Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Indstillet til Årets Sustainability Håb: Kaitlin Vernon, Novo Nordisk

Mød Kaitlin Vernon, Novo Nordisk, som er indstillet til Årets Sustainability Håb.

SUSTAIN AWARDS
Sustain Awards 2020 afholdes for første gang d. 8. oktober, hvor vi hylder det danske sustainability-miljø med en prisuddeling og konference.

– Jeg håber, at min indsats vil ende med, at Novo Nordisk lykkedes med at opnå en net-zero værdikæde.

Sådan lyder det fra Kaitlin Vernon, 33 år, der er Global Project Manager for Novo Nordisk ‘Circular for Zero’ miljøstrategi.

– Kaitlin er visionær med store ambitioner på klimaets vegne, og samtidig eksekverer hun effektivt på målene med reel impact på klimaet.

Det fortæller Dorethe Nielsen, Vice President, Circular for Zero, Novo Nordisk, som har indstillet Kaitlin Vernon på vegne af Novo Nordisk. Læs hele indstillingen til sidst i artiklen.

Jeg arbejder med stakeholders fra hele organisationen, fra indkøb og produktionen til direktionen

Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?

– Jeg føler mig meget heldig over at arbejde som Global Project Manager for Novo Nordisks “Circular for Zero” miljøstrategi. Her er jeg ansvarlig for vores nye 2030 mål om at have Zero CO2 emissions i operations og transportation, hvilket inkluderer alle fabrikker, kontorer, laboratorier og udledninger fra firmabiler, foretningsrejser og produktdistribution.

– Derudover undersøger jeg bæredygtig energi- og grønne transportmuligheder for at se, hvordan vi kan integrere innovative løsninger til at reducere vores CO2-aftryk. Jeg arbejder med stakeholders fra hele organisationen, fra indkøb og produktionen til direktionen for at finde ud af, hvordan bæredygtige løsninger kan integreres på tværs af hele vores værdikæde. Jeg arbejder også tæt sammen med eksterne stakeholders for at sikre, at jeg er opdateret på de nyeste grønne energiteknologier og muligheder for at samarbejde med andre virksomhedder.

– Udover arbejdet med bæredygtige energiløsninger, arbejder jeg også med miljørapportering, inklusiv vores årsrapport og CDP. Jeg arbejder også med at implementere TCFD anbefalingerne på tværs af Novo Nordisk og udarbejde træningsmateriale for, hvordan vi kan sikre, at vi forstår de risiko og muligheder, som klimaforandringer vil give virksomheden på lang sigt.

Vi er ved en skillevej, hvor vi har brug for at afgøre, hvor ambitiøse vi som samfund gerne vil være

Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?

– Min interesse for at arbejde med corporate sustainability begyndte, da jeg arbejdede for DIS, som en et study-abroad program for amerikanere i København. Her blev jeg inspireret, da jeg så, hvor meget indflydelse virksomheder har for at drive den grønne agenda – enten via bæredygtig energiindkøb, politisk engagement eller ved at udvikle grønne produkter, hvor virsomheder virkelig kan skubbe større ændringer igennem.

– I dag er klimaforandringerne min største drivkraft. Klimaforandring er et faktum, og vi ser allerede påvirkningerne i dag – så snart du tænder for nyhederne, ser du en stigning i skovbrænde og skiftende vejrmønstre. Vi er ved en skillevej, hvor vi har brug for at afgøre, hvor ambitiøse vi som samfund gerne vil være for at begrænse påvirkningerne af klimaforandringerne.

I min stilling gør jeg mit bedste for at samarbejde og dele best practices med andre virksomheder

Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?

– Jeg håber at min indsats vil ende med, at Novo Nordisk lykkedes med at opnå en net-zero værdikæde og inspirerer andre virksomheder til at lave store og ambitiøse klimamål. I min stilling gør jeg mit bedste for at samarbejde og dele best practices med andre virksomheder med et håb om, at vi sammen kan finde nye og innovative måder, hvor at vi kan gøre en fælles indsats for at leve op til Paris Aftalen og mindske påvirkningen fra klimaforandringer

Kaitlin Vernon er på LinkedIn, hvis du har spørgsmål eller er interesseret i hendes arbejde.

Kaitlin er visionær med store ambitioner på klimaets vegne

Indstilling af Kaitlin Vernon

Kaitlin er ansvarlig for klimadelen af Novo Nordisk globale Miljøstrategi Circular for Zero og er vores klima hero. Hun har været ansat i 4 år og har fra første dag haft ansvaret, herunder at formulere 2030 målet som omhandler nul CO2 emissioner fra drift og transport. Før dette har hun været ansvarlig for at sikre at al Novo Nordisk produktion udelukkende benytter grøn strøm i 2020. Kaitlin har drevet dette mål globalt og sikret at alle produktions sites blev inddraget i beslutninger, hun går ikke på kompromis og undersøger alt i detaljen, så vi er sikker på, at den valgte løsning er 100 % bæredygtig.

Det er en prioritet for Kaitlin, at de beslutninger, der bliver taget, er velfunderet, og at alle interessenter er hørt, herved sikrer hun et stort buy in fra alle lag i organisationen og dermed langtidsholdbare løsninger.

Kaitlin deltager aktivt i diverse fora både som deltager for at sikre nyeste viden men også som taler og inspirator for andre virksomheder.

Kaitlin har også ansvaret for vores miljø rapportering både i  rankings som CDP samt i årsrapporten. Her er datakvaliteten en top prioritet, og hun sikrer, at alle deadlines bliver overholdt.

I sin studietid var Katilin aktiv i DIS (Danish Institue for Study abroad) – som program koordinator for miljø, politik og sociale programmer og har koordineret optil 50 events herunder klima seminarer med talere fra eksterne organisationer.

Kaitlin er visionær med store ambitioner på klimaets vegne, og samtidig eksekverer hun effektivt på målene med reel impact på klimaet.

Du kan læse de andre indstillinger til Årets Sustainability Håb her.

Forsiden lige nu:

Sådan tackler fondene den stigende magt

I SPORENE PÅ MAGTEN. I takt med at de danske fondes magt og muligheder skyder i vejret, arbejder fondene på tiltag, der sikrer fair forskning. Fem fokuspunkter brænder igennem.

Fysikerne får velkendt ansigt som institutleder

Professor Joachim Mathiesen tiltræder fra 1. december 2023 som ny institutleder på Niels Bohr Institutet. Her får han ansvaret for at lede et institut i rivende national og international udvikling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply