Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

19-årig forsker sikrer dansk sejr til EM i science

For første gang i 15 år hiver en dansker guldmedaljen med hjem til EUCYS.

Magnus Quaade Oddershede. Foto: EUCYS

Magnus Quaade Oddershede har udviklet en ny slags vingespids til fly, der har potentialet til drastisk at reducere flyets forbrug af brændstof og CO2-udledning.

Med det projekt deltog han i “Unge Forskere 2019”, hvor han vandt en deltagelse i den europæiske forskningskonkurrence “EU Contest for Young Scientists”, EUCYS, der for nylig blev afholdt i Bulgarien.

Her hev den 19-årige universitetsstuderende en guldmedalje med hjem som den første dansker i 15 år.

Det var helt surrealistisk. Jeg troede ikke, jeg havde en chance for at vinde. Jeg er superglad. Sejren åbner en masse døre og gør, at jeg kan komme videre med mit projekt på en måde, jeg ikke kunne før, siger Magnus Quaade Oddershede til DR via Ritzau.

Magnus Quaade Oddershede til forskningskonkurrencen, EUCYS i Bulgariens hovedstad, Sofia. Foto: EUCYS

Håber at fortsætte projektet på KU
Morten Quaade Oddershede delte førstepræmien sammen med to andre unge forskere fra Irland og Tyskland og med guldmedaljen fulgte også en pengepræmie på 7.000 euro. 

Men selvom han hevet i alt to priser med hjem fra både Danmark og Bulgarien, er han ikke færdig med at arbejde på projektet “Vingespidsers indflydelse på flyvingers effektivitet”.

Han er nemlig påbegyndt en uddannelse i fysik på Københavns Universitet, hvor han håber, at der er plads til at arbejde på projektet.

– Når jeg kommer hjem, skal jeg helt klart arbejde videre med mit projekt. Jeg er lige startet på fysik på Københavns Universitet, så jeg håber, at de to ting kan komplimentere hinanden, så jeg kan bruge studiet i projektet, og så jeg gennem projektet kan ende med at blive en bedre fysiker, siger han til Unge Forskere.

Også 15-årige Emma Weiss Nielsen, som vandt en pris til “Unge forskere 2019” med sit projekt “MUHSIK – et produktivitetsoptimerende middel” var med til konkurrencen i Belgien, hvor hun vandt en særpris. 

Science Report har tidligere talt med forskerspiren om sit projekt, hvilket du kan læse om her.

Forsiden lige nu:

Sådan tackler fondene den stigende magt

I SPORENE PÅ MAGTEN. I takt med at de danske fondes magt og muligheder skyder i vejret, arbejder fondene på tiltag, der sikrer fair forskning. Fem fokuspunkter brænder igennem.

Fysikerne får velkendt ansigt som institutleder

Professor Joachim Mathiesen tiltræder fra 1. december 2023 som ny institutleder på Niels Bohr Institutet. Her får han ansvaret for at lede et institut i rivende national og international udvikling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.