Henrik Poulsen i spidsen for klimapartnerskab om energi og forsyning
I denne uge blev der sat navn på ledelsen af en af de vigtigste “klimapartnerskaber”, som statsminister Mette Frederiksen (S) annoncerede, at hun ville indgå med nogle af landets største brancher på Dansk Industris Topmøde i september.
Hun har udpeget Henrik Poulsen, adm. direktør for Ørsted, til at stå i spidsen for et klimapartnerskab med repræsentanter fra energi- og forsyningssektoren, skriver Politiken.
– Mit håb og min invitation er, at vi får lavet den grønne klimaplan branche for branche, lød det fra statsministeren på DI’s Topmøde.
Ifølge Politiken kommer der formentlig til at være mellem 10 og 15 klimapartnerskaber inden for en række brancher som tung industri, shipping og detailhandel. Formålet er, at erhvervsrepræsentanterne, som kender deres branche bedst, skal være med til at finde løsninger på, hvordan Danmark når målet om at reducere udslippet af drivhusgasser med 70 procent i 2030.
Selvom den opgave ikke er nem, bakker Henrik Poulsen op om målet:
– Det er ikke let, og 70 procent er ambitiøst, men det er den rette ambition at sigte efter. Den presser os til at tænke kreativt og innovativt, og den presser os til at arbejde sammen på tværs af områder. Ellers bliver det svært, siger han til Politiken.
Og hvilke løsninger ser Henrik Poulsen så for sig? En af dem er biobrændstof, som han “tror meget på”. Ved hjælp af det overskud af grøn el, som vindmøller producerer, kan vandmolekyler spaltes til brint og ilt. Brint kan omdannes til flydende brændstoffer, der på sigt kan bruges i alt fra skibe til fly og lastbiler samt i industrien.
Ud over Henrik Poulsen er Michael Lundgaard Thomsen, adm. direktør for cementproducenten Aalborg Portland, udnævnt til at lede klimapartnerskabet om tung industri.
Kvindelige erhvervsledere der er oplagte kollegaer til Poulsen og Thomsen
På Berlingske har man gjort sig den ulejlighed at hjælpe Mette Frederiksen med at finde inspiration blandt kvindelige erhvervsledere, når det gælder formandsposterne for de øvrige klimapartnerskaber.
Blandt avisens ni bud er blandt andre Marianne Dahl, der er vesteuropæisk chef for Microsoft og tidligere medlem af Disruptionrådet. Hun er ifølge avisen oplagt til at lede klimapartnerskabet inden for teknologisektoren.
Lene Skole, adm. direktør for Lundbeckfonden “vil være en stærk ambassadør for medicinalsektoren som leder af et klimapartnerskab for den sektor”, skriver Berlingske.dk og peger på, at Birgitte Nauntofte, adm. direktør for Novo Nordisk Fonden også er et bud på den post.
Andre navne tæller Anne Kathrine Steenbjerge, adm. direktør for Anders Nielsen & Co og formand for DI Transport. Hun kunne passende lede et klimapartnerskab for transportsektoren. Også Lise Kaae, adm. direktør for Bestseller-koncernens moderselskab, Heartland, er relevant fordi modebranchen har et både dansk og internationalt CO2-aftryk. Læs hele listen her.
Hæder til Chr. Hansens Annemarie Meisling
Chr. Hansens Head of Sustainability, Annemarie Meisling, blev i ugens løb anerkendt som en “Meaningful Business 100 Leader” af HotTopics.ht, som er en global platform for thought leadership i erhvervslivet. Den har til formål at fremhæve erhvervsledere, som kombinerer profit og formål i arbejdet med at nå FN’s verdensmål.
Kriterierne for at kunne smykke sig med titlen går på fire nøgleområde, som gælder lederskab, innovation, rækkevidde og varighed, skriver Chr. Hansen i en pressemeddelelse. Se hele listen, som tæller erhvervsledere fra 40 forskellige lande her.
Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Ny formand for ph.d.-råd skal kombinere forskning og folkeskole
Professor Nikolaj Elf træder til som ny formand for Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning, som årligt uddeler 30 millioner kroner til ph.d.’er.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
