Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Indstilling til Årets Sustainability Håb: Josephine Arendorf, LEO Pharma

Mød Josephine Arendorf, LEO Pharma, som er indstillet til Årets Sustainability Håb.

SUSTAIN AWARDS
Sustain Awards 2020 afholdes for første gang d. 8. oktober, hvor vi hylder det danske sustainability-miljø med en prisuddeling og konference.

– Jeg ønsker, at virksomheder skal forstå, at sustainability er en god forretning og ikke skal betragtes som et altruistisk add-on.

Sådan lyder det i dagens Q&A med Josephine Arendorf. Hun er 35 år og Sustainability Specialist hos Leo Pharma, hvor hun er ansvarlig for implementeringen af bl.a. cirkulær økonomi, diversitet og menneskerettigheder i LEO Pharmas 2030 sustainability strategi.

Med en PhD-grad i kemi blev Josephine Arendorf en del af LEO Pharma i 2019. Lige siden har hun haft en nøglerolle i LEO Pharmas 2030 bæredygtighedsstrategi – og derfor er hun indstillet til Årets Sustainability Håb. Det fortæller Kaspar Bro Larsen, Sustainability Specialist, LEO Pharma. Du kan læse hele indstillingen sidst i artiklen.

Mit største projekt i år fokuserer på at udvikle klimamål for LEO Pharm

Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?

– Jeg er ansvarlig for at drive og implementere Responsible Business delen af LEO Pharma’s 2030 Sustainability Strategy. Responsible Business dækker mange forskellige temaer fra klima og cirkulær økonomi, til diversitet, inklusion og menneskerettigheder.

– Jeg arbejder tæt sammen med den øvrige del af virksomheden omkring udvikling og forbedring af LEO Pharma’s indsatser på disse områder. Herunder forberedelse af strategiske prioriteter, implementering af konkrete programmer og udvikling af rapporteringssystemer. Og fordi sustainability spænder så bredt, oplever jeg aldrig to ens dage på arbejde.

– Mit største projekt i år fokuserer på at udvikle klimamål for LEO Pharma, som er forankret i eksisterende klimaforsknings anbefalinger for reduktion af udledning. De forventes snart at blive godkendt af den øverste ledelse.

Jeg er grundlæggende overbevist om, at erhvervslivet kan være en drivkraft for positive forandringer

Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?

– Jeg har altid været drevet af et ønske om at gøre en mærkbar og positiv forskel for samfundet og vores planet igennem mit arbejde. Den tværfaglige karakter af arbejdet og de mangeartede færdigheder, som kræves for at lykkes med corporate sustainability, tiltrak mig også.

– Jeg er grundlæggende overbevist om, at erhvervslivet kan være en drivkraft for positive forandringer, og jeg motiveres af at hjælpe virksomheder med at realisere deres ambitioner på området.

Sustainability skal indarbejdes i virksomhedens DNA og gennemsyre vigtige beslutninger

Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?

– Jeg ønsker, at virksomheder skal forstå, at sustainability er en god forretning og ikke skal betragtes som et altruistisk add-on. Sustainability skal indarbejdes i virksomhedens DNA og gennemsyre vigtige beslutninger. Jeg er overbevist om, at de fleste virksomheder, som ikke indtænker sustainability i forretningen eller arbejder med en forretningsmodel, som ikke er bæredygtig, ikke findes om 10-20 år.

Du kan finde Josephine Arendorf på LinkedIn, hvis du er interesseret i hendes arbejde. 

Hun fortjener bred anerkendelse for sin store faglighed inden for bæredygtighed

Indstilling af Josephine Arendorf

LEO Pharma arbejder målrettet på at forbedre livet for mennesker med hudsygdomme. I 2019 nåede LEO Pharma ud til 92 millioner mennesker, men har større ambitioner som led i en ambitiøs vækststrategi frem mod 2030, hvor omsætningen forventes fordoblet. LEO Pharma tager ansvar for at drive forretning på en måde, som tilgodeser samfundets behov og samtidig tager vare på vores planet og dens ressourcer. En del af dette ansvar handler om at sætte klimamål, som kan hjælpe forretningen med at træffe de rette beslutninger.

Josephine Arendorf kom til LEO Pharma i maj 2019, og har fra starten spillet en nøglerolle i  udformningen af LEO Pharmas 2030 bæredygtighedsstrategi. Hun har været drivkræften bag udformningen af virksomhedens klimamål og i et tæt samarbejde med interne nøglefunktioner har hun sikret en stærk forankring af ambitionerne i organisationen.

Josephine har et unikt udgangspunkt for at kunne bistå LEO Pharmas grønne ambitioner og sikre at målsætninger og planer tager afsæt i videnskabeligt funderede metoder og kvalitetsstandarder. Udover 8 års erfaring som konsulent i en rådgivningsvirksomhed specialiseret i bæredygtighed samt en international kemikalievirksomhed, der er anerkendt for sit lederskab inden for bæredygtighed i branchen, har hun en PhD grad i kemi.

– Josephine excellerer i at arbejde på tværs af virksomhedens forskellige funktioner og i at sikre at bæredygtighedsstrategien kommer ud at leve, der hvor det batter, siger France Bourgouin, Global Sustainability Director.

– Hun fortjener bred anerkendelse for sin store faglighed inden for bæredygtighed. Det er en fornøjelse at samarbejde om vores fælles mål og Josephines vedholdende indsats og metodiske tilgang har haft stor betydning for, at vi er kommet endnu længere med bæredygtighedsarbejdet inden for de senere år, understreger Rikke Gade Christensen, Head of Sustainable Procurement.

Du kan læse de andre indstillinger til Årets Sustainability Håb her.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply