Syddansk Universitet skal spare næsten 40 millioner kroner i år og op til 50 millioner kroner næste år.
Det skriver TV 2 Fyn.
Besparelserne vil ramme Det Humanistiske Fakultet, TEK og Fællesadministrationen på SDU.
– Det har et omfang, hvor vi ikke kan udelukke, at det medfører afskedigelse af medarbejdere, siger universitetsdirektør Thomas Vind til TV 2 Fyn.
Besparelserne skyldes blandt andet, at SDU har måttet skære i antallet af studiepladser.
– Jeg kan endnu ikke sige konkret, hvor mange stillinger vi kigger ind i at skulle nedlægge. Det bliver først i slutningen af marts, at jeg kan være mere konkret om det, siger Thomas Vind.
Universitetsdirektøren håber, at det bliver muligt at undgå fyringer gennem frivillige fratrædelser.
Besparelser på 42 millioner kroner
Som hos flere andre danske universiteter er det ikke første gang, at Syddansk Universitet bliver ramt af besparelser. Det skyldes blandt andet regeringsbestemte besparelser og dimensionering af uddannelserne, hvor uddannelses- og forskningsministeriet har indskærpet, at optaget af studerende skal matche behovet på arbejdsmarkedet.
Læs også: Humaniora på KU skal spare – igen
I foråret 2019 kom det frem, at Samfundsvidenskab på SDU frem til 2021 skulle spare 42 millioner kroner på lønomkostningerne. Her blev Institut for Marketing & Management (IMM) hårdest ramt, da der her skulle spares omkring 13 millioner kroner.
– Tidsbegrænsede ansættelser som for eksempel adjunkt, postdoc, ph.d. eller videnskabelig assistent vil udløbe uden mulighed for at søge en ny stilling. Og de faste stillinger som lektor og professor vil ikke vil blive genbesat, når de forlades. Er den afgang ikke tilstrækkelig, kommer der afskedigelser, sagde Karsten Boye Rasmussen, lektor ved IMM og tillidsrepræsentant for Djøf ved SDU Samfundsvidenskab.
Til FORSKERforum sagde han videre, at institutlederen opfordrede folk til at søge væk, mens tid var.
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.