Lego, en af verdens største legetøjsproducenter, har fremstillet sin første prototype på en legoklods, der er fremstillet af genanvendt plastik.
Det skriver Billund-virksomheden i en pressemeddelelse.
Plastikken kommer fra brugte plastikflasker indsamlet i USA.
– Vi er virkelig begejstrede for det her gennembrud, lyder det fra Tim Brooks, der er chef for miljøansvarlighed hos Lego-koncernen.
– Den største udfordring på vores bæredygtighedsrejse er at gentænke og udvikle nye materialer, der er lige så holdbare, stærke og af samme høje kvalitet som vores eksisterende klodser – og som passer med Lego-elementer, der er fremstillet igennem de sidste 60 år. Med den her prototype kan vi nu vise de fremskridt, vi gør os, tilføjer han i meddelelsen.
Læs også: Lego misser to af sine klima- og miljømål for 2020
Klodsen er produceret af polyetylentereftalat, forkortet PET, som er et let genanvendeligt plastik i polyesterfamilien.
Børnene stiller krav til bæredygtighed
Lego skriver, at de igennem de seneste tre år har testet mere end 250 variationer af PET-materialer og hundredvis af andre plastikkombinationer, inden de nåede frem til prototypen.
Godt 150 eksperter er beskæftiget i Lego med at finde bæredygtige løsninger til den populære plastikklods.
Den næste testfase af prototypen ventes at tage mindst et år, skriver Lego, der nu skal i gang med at vurdere, om den nye klods skal justeres inden den kommer videre til pilotproduktionsfasen.

Den nye legoklods er en del af den danske legetøjsmagers bæredygtighedsstrategi, hvor Lego har investeret op mod 400 millioner amerikanske dollars frem mod 2022 for at sætte skub på sin grønne omstilling.
Læs også: Lego: Et team på 150 leder efter mere bæredygtige materialer
Legos målgruppe stiller nemlig tidligt krav til bæredygtighed:
– Vi ved, at børn tænker på miljøet og vil have os til at gøre vores produkter mere bæredygtige. Selvom det vil vare et stykke tid, før de kan lege med klodser lavet af genbrugsplastik, så vil vi fortælle dem, at vi arbejder hårdt på det og tager dem med på rejsen med os, lyder det fra Tim Brooks.
I gennemsnit bliver en én-liters PET-flaske til råmateriale nok til at producere ti styks 2×4-klodser.
Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene
I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
