Det videnskabelige personale ved Aalborg Universitet er chokerede over universitetets sammenlægning af Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet til et nyt SSH Fakultet.
Det skriver Forskerforum.
– En del kolleger føler sig svigtet, narret og ført bag lyset. En del er ret vrede, siger Frederik Hertel, fællestillidsrepræsentant for det videnskabelige personale og lektor ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.
Mediet skriver videre, at medarbejderne er ”chokerede” over sammenlægningen, der ifølge Frederik Hertel er blevet truffet af rektoratet og dekanerne uden at orientere uden at orientere de personer, der vil blive berørt af sammenlægningen.
Ifølge Frederik Hertel orienterede rektor Per Michael Johansen universitetets medarbejderrepræsentanter om sammenlægningen 28 timer før et møde i Aalborg Universitets Samarbejdsudvalg, hvor netop sammenlægningen skulle diskuteres.
– Når mødeindkaldelser og essentielt materiale om forandringsprocesserne udsendes 28 timer før møder i HSU, må vi som tillidsrepræsentanter konstatere, at vi ikke er blevet inddraget rettidigt i beslutningsprocessen, siger Frederik Hertel til Forskerforum.
“Det er ikke en spareøvelse”
Per Michael Johansen har tidligere talt med Science Report om planerne om det nye fakultet for Social Science & Humanities (SSH)
– Vi har et universitet med stærke forskningsfagligheder. Ved at lægge humaniora og samfundsvidenskab sammen til et nyt fakultet, som virkelig koncentrerer sig om de missionsbårne dagsordener, kan humaniora og samfundsvidenskab få langt større impact, sagde rektor Per Michael Johansen.
Her lød det videre, at Aalborg Universitet regnede med at slå dørene op til det nye fakultet 1. januar 2022.
I en nyhed på Aalborg Universitet har Per Michael Johansen sagt om sammenlægningen:
– Jeg er naturligvis klar over, at en udmelding som denne kan skabe utryghed blandt medarbejderne.
Læs også: Store ændringer skal give Aalborg Universitet en unik profil
Rektor sagde videre til Science Report, at sammenlægningen af to selvstændige fakulteter ville komme til at påvirke de ansatte, men han afviste, at etableringen af Social Science & Humanities (SSH)-fakultetet handlede om at spare penge eller skære ned på antallet af ansatte.
– Det handler om at skabe en stærkere profil for universitetet. Det er ikke en spareøvelse, men det er klart, at så stor en organisatorisk forandring ikke kan undgå at få indflydelse nogle steder.
– Der vil opstå nye opgaver undervejs, imens andre vil falde bort. Jeg har som rektor svært ved at udpege de områder. Derfor skal vi have en omfattende medarbejderinvolvering i arbejdet med at skabe en unik profil for fakultet, sagde rektor Per Michael Johansen.
Forsiden lige nu:

Nedlægning af engelsksprogede uddannelser rammer STEM-optagelser
Optaget på engelsksprogede STEM-uddannelser er faldet med 46 %. Flere interessenter mener, at regeringens beslutning om at nedlægge et stort antal engelsksprogede uddannelser skal genovervejes.

Ny teknologi finder de skjulte lag i antikke tekster
Digitalisering og ny teknologi skaber nye muligheder for antikforskningen, og nu har SDU modtaget en bevilling på 20 mio. kr. fra EU til at forske i antikke teksters skjulte lag.

Verdens ældste forskningsstation genåbner: Forskere strømmer til for enestående klimaforskning
Arktisk Station er et forskningsknudepunkt, der tilbyder en unik datatidsrejse gennem 100 års klimaforandringer. Nu er stationen genåbnet med ny kapacitet til at huse forskere fra hele verden, der dykker ned i løsninger på klimadommedagsprofetier, fortæller stationens ledere.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
