Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

Skandalen om Niels Bohr Bygningen fortsætter

Færdiggørelsen forsinkes – endnu engang.

Illustration af Niels Bohr-Bygningen. Foto: Københavns Universitet

Færdiggørelsen af Niels Bohr Bygningen bliver udsat endnu en gang.

Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Dermed skal Københavns Universitet vente endnu længere på deres nye rammer om forskningen på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet.

– Det er yderst frustrerende, at vi skal bruge så mange kræfter – og så meget tid – i projektets afsluttende fase på at udbedre noget, der aldrig burde have været et problem, lyder det fra anlægsdirektør Erik Stoklund Larsen fra Vejdirektoratet i meddelelsen.

Den værste byggesag længe

For blot en god måneds tid siden meddelte Vejdirektoratet, at byggeriet ville stå færdigt ved udgangen af oktober.

I den forbindelse udtalte Erik Stoklund Larsen til Science Report:

– Jeg er rystet. Jeg har ikke tidligere set så stort et omfang af fejl og mangler på et anlægsbyggeri.

Læs også: Endnu et kapitel i skandalebyggeri. ”Jeg er rystet”

Men tirsdag blev de forventninger altså endnu engang skubbet – denne gang til 31. december.

– Jeg må sige, at det her nok er den værste sag med mangelfuld kvalitet i arbejdet, jeg har oplevet længe, lyder det i tirsdagens meddelelse fra en frustreret Erik Stoklund Larsen.

Brandfarlige entreprenører

Problematikken skyldes, at der i forbindelse med gennemgangen af Niels Bohr Bygningen blev fundet, at der var udført tusindvis af fejlagtige brandlukninger.

I dagens meddelelse oplyses det, at der ikke blot er 7.000-8.000 fejludførte brandlukninger, men i stedet op mod 10.000, hvilket er grunden til at projektet udsættes igen.

– Derudover går det også langsommere end ventet med at udbedre de fejludførte brandlukninger til trods for, at Vejdirektoratet siden sommerferien har mere end fordoblet det antal medarbejdere hos entreprenørerne, der udelukkende arbejder med denne opgave, meddeler Vejdirektoratet.

Læs også: Tusindvis af fejl forsinker skandalebyggeri yderligere

Erik Stoklund Larsen har over for Science Report udtrykt skarp kritik mod de danske entreprenører. Blandt andet for manglende ledelse under byggeriet og for manglende sikkerhedskontrol.

– Jeg mener, at det er et ledelsessvigt, at flere af entreprenørerne ikke har haft styr på udførelsen, udtalte Erik Stoklund Larsen.

Den sidste brik i puslespillet

Ifølge Vejdirektoratet er brandsikringerne, der er påkrævet, for at Niels Bohr Bygningen kan blive godkendt af brandmyndighederne, det eneste der mangler, for at bygningen kan tages i brug.

– Det er i bund og grund kun brandlukningerne, vi slås med, og derfor har udbedringen af dem også vores absolutte hovedfokus. Alle andre færdiggørelsesarbejder skrider aktuelt planmæssigt frem, og vi glæder os til at overdrage et stort og moderne byggeri til Københavns Universitet, siger Erik Stoklund i meddelelsen.

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.