– Den forskel, jeg konkret gerne vil gøre, er at vise, hvordan man også som forsikringsselskab kan bidrage til en mere bæredygtig praksis og samfund.
Sådan lyder det fra Cathrine Paulsen, der er Corporate Responsibility Specialist ved Tryg. Her har hun eksempelvis arbejdet med at inspirere og engagere medarbejderne i en mere bæredygtig retning.
– Cathrine har i hendes to år i Tryg formået at rykke til en hel organisations bevidsthed omkring bæredygtighedsbegrebet.
Det fortæller Camilla Frimodt Nielsen, Corporate Responsibility og Forebyggelseschef ved Tryg, som har indstillet Cathrine Paulsen til Årets Sustainability Håb. Læs hele indstillingen sidst i artiklen.
Jeg har fokuseret på at inspirere og skabe engagement omkring bæredygtighed
Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?
– For tiden er jeg på barsel, men før jeg gik fra, fokuserede jeg meget på, hvordan Tryg som virksomhed kan gøre en forskel og skabe impact for både vores kunder og samfundet generelt.
– Det har været et led i arbejdet med den kommende bæredygtighedsstrategi, der skal lanceres her til efteråret. Jeg har derfor også fokuseret på at inspirere og skabe engagement omkring bæredygtighed blandt medarbejderne, da de har en stor rolle at spille i måden, hvorpå vi bidrager til en bæredygtig udvikling.
Hvis vi kan rykke hinanden små skridt, kan vi komme langt
Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?
– Jeg har altid interesseret mig for sustainability, og grundlæggende handler det for mig om at ville gøre en forskel. Jeg har angrebet det på mange forskellige måder – bl.a. i en NGO og startup – men jeg synes, at det er i den private sektor, hvor man arbejder udefra og ind, med den kapacitet der er, at man virkelig kan gøre en positiv forskel.
– Hvis vi kan rykke hinanden små skridt, og samarbejder på tværs af funktioner, kan vi komme langt – og dét driver mig hver dag.
Det er et langt og sejt træk vi behøver. Ikke bare quick fixes
Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?
– Jeg tror, at alle som er passionerede for deres arbejde kan blive utålmodige for at se fremskridt med det samme – og for at gøre verden bedre. Men det er et langt og sejt træk vi behøver. Ikke bare quick fixes. Jeg har måtte lære mig selv, at Rom ikke blev bygget på én dag, og fremskridt tager tid, hvis det skal gøres ordentligt og batte noget.
– Den forskel, jeg konkret gerne vil gøre, er derfor at vise, hvordan man også som forsikringsselskab kan bidrage til en mere bæredygtig praksis og samfund.
Cathrine Paulsen er på LinkedIn, hvis du har spørgsmål eller er interesseret i hendes arbejde.
Indstilling af Cathrine Paulsen
Cathrine har i hendes to år i Tryg formået at rykke til en hel organisations bevidsthed omkring bæredygtighedsbegrebet. Hun går forrest med den rette indstilling og rykker konstant til barren. Særligt har hun løftet vores rapporteringsniveau og har udarbejdet Trygs selvstændige Corporate Responsibility rapport. Cathrine er ambitiøs og sætter en stor ære i hendes arbejde og går ikke på kompromis med kvaliteten.
Cathrine har ligeledes stået i spidsen for analyse af FNs 17 verdensmål og 169 delmål og identificeret Trygs primære indsatsområder og integreret disse i Trygs innovative produktudvikling.
Med sin analytiske evner og strategiske tilgang har Cathrine igangsat bæredygtighedstiltag og haft væsentlig indflydelse på kommende ny bæredygtighedsstrategi, inden hun gik på barsel. Efter endt barsel venter en spændende periode med eksekvering af den nye strategi, som Cathrine selv har været med til at definere.
Du kan læse de andre indstillinger til Årets Sustainability Håb her.
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
