sustain

Klimaminister taler med internationale eksperter i ny podcast

I sommer lancerede klimaminister Dan Jørgensen (S) podcasten Planet A med gæster som Katherine Richardson og John Kerry. 

Af - 27. august 2020

Klimaminister Dan Jørgensen, Socialdemokratiet. Foto: Ulrik Jantzen.

Som minister med ansvar for at sætte Danmark på kurs mod at nå 70 pct.-målet i 2030, keder Dan Jørgensen sig næppe. Ikke desto mindre har han i juli fundet tid til at lancere podcasten ‘Planet A’.

Her taler han med internationale eksperter om klimakrisen. De tæller indtil videre gæster som professor og medlem af Kllimarådet, Katherine Richardson, demokraternes tidligere præsidentkandidat og USA’s tidligere udenrigsminister John Kerry samt professor Jeffrey Sachs.

Formålet er at “gå i kødet på dilemmaerne i den grønne omstilling og diskutere nye ideer til, hvordan verden kan takle klimakrisen,” fremgår det af en pressemeddelelse.

Emnerne tæller spørgsmål som hvad betyder corona-krisen for håndteringen af klimakrisen? Hvordan ser et klimaneutralt samfund ud? Er det adfærdsændringer eller teknologiske tigerspring, der er vejen frem?

Podcasten har fået titlen ’Planet A’, som er en reference til FN’s tidligere generalsekretær Ban-Ki Moons formulering om, at ”der er ikke en plan B, fordi der ikke er en planet B” (“There can be no Plan B because there is no Planet B”).

– Klimakrisen er er den største og mest komplekse udfordring, verden står over for. Videnskaben og teknologien udvikler sig hele tiden, og der opstår nye ideer, der kan hjælpe os i kampen for klimaet. I podcasten går vi derfor på jagt efter ny viden og giver plads til dilemmaerne og de svære spørgsmål, der ikke altid er tid til i den daglige debat. Her handler det ikke om at ”få ret” eller overbevise, men om at blive klogere, siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

I løbet af juli og august er der udkomme fire episoder af ’Planet A’, og det er ministeriets ambition, at der derefter løbende vil udkomme podcasts “med relevante og aktuelle gæster, som giver nye perspektiver på klimadebatten”.

LÆS OGSÅ: 12 podcasts gør dig klogere på bæredygtig business

Tags:

samfund

Minkforsker: Grundlaget for min forskning er forsvundet

Det var et chok for minkforsker Steen Henrik Møller ved Aarhus Universitet, da regeringen beordrede masseaflivning på samtlige minkfarme i Danmark. Nu forsvinder det økonomiske grundlag for hans forskning og en masse viden om minkens velfærd risikerer at gå tabt, fortæller han.