Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

AAU topper rangliste

Det er femte år i træk, at universitetet indtager duksepladsen.

Foto: AAU

Aalborg Universitet topper U.S. News & World Reports rangliste ’Best Global Universities 2022’ i underkategorien europæiske universiteter inden for ingeniørvidenskab.

DTU ligger på en 7. plads.

− Det er en kæmpe anerkendelse af vores dygtige forskere og andre medarbejdere, der hver dag bidrager til at levere løsninger på samfundets store udfordringer, siger AAU-rektor Per Michael Johansen i en pressemeddelelse fra Aalborg Universitet.

Læs også: Dansk universitet ligger nummer ét i Europa og nummer to i verden på rangliste for forskning

Universitetet oplyser, at ingeniørvidenskaben er repræsenteret på tre ud af fem fakulteter: Det Tekniske Fakultet for IT og Design, Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Det er femte år i træk, at AAU placerer sig som Europas bedste universitet inden for ingeniørvidenskab. Målt på verdensplan ligger det nordjyske universitet nummer 8 på ranglisten, mens DTU indtager en 42. plads.

− Når vi igen formår at placere os i toppen af Europas ingeniøruniversiteter, er det udtryk for, at vores forskningsmiljøer på ingeniørområdet er i verdensklasse, og at de er med til at sætte den internationale dagsorden på en række vigtige områder som eksempelvis den grønne omstilling, siger Per Michael Johansen i pressemeddelelsen.

Forsker: Ikke retvisende

Man bør dog tage rankings af universiteter med et gran salt, lød det i Science Report i juni.

– Man kan ikke ud fra rankings sige noget retvisende om, hvordan enkelte institutter rangerer, sagde Emil Bargmann Madsen, som er ph.d.-studerende ved center for studies in Research and Research policy ved Aarhus Universitet. Han forsker i forskningsevaluering og forskningsfinansiering.

Læs også: Danske Universiteter tager rankings seriøst, men det bør de ikke, mener forskere

Ranglister som ’Best Global Universities 2022’ baserer sig blandt andet på, hvor mange citationer et universitet har.

– Det er ikke givet, at citationer siger noget om forskningskvalitet. Man kan citere andre studier af mange forskellige grunde – for eksempel fordi man kritiserer dem, fordi det giver et overblik over litteraturen, fordi de bruger en anden metode eller fordi ens vejleder har sagt, at man skal, sagde Emil Bargmann Madsen.

Ranglisten

U.S. News & World Report har rangeret syv af de otte danske universiteter. 

  1. Københavns Universitet (nummer 37 i verden)
  2. Aarhus Universitet (nummer 103 i verden)
  3. DTU (nummer 161 i verden)
  4. Aalborg Universitet (nummer 241 i verden)
  5. Syddansk Universitet (nummer 255 i verden)
  6. CBS (nummer 729 i verden)
  7. Roskilde Universitet (nummer 1326 i verden) 

Kilde: U.S. News & World Reports

Forsiden lige nu:

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC

Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.