Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

LB Forsikring vil investere grønt

Forsikringsselskabet vil sikre, at dets investeringer lever op til Paris-aftalen.

Forsikringsselskabet vil sikre, at dets investeringer lever op til Paris-aftalen.

LB Forsikring vil fremover investere med henblik på at begrænse verdens CO2-udledning.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

– Vores investeringer har i et godt stykke tid bevæget sig i en mere klimabevidst retning, og nu skruer vi op for tempoet. Vi vil investere fremtidssikkert. Det er vores måde ikke bare at bakke op om Paris-aftalen, men at sige, vi vil med til Paris, siger Jan Kamp Justesen, CFO i LB Forsikring.

Forsikringsselskabet har en pengetank på omkring otte milliarder kroner.

– Vi har sat os en ambition om at have 20 procent bæredygtige og impact-investeringer inden 2030, og i dag har vi næsten 10 procent i porteføljen, siger Jan Kamp Justesen.

Læs også: LB Forsikring: Sådan skaber vi kvindelige ledere

Med den nye strategi vil LB Forsikring sikre, at deres investeringer lever op til Paris-aftalen om at begrænse den globale gennemsnitstemperatur til godt under to grader og maksimalt 1,5 grader i 2030.

Kræver stor indsats

Jan Kamp Justesen anerkender, at arbejdet med bæredygtige investeringer kræver en større indsats fra LB Forsikring.

– Vi har set flere eksempler på, at virksomheder er i stand til at omstille sig og flytte deres forretning væk fra fossile brændsler og mod mere bæredygtige løsninger. Den transformation lykkes kun, hvis man som investor er villig til at investere, så der er kapital til at gennemføre transformationen, siger Jan Kamp Justesen.

Han siger videre:

– Det er ikke ligegyldigt, hvad vi investerer i. Hverken for os, vores medlemmer eller samfundet. Derfor vil vi gerne hæve barren for, hvordan vi investerer.

Grønne forsikringspolicer

Sidste år indledte LB Forsikring en kampagne, der skulle få deres medlemmer til at tænke mere bæredygtigt. Her fik medlemmer hos LB Forsikring et tilbud om 500 kroner i årlig rabat på deres bilforsikring, hvis de har en af tre bestemte klimavenlige biler. Samtidig blev personer, der ikke har en bil, men som ofte benytter sig af delebiler, tilbudt en delebilsforsikring.

– Vi bestemmer ikke, hvilke biler vores medlemmer har eller skal have, men hvis vi kan give et ekstra incitament til, at folk vælger mere klimavenligt, når de handler bil, så gør vi det, sagde Mikkel Klausen, CSR chef, LB Forsikring, til Sustain Report.

Læs også: To klimatiltag skal kickstarte en bæredygtig forsikringsbranche

Giver det jer en konkurrencefordel at lancere klimaforsikringer? 

– Det giver os i hvert fald et erfaringsgrundlag i, hvordan man kan designe en bæredygtig forsikring. Samfundet går mere og mere over i deleøkonomi, og derfor er forsikringsselskaber også nødt til at omstille sig, svarede Mikkel Klausen.

LB Forsikrings klimastrategi
20 procent bæredygtige og impact investeringer i 2030
40 procent ESG-investeringer i 2030
Udfase fossile investeringer i 2030
40 procent reduktion i CO2-aftrykket i 2030
Kilde: LB Forsikring

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.