Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

AAU-medarbejdere chokerede over fakultets-sammenlægning

– En del kolleger føler sig svigtet. En del er ret vrede, siger tillidsmand.

Foto: Aalborg Universitet.

Det videnskabelige personale ved Aalborg Universitet er chokerede over universitetets sammenlægning af Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet til et nyt SSH Fakultet.

Det skriver Forskerforum.

– En del kolleger føler sig svigtet, narret og ført bag lyset. En del er ret vrede, siger Frederik Hertel, fællestillidsrepræsentant for det videnskabelige personale og lektor ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Mediet skriver videre, at medarbejderne er ”chokerede” over sammenlægningen, der ifølge Frederik Hertel er blevet truffet af rektoratet og dekanerne uden at orientere uden at orientere de personer, der vil blive berørt af sammenlægningen.

Ifølge Frederik Hertel orienterede rektor Per Michael Johansen universitetets medarbejderrepræsentanter om sammenlægningen 28 timer før et møde i Aalborg Universitets Samarbejdsudvalg, hvor netop sammenlægningen skulle diskuteres.

– Når mødeindkaldelser og essentielt materiale om forandringsprocesserne udsendes 28 timer før møder i HSU, må vi som tillidsrepræsentanter konstatere, at vi ikke er blevet inddraget rettidigt i beslutningsprocessen, siger Frederik Hertel til Forskerforum.

“Det er ikke en spareøvelse”

Per Michael Johansen har tidligere talt med Science Report om planerne om det nye fakultet for Social Science & Humanities (SSH)

– Vi har et universitet med stærke forskningsfagligheder. Ved at lægge humaniora og samfundsvidenskab sammen til et nyt fakultet, som virkelig koncentrerer sig om de missionsbårne dagsordener, kan humaniora og samfundsvidenskab få langt større impact, sagde rektor Per Michael Johansen.

Her lød det videre, at Aalborg Universitet regnede med at slå dørene op til det nye fakultet 1. januar 2022.

I en nyhed på Aalborg Universitet har Per Michael Johansen sagt om sammenlægningen:

– Jeg er naturligvis klar over, at en udmelding som denne kan skabe utryghed blandt medarbejderne.

Læs også: Store ændringer skal give Aalborg Universitet en unik profil

Rektor sagde videre til Science Report, at sammenlægningen af to selvstændige fakulteter ville komme til at påvirke de ansatte, men han afviste, at etableringen af Social Science & Humanities (SSH)-fakultetet handlede om at spare penge eller skære ned på antallet af ansatte.

– Det handler om at skabe en stærkere profil for universitetet. Det er ikke en spareøvelse, men det er klart, at så stor en organisatorisk forandring ikke kan undgå at få indflydelse nogle steder.

– Der vil opstå nye opgaver undervejs, imens andre vil falde bort. Jeg har som rektor svært ved at udpege de områder. Derfor skal vi have en omfattende medarbejderinvolvering i arbejdet med at skabe en unik profil for fakultet, sagde rektor Per Michael Johansen.

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.