Aalborg Universitet topper U.S. News & World Reports rangliste ’Best Global Universities 2022’ i underkategorien europæiske universiteter inden for ingeniørvidenskab.
DTU ligger på en 7. plads.
− Det er en kæmpe anerkendelse af vores dygtige forskere og andre medarbejdere, der hver dag bidrager til at levere løsninger på samfundets store udfordringer, siger AAU-rektor Per Michael Johansen i en pressemeddelelse fra Aalborg Universitet.
Læs også: Dansk universitet ligger nummer ét i Europa og nummer to i verden på rangliste for forskning
Universitetet oplyser, at ingeniørvidenskaben er repræsenteret på tre ud af fem fakulteter: Det Tekniske Fakultet for IT og Design, Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.
Det er femte år i træk, at AAU placerer sig som Europas bedste universitet inden for ingeniørvidenskab. Målt på verdensplan ligger det nordjyske universitet nummer 8 på ranglisten, mens DTU indtager en 42. plads.
− Når vi igen formår at placere os i toppen af Europas ingeniøruniversiteter, er det udtryk for, at vores forskningsmiljøer på ingeniørområdet er i verdensklasse, og at de er med til at sætte den internationale dagsorden på en række vigtige områder som eksempelvis den grønne omstilling, siger Per Michael Johansen i pressemeddelelsen.
Forsker: Ikke retvisende
Man bør dog tage rankings af universiteter med et gran salt, lød det i Science Report i juni.
– Man kan ikke ud fra rankings sige noget retvisende om, hvordan enkelte institutter rangerer, sagde Emil Bargmann Madsen, som er ph.d.-studerende ved center for studies in Research and Research policy ved Aarhus Universitet. Han forsker i forskningsevaluering og forskningsfinansiering.
Læs også: Danske Universiteter tager rankings seriøst, men det bør de ikke, mener forskere
Ranglister som ’Best Global Universities 2022’ baserer sig blandt andet på, hvor mange citationer et universitet har.
– Det er ikke givet, at citationer siger noget om forskningskvalitet. Man kan citere andre studier af mange forskellige grunde – for eksempel fordi man kritiserer dem, fordi det giver et overblik over litteraturen, fordi de bruger en anden metode eller fordi ens vejleder har sagt, at man skal, sagde Emil Bargmann Madsen.
U.S. News & World Report har rangeret syv af de otte danske universiteter.
- Københavns Universitet (nummer 37 i verden)
- Aarhus Universitet (nummer 103 i verden)
- DTU (nummer 161 i verden)
- Aalborg Universitet (nummer 241 i verden)
- Syddansk Universitet (nummer 255 i verden)
- CBS (nummer 729 i verden)
- Roskilde Universitet (nummer 1326 i verden)
Kilde: U.S. News & World Reports
Forsiden lige nu:

Sådan tackler fondene den stigende magt
I SPORENE PÅ MAGTEN. I takt med at de danske fondes magt og muligheder skyder i vejret, arbejder fondene på tiltag, der sikrer fair forskning. Fem fokuspunkter brænder igennem.

Johan Olsen blander sine kasketter i ny podcast for at smitte mest muligt med sit videbegær
Proteinforskeren, videnskabsformidleren og musikeren, Johan Olsen fortsætter sin mission om at vende videnskaben ud mod den bredere befolkning. Denne gang i børnehøjde i ny podcastserie og børnebog.

Fysikerne får velkendt ansigt som institutleder
Professor Joachim Mathiesen tiltræder fra 1. december 2023 som ny institutleder på Niels Bohr Institutet. Her får han ansvaret for at lede et institut i rivende national og international udvikling.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
