Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

“Mit mål som CSR Manager er at overflødiggøre mit eget job”

Et succeskriterie for Mireille Jakobsen er, at der en dag ikke længere er brug for hende.

Sustainability-rapportering er det, der fylder mest hos Mireille Jakobsen lige nu. Men det er en af de opgaver, hun ikke er vild med.

Mireille Jakobsen er Group Responsible Hospitality Manager for BC Hospitality Group med hoteller som Bella Sky, Crowne Plaza og Comwell i porteføljen. I vores ‘Q&A med sustainability-profilen’ svarer hun blandt andet på, hvad der holder hende vågen om natten, og hvad det vigtigste er, hun har lært om sustainability i sin karriere.

Når jeg skal forklare folk, der ikke arbejder med sustainability, hvad mit job går ud på, siger jeg, at jeg er virksomhedens gode samvittighed. Jeg guider virksomheden til at tjene penge på en ansvarlig måde. Det synes jeg både dækker over det samfundsmæssige ansvar jeg arbejder med og mit arbejde i forhold til miljøet. Dybest set er mit bidrag til at redde verden, at jeg arbejder med sustainability i denne her virksomhed.

Mennesket bag sustainability-titlen
Mød mennesket bag sustainability-titlen. Du får blandt andet svar på, hvad der optager dine kollegaer i andre virksomheder mest lige nu, hvordan de får en effektiv start på dagen og hvad der har inspireret dem mest.

Jeg er fra Sydafrika og er vokset op i et samfund med stor ulighed. Fra en ung alder har jeg altid gerne villet skabe forandringer. Det stod hurtigt klart for mig, at den bedste vej til at opnå det var at gå virksomhedsvejen. Det er virksomheder, som kan drive og implementere reelle forandringer.

Det første jeg gør, når jeg møder ind om morgenen er at hente kaffe (bæredygtig kaffe selvfølgelig!). Efter det samler op på mails, der er tikket ind i løbet af aftenen og lægger en slagplan for dagen. Til en vis grad har jeg gjort det dagen før, men ting har det med at ændre sig ret hurtigt i det her job, så ofte må jeg droppe min plan og tage dagen, som den kommer. Vi er jo en virksomhed som er åben 24/7, 365 dage om året.

Møder udgør nok halvdelen af min dag. Jeg har mange møder både internt og med eksterne partnere. Så hvis jeg har en større præsentation eller et strategioplæg, jeg skal skrive, blokerer jeg tid i min kalender til det. Heldigvis er min arbejdsplads fleksibel, så jeg kan også gemme mig derhjemme og få eksekveret nogle ting.

Vi ser på, hvordan vi kan mindske vores klimaaftryk ved at skære ned på animalske proteiner og mejerivarer

Vi sidder i åbent kontorlandskab med free seating, i et fælles lokale, så man er tæt på sine kollegaer. Her sidder de fleste supportafdelinger som Salg og Marketing men også Operations, projektledere og andre. Det er rart, fordi man falder hurtigt i snak om nogle spændende ting, så jeg får ideer og input. Jeg har en bred kontaktflade til rigtig mange afdelinger, som alle har brug for noget i forhold til sustainability. Det kan være høj som lav og for alle vores brands.

Lige nu er jeg mest optaget af vores sustainability-rapportering, som skal ud over stepperne. Vi er ved at indsamle den sidste data. Det kan være lidt kedeligt, men det skal jo gøres og det er selvfølgelig spændende, at det giver et indblik i, hvordan det går med de prioriteter, vi har sat.

Strategimøder bruger jeg også meget tid på lige nu for at sikre, at bæredygtighed bliver en del af vores forskellige projekter for alle vores brands. For eksempel skal vi rekruttere mellem 150-200 medarbejdere til et afdeling i en af vores virksomheder inden sommer, og der er ikke nok arbejdskraft at få. Jeg hjælper med at finde medarbejdere via de partnerskaber vi har med for eksempel Københavns Kommune, så vi kan hjælpe med at få udsatte ledige i job. Jeg samarbejder også med vores Food & Beverage afdeling, hvor vi ser, hvordan vi kan mindske vores klimaaftryk ved at skære ned på animalske proteiner og mejerivarer.

En af de opgaver jeg har det med at udsætte er rapportering. Rapportering er en vigtig øvelse, men jeg må indrømme, at det er lidt langhåret at komme igennem det. Jeg trives mere med at møde mennesker og arbejder projektorienteret.

Når dagen slutter, prøver jeg at reflekterer på De 5 Valg (Franklin Covey) og ser på, hvad mine vigtigste opgaver er, og på hvilke prioriteter jeg har haft i løbet af dagen, som jeg skal følge op på. Når man er involveret med mange mennesker, som har mange gode ideer og udfordringer, gælder det om at holde fokus på, hvad der er vigtigt at opnå. Jeg skelner også mellem, hvad der er mine prioriteter, og hvad der er andres prioriteter, og i hvor høj grad de kan forenes. Man kan hurtigt blive fanget i mange små opgaver, der egentlig ikke er vigtige.

Jeg er kommet i mål med min opgave, når vi når dertil, at alle i organisationen tænker bæredygtighed ind i alle problemstillinger

Mit job kan holde mig vågen om natten, når der er noget, jeg gerne vil have gennemført. Så spekulerer jeg på, om jeg får budget til det, og om den eller den person vil sige ja til det, og hvem der så skal være med til at få projektet i hus. Jeg kan godt lide kontrol, men når man samarbejder med mange mennesker, er man nødt til at slippe kontrollen nogle gange. Jeg tror de fleste kan blive bedre til at have tillid til deres kollegaer, og det er for mig personligt også et work in progress.

Det vigtigste jeg har lært om sustainability i min karriere er, at man nogle gange skal have en kritisk masse med sig for at noget lykkes. Det er en ting, at der er et commitment fra topledelsen. Det hjælper ikke, hvis det ikke er vigtigt for resten af organisationen. Det kan omvendt også være modsat, så det er lederen, der ikke forstår det. Man skal have alle med, hvis det virkelig skal lykkes. Og bæredygtighed smitter. Når først bolden triller og folk ser resultaterne, vil de rigtig gerne være med. Mit mål som Group CSR Manager er at overflødiggøre mit eget job. Jeg er kommet i mål med min opgave, når vi når dertil, at alle i organisationen tænker bæredygtighed ind i alle problemstillinger, og ved hvordan vi løser dem.

Min aha-oplevelse med sustainability kom, da jeg læste Tania Ellis’ bog “De nye pionærer” som studerende. Det var fan’me smart, at man kan do business while doing good. Jeg har selvfølgelig også mødt mange super inspirerende mennesker undervejs. Det inkluderer også vores egen direktør i BC Hospitality Group. Jeg synes, han er modig, fordi han har en vision om bæredygtighed og følger op på den.

Hvis jeg kunne få opfyldt et ønske i forhold til mit job, ville det være at få et talerør, som gjorde, at alle forstod, hvad jeg sagde om bæredygtighed. Både når det gælder sprog og mening. Vi har over 80 nationaliteter blandt vores medarbejdere, så det sproglige er vigtigt. Men selv når man taler samme sprog, er der jo nogle, som har brug for at høre en historie, andre har brug for hårde fakta for at forstå nødvendigheden af bæredygtighed. Så det er en stor udfordring at nå alle.

Om Mireille Jakobsen
Mireille Jakobsen er Responsible Hospitality Manager (CSR/Sustainability Manager).

Hun har været ansat i BC Hospitality siden 2014 og er kandidat i Virksomhedsstudier & Filosofi fra RUC. Hun er født og opvokset i Sydafrika. Privat er hun gift og mor til 2 piger på 4 og 5 år.

Om BC Hospitality Group
BC Hospitality Group blev etableret i 2014 og er en af Danmarks største virksomheder inden for hoteller, konferencer, messer og hospitality.

Virksomheden består af brands såsom Bella Center Copenhagen, CIFF & CIFF Showrooms, AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Copenhagen Marriott, Crowne Plaza Copenhagen Towers, mm. I alt råder BC Hospitality Group over 1.584 hotelværelser, 162 møde- og konferencelokaler og ca. 200.000 m2 konference- og møde- og eventfaciliteter med plads til over 30.000 personer. Virksomheden beskæftiger ca. 3.000 medarbejdere i Danmark.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply