Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Politik

Overblik: Her er universiteternes udflytningsplaner

Masselukning af uddannelser og udflytning af studerende. De otte danske universiteter har afleveret deres bud på de politisk pålagte udflytninger af uddannelser.

De otte danske universiteter har indsæt deres reduceringsplaner til politikerne. Foto: Gazometr/iStock

Politikerne i Folketinget har med planen ’Flere og bedre uddannelsesmuligheder’ pålagt de danske universiteter at reducere studieoptaget med op til ti procent i de større byer.

- Vi ændrer på de grundlæggende strukturer, så vi vender det sug ind mod de største byer, vi har set på uddannelsesområdet de seneste årtier. (…) Det er svært at overdrive, hvor vigtigt dette er i forhold til at understøtte vores politiske ambition om, at man skal kunne bo, leve og uddanne sig i hele Danmark. Med aftalen sikrer vi, at Danmarks unge også i fremtiden får mulighed for at tage en uddannelse uanset, hvor i landet de bor, lød det fra daværende uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), da aftalen blev indgået.

Kun Radikale Venstre har valgt at stå uden for aftalen.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: