Aalborg Universitet topper U.S. News & World Reports rangliste ’Best Global Universities 2022’ i underkategorien europæiske universiteter inden for ingeniørvidenskab.
DTU ligger på en 7. plads.
− Det er en kæmpe anerkendelse af vores dygtige forskere og andre medarbejdere, der hver dag bidrager til at levere løsninger på samfundets store udfordringer, siger AAU-rektor Per Michael Johansen i en pressemeddelelse fra Aalborg Universitet.
Læs også: Dansk universitet ligger nummer ét i Europa og nummer to i verden på rangliste for forskning
Universitetet oplyser, at ingeniørvidenskaben er repræsenteret på tre ud af fem fakulteter: Det Tekniske Fakultet for IT og Design, Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.
Det er femte år i træk, at AAU placerer sig som Europas bedste universitet inden for ingeniørvidenskab. Målt på verdensplan ligger det nordjyske universitet nummer 8 på ranglisten, mens DTU indtager en 42. plads.
− Når vi igen formår at placere os i toppen af Europas ingeniøruniversiteter, er det udtryk for, at vores forskningsmiljøer på ingeniørområdet er i verdensklasse, og at de er med til at sætte den internationale dagsorden på en række vigtige områder som eksempelvis den grønne omstilling, siger Per Michael Johansen i pressemeddelelsen.
Forsker: Ikke retvisende
Man bør dog tage rankings af universiteter med et gran salt, lød det i Science Report i juni.
– Man kan ikke ud fra rankings sige noget retvisende om, hvordan enkelte institutter rangerer, sagde Emil Bargmann Madsen, som er ph.d.-studerende ved center for studies in Research and Research policy ved Aarhus Universitet. Han forsker i forskningsevaluering og forskningsfinansiering.
Læs også: Danske Universiteter tager rankings seriøst, men det bør de ikke, mener forskere
Ranglister som ’Best Global Universities 2022’ baserer sig blandt andet på, hvor mange citationer et universitet har.
– Det er ikke givet, at citationer siger noget om forskningskvalitet. Man kan citere andre studier af mange forskellige grunde – for eksempel fordi man kritiserer dem, fordi det giver et overblik over litteraturen, fordi de bruger en anden metode eller fordi ens vejleder har sagt, at man skal, sagde Emil Bargmann Madsen.
U.S. News & World Report har rangeret syv af de otte danske universiteter.
- Københavns Universitet (nummer 37 i verden)
- Aarhus Universitet (nummer 103 i verden)
- DTU (nummer 161 i verden)
- Aalborg Universitet (nummer 241 i verden)
- Syddansk Universitet (nummer 255 i verden)
- CBS (nummer 729 i verden)
- Roskilde Universitet (nummer 1326 i verden)
Kilde: U.S. News & World Reports
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
