“Lad os sikre os, at alle føler sig frie til at være, hvem de”. Sådan siger adm. direktør i Danske Bank Chris Vogelzang i en ny video, mens han holder et skilt i armene med teksten “Free to be me”.
For selvom virksomheder er i fare for at blive beskyldt for pinkwashing, når de engagerer sig i LGBTQ+-sagen, sponsorerer Danske Bank igen Pride-festivalen.
I år er det regnbuefarvede optog gennem Københavns gader aflyst grundet Covid-19, men det har sat en række alternative markeringer i gang i landets største bank.
Et medarbejderdrevet netværk i banken har fået over 600 tilmeldinger fra kollegaerne til både fysiske og digitale arrangementer. Det gælder eksempelvis eksterne oplægsholdere, som sætter fokus på diversitet og inklusion, samt medarbejderløbet ’Run with Pride’ er blandt aktiviteterne, ifølge en pressemeddelelse.
Som sponsor for Copenhagen Pride, udsmykker Danske Bank desuden sit hovedkvarter i paradens farver, ligesom medarbejdere kan vælge at være frivillige under festivalugen.
Faren ved den type engagementer er, at de ikke stikker dybere end årlige pr-tiltag, men det forsøger banken at undgå beskyldninger om.
– Vi støtter Copenhagen Pride, fordi vi ønsker at bidrage til et samfund, hvor alle kan være frie til at være sig selv, siger Karsten Breum, HR-direktør i Danske Bank i meddelelsen og tilføjer:
– Derudover er LGBTQ+ agendaen tæt forbundet med Danske Banks fokus på diversitet og inklusion, og det er derfor naturligt for os at støtte Copenhagen Pride. Jeg er stolt af, at vi i år kommer til at markere Pride gennem en lang række initiativer, for det er en vigtig agenda, der vedrører os alle.
I bankens 2023-mål omhandler målet for mangfoldighed og inklusion dog alene kvinder. Andelen af kvinder i højere lederstillinger skal nemlig være 35 pct. senest i 2023 i forhold til 23 pct. i 2019. Det blev offentliggjort som led i en bredere strategi for mangfoldighed og inklusion tidligere på året.
Ifølge bankens seneste sustainability-rapport 2019 er der dog andre aktiviteter, som har fokus på LGBTQ+. Sidste år besluttede banken bl.a. at oprette en personaleorganisation for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede.
I Nordirland har Danske Bank i 2019 desuden vundet tre priser for tiltag inden for mangfoldighed og inklusion, blandt andet for en positiv udvikling i antallet af medarbejdere, der er aktive i netværksgrupper for kønsdiversitet, LGBTQ+ og personer med handicap, fremgår det af 2019-rapporten.
“Vi ser forskellighed i medarbejderstaben som en styrke og forudsætning for at levere på vores ambition om at tilbyde de bedste kundeoplevelser. Med mere end 20.000 medarbejdere, knap 3 millioner kunder og en tilstedeværelse i 14 lande er mangfoldighed i baggrunde, sprog og perspektiver desuden allerede en stor del af vores hverdag,” lyder det endvidere i pressemeddelsen.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
