Efter 38 år i spidsen for det bæredygtige pengeinstitut Merkur Andelskasse, som både medstifter og adm. direktør, giver Lars Pehrson, 61, nu staffetten videre til Charlotte Skovgaard, 48, 1. september.
Det sker efter eget ønske og med rekorden som den længst siddende bankdirektør i bagagen.
– Det at drive bank har ændret sig meget, siden jeg var med til at grundlægge Merkur, og i dag fylder opgaven med at sikre og dokumentere alle myndighedskrav og retningslinjer rigtigt meget. Mine interesser ligger et andet sted – nemlig der, hvor penge kan gøre en forskel for bæredygtighed og social ansvarlighed. Det er det arbejde, jeg nu får muligheden for at koncentrere mig 100 procent om, siger Lars Pehrson i en pressemeddelelse.
Han skal fremadrettet fungere som udvikler og sparringpartner for organisationen og direktionen, og samtidig stå for en del af Merkurs udadrettede aktiviteter.
Som ny bankdirektør bliver Charlotte Skovgaard en af de to kvinder i Danmark, som pt kan prale af den titel. Kun Sydbank har også en kvindelig bankdirektør i Karen Frøsig.
Charlotte Skovgaard blev hentet til banken sidste år fra en stilling i Arbejdernes Landsbank og har som nuværende direktør ansvar for kundevendte funktioner, It, Administration, Service og HR.
Hun kommer desuden med en tung erfaring som blandt andet bankdirektør i Coop Bank, som hun var en af hovedarkitekterne bag at skabe. Derudover har hun været management konsulent i KPMG med særlig fokus på den finansielle sektor og tilbragt 16 år i Danske Bank.
Ifølge Merkurs bestyrelsesformand Henrik Tølløse har Charlotte Skovgaard “alt det, der kræves af en topleder i finansverden i dag”.
– Med hendes stærke forretningsforståelse, overblik og smittende energi, er hun den helt rigtige til at stå i spidsen for vores fortsatte arbejde med at styrke Merkurs forretning og værdier, siger han i meddelelsen.
Ifølge Lars Pehrson har hun en kontant facon, og er lidt hurtigere til at sige, at “nu gør vi sådan’”, siger han i et fællesinterview.
Merkur Andelskasses forretningsmodel er baseret på bæredygtig udvikling og social ansvarlighed.
Det giver et helt særligt potentiale i dag, hvor bæredygtighed for alvor er kommet på dagsorden, lyder det fra den nye adm. direktør:
– Merkur er unik, og værdigrundlaget har givet Merkur en meget høj troværdighed blandt kunder og investorer. Merkur har jo arbejdet for sine værdier, også meget længe før, det blev moderne. Merkur står derfor som et fyrtårn i den finansielle sektor, når det gælder bæredygtighed og social ansvarlighed – og det skal vi blive ved med. Men vi skal også blive meget bedre til at sige det højt og til at få værdierne ud at leve, så vi kan være mere for endnu flere. Det arbejde glæder jeg mig til at tage fat på, siger Charlotte Skovgaard.
Hendes første opgave bliver at omsætte bankens værdier til nye værditilbud, produkter og bedre kundeoplevelser.
Trods en øget fokus på bæredygtighed generelt og hos mainstream banker, mener hun, at Merkur har en særlig rolle at spille. Tidligere i juni meldte banken ud, at den ikke længere ville yde lån til kunder, der ønsker en ny benzin- eller dieselbil.
Data fra Morningstar viser, ifølge Merkur Andelskasse, at 93 procent af de fonde, der havde fokus på bæredygtighed (ESG), overgår sammenlignelige konventionelle fonde i første kvartal af 2020.
Merkurs balance er vokset til 3,7 mia. kr., siden Lars Pehrson i 1982 blev direktør i andelskasse. Til sammeligning har Danske Bank en balance, der er 1.000 gange større, skriver B.dk. Den har i dag 34.299 kunder og 7.637 andelshavere i hele landet.
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
