Magnus Quaade Oddershede har udviklet en ny slags vingespids til fly, der har potentialet til drastisk at reducere flyets forbrug af brændstof og CO2-udledning.
Med det projekt deltog han i “Unge Forskere 2019”, hvor han vandt en deltagelse i den europæiske forskningskonkurrence “EU Contest for Young Scientists”, EUCYS, der for nylig blev afholdt i Bulgarien.
Her hev den 19-årige universitetsstuderende en guldmedalje med hjem som den første dansker i 15 år.
– Det var helt surrealistisk. Jeg troede ikke, jeg havde en chance for at vinde. Jeg er superglad. Sejren åbner en masse døre og gør, at jeg kan komme videre med mit projekt på en måde, jeg ikke kunne før, siger Magnus Quaade Oddershede til DR via Ritzau.

Magnus Quaade Oddershede til forskningskonkurrencen, EUCYS i Bulgariens hovedstad, Sofia. Foto: EUCYS
Håber at fortsætte projektet på KU
Morten Quaade Oddershede delte førstepræmien sammen med to andre unge forskere fra Irland og Tyskland og med guldmedaljen fulgte også en pengepræmie på 7.000 euro.
Men selvom han hevet i alt to priser med hjem fra både Danmark og Bulgarien, er han ikke færdig med at arbejde på projektet “Vingespidsers indflydelse på flyvingers effektivitet”.
Han er nemlig påbegyndt en uddannelse i fysik på Københavns Universitet, hvor han håber, at der er plads til at arbejde på projektet.
– Når jeg kommer hjem, skal jeg helt klart arbejde videre med mit projekt. Jeg er lige startet på fysik på Københavns Universitet, så jeg håber, at de to ting kan komplimentere hinanden, så jeg kan bruge studiet i projektet, og så jeg gennem projektet kan ende med at blive en bedre fysiker, siger han til Unge Forskere.
Også 15-årige Emma Weiss Nielsen, som vandt en pris til “Unge forskere 2019” med sit projekt “MUHSIK – et produktivitetsoptimerende middel” var med til konkurrencen i Belgien, hvor hun vandt en særpris.
Science Report har tidligere talt med forskerspiren om sit projekt, hvilket du kan læse om her.
Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet lander banebrydende samarbejdsaftaler om arbejdskraft og iværksætteri
Aarhus Universitet har i netop underskrevet samarbejdsaftaler med Ikast-Brande kommune og Samsø kommune. Aftalerne skal styrke indsatserne inden for arbejdskraft, iværksætteri, klima, bæredygtighed og socialøkonomi.

Forskningstrio og industrimastodonter indgår nyt partnerskab i kampen mod plastspild
Det nye partnerskab Cirkulær Industriplast (CIP) samler industriens virksomheder og videnspartnere om for at skabe en ny platform for plastgenanvendelse og øge genanvendelsen af industriplast med 20 procent inden 2025.

Novo Nordisk Fonden uddeler 10 mio. kr. til ukrainske forskere
Novo Nordisk Fonden har givet 10 mio. kr. til stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at få ansættelse ved en forskningsinstitution i Polen eller Danmark. Foto: Novo Nordisk Fonden.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.