Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

5 bæredygtige julegaver du kan nå på falderebet

Hvis du stadig mangler et par julegaver, får du fem bæredygtige bud fra eksperterne her.

Sustain Report har i denne bæredygtige julegave-guide allieret sig med den dygtige redaktion bag Sustain Daily, som skriver om bæredygtig mad, livsstil og shopping samt udgiver nyhedsbrev, podcast og et trykt magasin.

 

I Sustain Daily elsker vi julen, og har understreget dette ved at udgive magasinet Sustain Yearly Jul – Danmarks første bæredygtige julemagasin. Så vi ved en ting eller ti om at holde en dejlig jul – med mindre spild. Og selvom det er næsten for sent, hvis pakken skal nå at sendes med posten, er det heldigvis også super bæredygtigt at støtte de små butikker i dit lokalmiljø.

Her er vores bud på 5 sidste øjebliks gaver med grønt fokus:

Snacks. Alle elsker snacks. Særligt hvis du ikke kender modtageren særlig godt, går du ALDRIG galt i byen med lækker økologisk chokolade. Vores favoritter er fra Summerbird eller hvis der også skal være en social dimension i din gave, så fra Social Foodies.Chokoladebrud fra Social Foodies.

Oplevelser. Du kan både købe de traditionelle (host, host… kedelige) pakker med to biografbilletter, eller finde på en helt speciel oplevelse skræddersyet til modtageren. Alt det kræver er, at du beslutter dig, skriver et kort og måske printer en billet eller et tilgodebevis ud. På den måde sparer du miljøet for emballage og forsendelse. Et oplagt bud er en økologisk wellness-oplevelse, som talrige klinikker udbyder lander over.

Økologisk hjælp i hverdagen. Giv en måltidskasse. Det er helt sikkert en gave, der vil gøre gavn i januar, når energien er på lavt blus, og man trænger til at spise sundt. Så slipper modtageren nemlig for at skulle finde på- og at indkøbe hverdagsmad. Og samtidig kan det være den vildeste luksus at vide, at nogen har tænkt på en.

Du kan for eksempel bestille en kasse via Aarstiderne, eller hvis det skal være plastikfrit gennem Økovejen, der sælger abonnement på frugt- og grøntkasser (og kasser med økologisk slik).

 

Papadelle stegt kylling med crutoner og stegt aubergine fra Aarstiderne.

Praktisk gave. Har du hørt om erstatningen for sølvpapir, Beeswrap? Hvis ikke, så er det på tide. Det er bomuldslærred dækket i bivoks, så det kan forme sig efter enhver tallerken eller skål. Eller bruges til at gøre madpakken plastfri. Det er en god gave til alle aldre.

Bees wrap kan købes lokalt eller på nettet hos for eksempel GåGrøn eller EcoEgo.
Det kan også købes i Helsemins helsekostbutikker.

Bøger. Læsestof som gør alle kloge er altid et hit. Victoria og Verdensmålene er en ny serie af børnebøger, som sætter fokus på FN’s 17 verdensmål. I alt kommer der 17 bøger, og de tre første er allerede klar.

Hvis det ikke er børn eller familier du shopper til, var det måske noget med et lækkert livsstilsmagasin. Vi udgiver selv magasinet Sustain Yearly, som du udover at kunne købe på vores webshop, også kan købe i over 150 butikker landet over.

 

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply