Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

DI lancerer portal for verdensmålene

DI’s nye SDG portal henvender sig til topchefer og mellemledere i landets virksomheder. 

DI lancerer derfor nu en verdensmåls-portal med værktøjer til bæredygtig vækst, skriver direktør i Dansk Industri Thomas Bustrup i et blogindlæg.

Trods de enorme udfordringer som Covid-19 pandemien giver, kalder fremtidens forbrugere og medarbejdere fortsat på bæredygtige løsninger, understreger han og opfordrer til at bruge den økonomiske genstart på at “sætte strøm til de bæredygtige ambitioner med FN’s Verdensmål som ledestjerne”.

“En vækststrategi baseret på bæredygtige løsninger vil for de fleste være den mest sikre og langtidsholdbare vej ud af corona-krisen. Derfor lancerer Dansk Industri (DI) nu en bæredygtigheds-portal,” tilføjer han.

Det sker på ryggen af projektet”Fra filantropi til forretning”, som er støttet af Industriens Fond, som involverer 21 virksomheder der siden 2017 har arbejdet med at omsætte Verdensmålene til forretning.

Deres erfaringer kan blandt andet tilgås via den nye portal, hvor der er adgang til alle 21 cases.

Tidligere på året fortalte underdirektør Kinga Szabo Christensen, som har drevet projektet, i et interview, hvilke fem takeaways, der opsummerer virksomhedernes erfaringer med verdensmålene.

Ambitionen er, at portalen bliver erhvervslivets primære indgang til verdensmålene, og at den vil løbende blive udbygget med nye værktøjer, skriver Thomas Bustrup.

Portalen giver mulighed for at vælge forskellige indgange til arbejdet med verdensmålene såsom “at udvikle min forretning”, “at arbejde med cirkulær økonomi og klima” samt at “måle og rapportere”. Den rummer også en podcast-serie samt nyheder og blogs.

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply