Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Ung forsker: Aftalen med fondene er et godt skridt på vejen, men der er stadig brug for en national strategi

Den aftale som Danske Universiteter har indgået med landets største fonde sætter ind mod et underliggende problem i dansk forskning, der har tabt bredde, mener Det Unge Akademi. Lektor på DTU, Anton Autzen, efterspørger dog fortsat de politiske ambitioner, der skal sætte retningen for de langvarige perspektiver.

Da Danske Universiteter og de seks største fonde i sidste uge offentliggjorde, at de havde indgået en aftale om en ny model for fordeling af afledte projektomkostninger, kaldte formanden for Danske Universiteter og rektor på Aarhus Universitet, Brian Bech Nielsen, det “en rigtig god dag for dansk forskning.”

Med et nyt projekttillæg indvilliger fondene til at dække en stor del af de afledte omkostninger, der er forbundet med eksterne bevillinger. Det kan du læse nærmere om her.

Hos forskerne bliver der også taget godt imod aftalen, lyder det fra Anton Autzen, der er lektor på DTU. I hvert fald blandt det yngre segment, som han repræsenterer hos Det Unge Akademi (DUA), hvor han sidder i Forskningspolitisk Udvalg.

Aftalen gør noget ved et underliggende problem i dansk forskning

Anton Autzen, repræsentant, DUA

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: