man kun skal være der så længe, man kan give alt, hvad man har i sig, så giver næste skridt sig selv, skrev Joy Mogensen.

Hun meddelte samtidig, at hun helt vil forlade politik.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.