Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Nomineret til Årets Sustainability Håb: Tessa Barnow, NNIT

Mød Tessa Barnow, 25 år, der er studentermedhjælper i NNIT Communications.

SUSTAIN AWARDS
Sustain Awards 2020 afholdes for første gang d. 8. oktober, hvor vi hylder det danske sustainability-miljø med en prisuddeling og konference.

– På den korte bane håber jeg, at mit nuværende arbejde med bæredygtighed og verdensmålene i NNIT kan gøre den forskel, at NNIT og jeg selv bliver endnu bedre til at omsætte verdensmålene til aktiviteter, der gør reelle forskelle for verdensmålenes opnåelse.

Det fortæller Tessa Barnow, 25 år, studentermedhjælper i NNIT Communications. Det sidste års tid har hun været én af fire tovholdere på at udvikle NNIT’s arbejde med verdensmålene, mens hun de sidste to år har arbejdet frivilligt i Global Aktion, Den grønne Studenterbevægelse, og Ungdommens Røde Kors.

Tessa Barnow kan SDG’erne til fingerspidserne og er et lysende sustainability håb i kampen for et mere bæredygtigt verdenssamfund, og derfor er hun indstillet som Årets Sustainability Håb af NNIT. Læs hele teksten til indstillingen sidst i artiklen.

Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?

– I NNIT-regi arbejder jeg som studentermedhjælper i Communications & Marketing med sustainability på den måde, at jeg har været én af 4 tovholdere på udviklingen af NNIT’s arbejde med verdensmålene. I 2020 vedtog NNIT’s ledelse at NNIT skal engagere sig i verdensmål 9 om bæredygtig industri, innovation og infrastruktur, samt verdensmål 12 om bæredygtig forbrug og produktion. NNIT havde i forvejen aktiviteter for SDG 4 og 5, men disse skulle også gennemgås på ny og føres up to date.

– Jeg udarbejdede i den forbindelse baggrundsmateriale om hver af de 4 verdensmål og deres hovedproblemer, om hvor hhv. Danmark og verden står ift. at opnå de verdensmål, samt eksempler på hvad andre it-virksomheder fokuserer på af aktiviteter til de verdensmål. På den basis afholdte vi 4 idé-genererings workshops, én for hver verdensmål, med kollegaer fra andre afdelinger med interesse og viden om emnet, som vi her efterfølgende har samlet op på og nu arbejder på at få prioriteret og implementeret.

– På frivillig basis har jeg de seneste to år arbejdet med bæredygtighed og retfærdighed som aktivist i organisationerne Global Aktion og Den grønne Studenterbevægelse, og som frivillig i Ungdommens Røde Kors. Her har jeg arbejdet med forskellige projekter omhandlende: Lokalbefolkningers ret til at sige nej til minedrift og land grabbing i Sydafrika, hvordan det danske uddannelsessystem kan forbedres til at forberede fremtidens studerende til at håndtere den økologiske krise, samt hvordan verdensmålene kan kommunikeres gennem leg og aktiviteter, så de abstrakte mål kommer ned i børnehøjde og muliggør handling for selv de mindste.

Med andre ord har jeg fået et helt andet udgangspunkt for at se, hvor altafgørende det er, at der handles nu.

Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?

– Corporate Responsibility blev jeg introduceret til på min bachelor, og jeg har lige siden da forsøgt at finde alternative veje til at blive klogere på problemstillingerne i verdensmålene, virksomheders og samfunds grønne omstilling, klima- og biodiversitetskrisen, ulighedskrisen osv., fordi jeg ikke følte jeg fik grundig nok viden om det på mit studie. Pensum var i mine øjne for ensidigt fokuseret på virksomheders perspektiv og muliggørelsen af den tredobbelte bundlinje.

– Derfor valgte jeg også at tage to år til at engagere mig frivilligt efter min bachelor som beskrevet ovenfor, samt at tage 4 måneder på Krogerup Højskole på den grønne linje Jorden Kalder. Her har jeg fået et helt andet indblik i situationen, dens kompleksitet, paradokser, historik og sammenhængene mellem kriserne vi oplever i dag. Med andre ord har jeg fået et helt andet udgangspunkt for at se, hvor altafgørende det er, at der handles nu.

– Det berører mig følelsesmæssigt, og er på én og samme tid en kæmpe inspirationskilde og til tider en ubehagelig interesse, som kan virke alt for uoverskuelig at lykkes med nogensinde. I de situationer har jeg erfaret, at det eneste, der løfter mig op igen, er at gøre noget ved det sammen med andre, og føle vi presser på i flok. Derfor er det også det eneste jeg kan se mig selv arbejde med både nu og i fremtiden.

På den korte bane håber jeg, at mit nuværende arbejde med bæredygtighed og verdensmålene i NNIT kan gøre den forskel

Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?

– Når jeg er færdig med min kandidat i sociologi i politisk kommunikation og ledelse, håber jeg at kunne bruge min kommunikationsbaggrund til at bryde nogle af de kløfter, som jeg ser står i vejen for handling i dag, hvilket kan være i mange forskellige industrier. Om det så er i landbrugsspørgsmålet med jordbrugerne på den ene fløj og politikere og borgere på den anden, som ikke kan blive enige om de rette løsninger, eller på den store klinge hvor vores økonomiske model har vist sig at være uperfekt og kræver politiske ændringer i mine øjne.

– På den korte bane håber jeg, at mit nuværende arbejde med bæredygtighed og verdensmålene i NNIT kan gøre den forskel, at NNIT og jeg selv bliver endnu bedre til at omsætte verdensmålene til aktiviteter, der gør reelle forskelle for verdensmålenes opnåelse. Jeg håber, at jeg med min baggrundsviden fra mit frivillige arbejde, mit højskoleophold og min uddannelse kan bidrage med en alternativ viden, som gør NNIT bedre i stand til at vurdere og forbedre de reelle effekter og konsekvenser af de ting vi laver og ikke mindst kommunikere ærligt og oprigtigt om det, hvilket NNIT i forvejen er beundringsværdige for.

– Som studentermedhjælper og endnu ikke færdiguddannet har jeg meget at lære om organisationsforandringer i praksis, og her tror jeg at dette arbejde i NNIT kan gøre mig meget klogere på, hvordan den bæredygtige omstilling og dens udfordringer ser ud i virkelighedens verden, hvilket er en erfaring jeg vil kunne bruge resten af livet.

Hvis I har spørgsmål eller er mere interesseret i Tessa Barnows arbejde, så er hun på LinkedIn.

Hun kan SDG’erne til fingerspidserne, og vi imponeres over hendes ild og vedholdenhed.

Indstilling af Tessa Barnow

Tessa er studentermedhjælper i NNIT Communications, hvor arbejdet med Corporate Responsibility (CR), herunder sustainability, er forankret. Og i Tessa er CR og bæredygtighed i høj grad også forankret.

NNIT har det sidste år arbejdet med at øge CR-indsatsen, og her har Tessa været en af tovholderne. Hun har ihærdigt indhentet viden fra organisationen og matchet den med muligheder for indsatsområder i NNIT. Hun kan SDG’erne til fingerspidserne, og vi imponeres over hendes ild og vedholdenhed.

Som global IT-virksomhed har NNIT et ansvar for at mindske vores negative aftryk på vores omgivelser og samtidig sætte positive aftryk, hvor vi kan.

Tessa har identificeret både langsigtede indsatser (fx grøn energi i vores datacentre) og lavthængende frugter. Hun har således både øje for de strategiske ændringer og de små handlinger, man kan implementere i hverdagen for at leve mere bæredygtigt.

Tessa forstår vigtigheden af at kommunikere ordentligt om bæredygtighed. Hun er en udtalt modstander af den løftede pegefinger og søger i stedet at oplyse sine interessenter for at flytte dem mod en mere bæredygtig hverdag. Hun er det gode eksempel, der viser vejen for os andre. Når afdelingen fx spiser frokost sammen, og der står plastikflasker med vand på bordet, så går Tessa ud og henter glas med vand for at spare på plastikken.

Når Tessa ikke arbejder med NNITs CR,  er hun frivillig i Den Grønne Studenterbevægelse og starter snart på sin kandidat i Sociologi (Politisk Kommunikation og Ledelse, CBS). Derudover har hun haft et ophold på Krogerup Højskole, hvor hun også arbejdede med SDG’erne og tilegnede sig en viden, som er ganske uundværlig for en virksomhed som NNIT, der skal styrke CR-indsatsen og arbejdet med SDG’erne.

Tessa repræsenterer et lysende Sustainability Håb i NNIT, og vi er ikke i tvivl om, at det samme gælder i kampen for et mere bæredygtigt verdenssamfund.

I KAN STADIG INDSTILLE
Hvis I har en medarbejder, som er højst 35 år, og som fortjener at blive Årets Sustainability Håb, skal I blot lave en indstilling på 100-300 ord, hvor I fortæller, hvad kandidaten arbejder med i forhold til sustainability – og hvorfor det fortjener en pris. Juryen for Sustain Awards udvælger tre vindere af prisen.

Vi har desuden brug for kandidatens:
Navn, alder, titel og email. 

Det hele skal sendes til tine@sustainreport.dk senest d. 31. august.

Forsiden lige nu:

Sådan tackler fondene den stigende magt

I SPORENE PÅ MAGTEN. I takt med at de danske fondes magt og muligheder skyder i vejret, arbejder fondene på tiltag, der sikrer fair forskning. Fem fokuspunkter brænder igennem.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply