Dommerpanelet for CSR Prisen 2020 har netop offentliggjort de syv virksomheder, der kan vinde årets pris for den bedste rapport samfundsansvar, bæredygtighed og klima. De er udvalgt ud fra en pulje af 67 virksomheder, og der bliver fundet to vindere inden for kategorien stor unoteret virksomhed og stor børsnoteret virksomhed.
I første kategori står kampen mellem Arla, Grundfos og PensionDanmark. I den børsnoterede kategori er sidste års vinder A.P. Møller – Mærsk oppe imod Carlsberg, Rockwool og Ørsted.
Bag priserne står FSR – danske revisorer og årets priser uddeles i forlængelse af CSR Konferencen d. 26. oktober 2020, som også arrangeres af Dansk Erhverv og Erhvervsstyrelsen.
Fokus på benchmark
I år har konferencen titlen Førerposition i en ekstraordinær tid. Erhvervsminister Simon Kollerup åbner konferencen, hvor man blandt andre også kan møde Toby A.A. Heaps, CEO, Corporate Knights og Gerbrand Haverkamp, Executive Director, World Benchmarking Alliance til en drøftelse om Danmark og danske virksomheder som forbillede inden for bæredygtighed.
Der er igen i år blevet udgivet en publikation om de nominerede virksomheder, hvor man kan læse om dommerpanelets vurderinger og gode råd til fremadrettet rapportering.
Juryens udvalgte highlights fra alle de 67 virksomheder puljen:
• 87% af den samlede pulje virksomheder indgår med en særskilt rapport om bæredygtighed. For de øvrige er det en del af ledelsesberetningen i årsrapporten.
• 79% af den samlede pulje virksomheder er medlemmer af FN’s Global Compact og rapporten til vurdering udgør deres Communication on Progress.
• Alle har mål eller målsætninger, og 94% af den samlede pulje virksomheder omtaler Verdensmålene.
• 97% af den samlede pulje virksomheder har nøgletal med, og 70% angiver i større eller mindre grad detaljer for opgørelse af data.
• 27% af den samlede pulje virksomheder har en revisorerklæring dækkende hele eller dele af rapporten.
• Alle omtaler klima, og 78% af den samlede pulje virksomheder oplyser om CO2-tal.
• 28% af den samlede pulje virksomheder omtaler Science-Based Targets (SBT).
• 18% af den samlede pulje virksomheder omtaler Task-force on Climate-related Disclosures (TCFD).
Juryen for CSR Prisen holder øje med tre hovedkriterier. Vinderrapporterne skal nemlig være relevante og væsentlige, brugbare og troværdige samt indeholde transparent klimarapportering. Læs mere om kriterierne her.
Forsiden lige nu:

Mikroskopisk orm kan gøre os klogere på os selv
En 0,05mm ledorm bestående hovedsageligt af hjerne og penis kan være nøglen til at forstå nogle af evolutionens gåder – og give ledetråde til at forstå os selv. Lektor Katrine Worsaae har lagt ledormens genetiske puslespil og fundet de første svar på ’down-sizing’.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
