– Det er også enormt spændende at begrebet sustainability eller bæredygtige investeringer fortsat er et begreb, hvor forståelsen og mulighederne for at agere konstant er i forandring.
Sådan siger Christian Storm Schubart, 32 år, Senior Portfolio Manager i PFA. Han er en central aktør i ESG-teamet med ansvar for at integrere bæredygtighed i investeringsbeslutningerne.
Christian Storm Schubart har stor erfaring inden for ansvarlige og bæredygtige investeringer, og derfor er han blevet indstillet som Årets Sustainability Håb af Niels Overgaard, Chef for Bæredygtighed i PFA. Læs hele teksten til indstillingen sidst i artiklen.
Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?
– Jeg arbejder med at forbedre og inkorporere sustainability i investerings- og beslutningsprocesserne. Området hedder mere specifikt ESG, der dækker tre centrale faktorer inden for bæredygtighed hhv. miljø-, sociale- og ledelsesforhold. Disse parametre er betydelige både før og efter vi investerer.
Udfordringen er tit, hvordan man omsætter intentionen til handling og dermed skaber det bedste bæredygtige afkast.
Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?
– Antallet af og folk, der vil arbejde med området samt studerende, der vil skrive afhandlinger om f.eks. bæredygtige investeringer, er imponerende højt. Så man kan ikke undgå at føle sig privilegeret, når man beskæftiger sig med området. Viljen til at forbedre sig er tilstede de fleste steder, men udfordringen er tit, hvordan man omsætter intentionen til handling og dermed skaber det bedste bæredygtige afkast.
– I PFA ønsker vi at være bedst til det, det er en motiverende agenda i sig selv, men det er også enormt spændende at begrebet sustainability eller bæredygtige investeringer fortsat er et begreb, hvor forståelsen og mulighederne for at agere konstant er i forandring. Hvad der var ‘best practice’ i går er det ikke nødvendigvis i dag, og på den måde er man nødsaget til at være omstillingsparat og være med til at udvikle området konstant. Det foregår i samspil med en række aktører både internt og eksternt, nationalt og globalt, hvor man lærer fra en lang række af interessenter, herunder folk fra finanssektoren, det bredere erhvervsliv og NGO’er.
Generelt så har vi muligheder i dag, som vi ikke havde for f.eks. bare to år siden.
Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?
– Jeg har haft en fantastisk indflyvning til området og har arbejdet steder, der vil agendaen. Prioriteringen skaber de nødvendige forudsætninger for forandring, hvor ESG-fokus i finanssektoren har oplevet en ekstrem fremgang de seneste 5 år. I PFA har vi blandt andet lige lanceret et nyt pensionsprodukt, PFA Klima +, der tilbyder kunderne en grønnere opsparing. Generelt så har vi muligheder i dag, som vi ikke havde for f.eks. bare to år siden. Data bliver stadig bedre og mere dækkende, så det er muligt at gøre en forskel ved forsat at være med til at drive udviklingen, rykke dagsordenen og udnytte de nye muligheder vi har og får for at analysere, vurdere og agere i forhold til bæredygtige investeringer.
Hvis I har spørgsmål eller er mere interesseret i Christian Storm Schubart arbejde, så er han på LinkedIn.
Indstilling af Christian Storm Schubart
Bæredygtighed er afgørende for PFA som virksomhed, og det gælder ikke mindst inden for investeringsområdet, hvor selskabet har en stor samfundsmæssig påvirkning, idet det investerer mere end 550 mia. kr. på vegne af 1,3 mio. danskere.
Christian Schubart er som Senior Portfolio Manager en central aktør i ESG-teamet, som blandt andet har ansvar for at integrere bæredygtighed i investeringsbeslutningerne og er med til at drive vores aktive ejerskab, hvor vi ønsker at påvirke selskaber, vi er investerede i, i en ansvarlig retning.
Christian repræsenterer endvidere PFA som bestyrelsesmedlem i DANSIF – en organisation, hvis formål er er udbrede erfaringer omkring ansvarlige investeringer og ’best practice’ blandt foreningens medlemmer fra finanssektoren. Tidligere har Christian siddet i advisory board hos hollandske GRESB Infrastructure, et selskab hvis primære produkt er at ensarte rapportering og sammenligningsgrundlag omkring sustainability for investeringer i infrastruktur. Han har også tidligere arbejdet i knap fire år med ansvarlige investeringer i ATP.
Christian har dermed trods sin unge alder stor erfaring inden for ansvarlige investeringer og et stort ansvar i sit arbejde for PFA. Derfor er han en oplagt kandidat som årets unge sustainability håb.
Vi har desuden brug for kandidatens:
Navn, alder, titel og email.
Det hele skal sendes til tine@sustainreport.dk senest d. 31. august.
Forsiden lige nu:

Ny formand for ph.d.-råd skal kombinere forskning og folkeskole
Professor Nikolaj Elf træder til som ny formand for Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning, som årligt uddeler 30 millioner kroner til ph.d.’er.

Nye bevillinger skal finde konkrete løsninger på aktuelle samfundsudfordringer
Fra konstruktiv klimajournalistik til indsats for hjemløse. Fem nye forskningsprojekter har modtaget bevillinger fra Velux Fondens HUMpraxis-program.

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder
Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
