Syddansk Universitet skal spare næsten 40 millioner kroner i år og op til 50 millioner kroner næste år.
Det skriver TV 2 Fyn.
Besparelserne vil ramme Det Humanistiske Fakultet, TEK og Fællesadministrationen på SDU.
– Det har et omfang, hvor vi ikke kan udelukke, at det medfører afskedigelse af medarbejdere, siger universitetsdirektør Thomas Vind til TV 2 Fyn.
Besparelserne skyldes blandt andet, at SDU har måttet skære i antallet af studiepladser.
– Jeg kan endnu ikke sige konkret, hvor mange stillinger vi kigger ind i at skulle nedlægge. Det bliver først i slutningen af marts, at jeg kan være mere konkret om det, siger Thomas Vind.
Universitetsdirektøren håber, at det bliver muligt at undgå fyringer gennem frivillige fratrædelser.
Besparelser på 42 millioner kroner
Som hos flere andre danske universiteter er det ikke første gang, at Syddansk Universitet bliver ramt af besparelser. Det skyldes blandt andet regeringsbestemte besparelser og dimensionering af uddannelserne, hvor uddannelses- og forskningsministeriet har indskærpet, at optaget af studerende skal matche behovet på arbejdsmarkedet.
Læs også: Humaniora på KU skal spare – igen
I foråret 2019 kom det frem, at Samfundsvidenskab på SDU frem til 2021 skulle spare 42 millioner kroner på lønomkostningerne. Her blev Institut for Marketing & Management (IMM) hårdest ramt, da der her skulle spares omkring 13 millioner kroner.
– Tidsbegrænsede ansættelser som for eksempel adjunkt, postdoc, ph.d. eller videnskabelig assistent vil udløbe uden mulighed for at søge en ny stilling. Og de faste stillinger som lektor og professor vil ikke vil blive genbesat, når de forlades. Er den afgang ikke tilstrækkelig, kommer der afskedigelser, sagde Karsten Boye Rasmussen, lektor ved IMM og tillidsrepræsentant for Djøf ved SDU Samfundsvidenskab.
Til FORSKERforum sagde han videre, at institutlederen opfordrede folk til at søge væk, mens tid var.
Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Ny formand for ph.d.-råd skal kombinere forskning og folkeskole
Professor Nikolaj Elf træder til som ny formand for Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning, som årligt uddeler 30 millioner kroner til ph.d.’er.

Nye bevillinger skal finde konkrete løsninger på aktuelle samfundsudfordringer
Fra konstruktiv klimajournalistik til indsats for hjemløse. Fem nye forskningsprojekter har modtaget bevillinger fra Velux Fondens HUMpraxis-program.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.