Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

DI lancerer portal for verdensmålene

DI’s nye SDG portal henvender sig til topchefer og mellemledere i landets virksomheder. 

DI lancerer derfor nu en verdensmåls-portal med værktøjer til bæredygtig vækst, skriver direktør i Dansk Industri Thomas Bustrup i et blogindlæg.

Trods de enorme udfordringer som Covid-19 pandemien giver, kalder fremtidens forbrugere og medarbejdere fortsat på bæredygtige løsninger, understreger han og opfordrer til at bruge den økonomiske genstart på at “sætte strøm til de bæredygtige ambitioner med FN’s Verdensmål som ledestjerne”.

“En vækststrategi baseret på bæredygtige løsninger vil for de fleste være den mest sikre og langtidsholdbare vej ud af corona-krisen. Derfor lancerer Dansk Industri (DI) nu en bæredygtigheds-portal,” tilføjer han.

Det sker på ryggen af projektet”Fra filantropi til forretning”, som er støttet af Industriens Fond, som involverer 21 virksomheder der siden 2017 har arbejdet med at omsætte Verdensmålene til forretning.

Deres erfaringer kan blandt andet tilgås via den nye portal, hvor der er adgang til alle 21 cases.

Tidligere på året fortalte underdirektør Kinga Szabo Christensen, som har drevet projektet, i et interview, hvilke fem takeaways, der opsummerer virksomhedernes erfaringer med verdensmålene.

Ambitionen er, at portalen bliver erhvervslivets primære indgang til verdensmålene, og at den vil løbende blive udbygget med nye værktøjer, skriver Thomas Bustrup.

Portalen giver mulighed for at vælge forskellige indgange til arbejdet med verdensmålene såsom “at udvikle min forretning”, “at arbejde med cirkulær økonomi og klima” samt at “måle og rapportere”. Den rummer også en podcast-serie samt nyheder og blogs.

Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply