Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

Robot-dag i Odense: Det har været en bragende succes!

Flere end 800 gæstede årets ROBOTBRAG ved Teknologisk Institut i Odense

– Det har været en bragende succes! Man kan godt sige bragende succes, når vi taler om et robotbrag, ikke sandt?

Sådan evaluerer Søren Peter Johansen, der er faglig leder på Teknologisk Institut i Odense dette års ROBOTBRAG, som blev afholdt i torsdags i anledning af European Robotics Week.

Teknologisk Institut åbnede dørene til sine robotfaciliteter for tredje år i træk, så alle robot-entusiastiske virksomheder kunne få et indblik i morgendagens produktions- og robotteknologi.

– Formålet med dagen var at få hældt noget mere viden på alle de her virksomheder her, så de dels får viden om hvad, du kan købe og anvende af robotter i dag, og dels hvad, der sker fremadrettet – altså hvilke teknologier, der er lige om hjørnet, forklarer Søren Peter Johansen.

Til arrangementet, der var stablet på benene i samarbejde med Dansk Robot Netværk (DIRA), kunne man opleve omkring 40 forskellige robot- og automationsløsninger og netværke med de centrale aktører i Danmarks robotbranche. Og så kunne man blandt andet få svar på, hvordan man udnytter automatisering strategisk i sin virksomhed, hvordan kunstig intelligens fungerer og få et indblik i de nyeste drone-applikationer.

Og den mulighed drog intet mindre end 800 gæster gavn af.

– Vi havde nærmest hjemmeværnet ude  – vi havde folk i selvlysende veste til at finde ledige parkeringspladser til alle, griner Søren Peter Johansen og fortsætter:

– Sidste år havde vi 600 besøgende, så vi er da glade for, at der er kommet så mange flere i år. Jeg tror, der stod lige så mange op, som der sad ned. I et lokale, hvor vi normalt er 50, var der over 120 mennesker på et tidspunkt.

Ved årets ROBOTBRAG kunne virksomheder, som gerne ville udvikle robotteknologi sparre med instituttets automationsspecialister om deres konkrete ideer og udfordringer.

– Mange virksomheder går med idéer til robotløsninger i deres produktion, men ved måske ikke helt, hvad der kan lade sig gøre i dag, eller hvor de skal starte. Med vores nye tiltag ønsker vi at imødekomme disse virksomheder direkte, og tage den indledende snak og guide dem til en god start på automationsrejsen, forklarer Kurt Nielsen, der er centerchef ved Teknologisk Institut.

Teknologisk institut fungerer som besøgscenter og laboratorium til udviklingen og afprøvningen af ny teknologi til både industri-, produktion-, velfærd- og service-produkter og har i de seneste år positioneret sig som et af Europas ledende robot-innovationscentre.

Instituttet driver også innovationsprojekter i samarbejde med en række danske virksomheder, som er støttet af Innovationsfonden, Main-fondet og Europa Kommissionen, og som de besøgende ved årets ROBOTBRAG også kunne få et indblik i.

Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet åbner et center for plastikforskning

Verdenshavene fyldes med plastik, og det globale samfund kan ikke følge med produktionen og nedbryde den store mængde, der produceres hvert år. Det vil Aarhus Universitet og professor Daniel Otzen nu gøre noget ved.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.