Ester Baiget, CEO i Novozymes, er blevet udnævnt til ny formand for klimapartnerskabet for life science og biotek.
Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.
– Med Ester som formand for klimapartnerskabet for life science og biotek står vi nu rigtig stærkt i det videre arbejde med klimapartnerskaberne, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i pressemeddelelsen.
Læs også: Store forskelle på medieomtalen af klimapartnerskaberne
Ester Baiget afløser Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør i Novo Nordisk, der ifølge pressemeddelelsen har valgt overdrage formandsskabet, fordi det videre arbejde i klimapartnerskabet især vil fokusere på biosolutions rolle i den grønne omstilling.
– Danmark har en unik position inden for life science og biotek, og partnerskabet vil arbejde for at styrke den konkurrencefordel. Specifikt for biotek bør Danmark være centrum for at udvikle de biosolutions, der er nødvendige for at bygge en bæredygtig fremtid, siger Ester Baiget.
Styrke erhvervs- og klimamæssigt potentiale
Klimapartnerskabet bliver en del af regeringens samarbejdsprojekt Grønt Erhvervsforum. Ministeriet oplyser, at Grønt Erhvervsforum ”skal skabe sammenhæng og styrke biotekindustriens erhvervs- og klimamæssige potentiale”.
– Det er vigtigt, at vi i fællesskab med erhvervslivet finder de bæredygtige løsninger, så vi skaber de bedste muligheder for, at danske virksomheder kan bidrage til Danmarks ambitiøse klimamålsætning og skabe et nyt grønt erhvervseventyr, siger Simon Kollerup.
Samarbejdsprojektet er en del af regeringens kommende life science strategi, der bliver lanceret fredag 16. april klokken 8.45.
Erhvervsminister @Simonkollerup inviterer sammen med @Heunicke, @JeppeKofod og @AneHalsboe til pressemøde fredag om den nye life science strategi. #dkpol #lifescience pic.twitter.com/GMUhjOatjG
— Erhvervsministeriet (@Erhvervs_min) April 14, 2021
Dansk Erhverv: Store muligheder Inden for life science og biotek
Sekretariatet for det nye klimapartnerskab ligger hos Dansk Erhverv.
– Inden for life science og biotek er der store muligheder for klimaløsninger specielt i forhold til de sektorer, som har det sværest; transport og landbrug. Derfor bruger vi meget krudt på at finde frem til, præcist hvad skal der til for at hjælpe dem til at blive mere bæredygtige, sagde klima- og energipolitisk chef Ulrich Bang fra Dansk Erhverv til Sustain Report i februar.
Han ville den gang ikke løfte sløret for, hvad klimapartnerskabet har i støbeskeen.
– Jeg kan sige så meget, at det er løsninger, der har et kæmpe scope, fordi der er globale markeder i at reducere udledningen fra fødevareproduktionen og fra transporten. Det kan det blive det nye vindmølleeventyr for Danmark, sagde Ulrich Bang.
Læs også: Klimapartnerskab på vej med biotekkens svar på vindmølleeventyret
Life science og biotek er ellers ikke den sektor, som er mest i fokus, når vi taler om hverken klimabelastning eller klimaløsninger?
– Når vi taler om meget vanskelige problemer i forhold til udledningerne fra landtransport og landbrug, repræsenterer dansk life science og biotek en stor vidensbase. Både i kraft af det unikke forsknings- og vidensmiljø vi har inden for biotek med outstanding universiteter og startup-miljøer, men også i kraft af virksomheder som Novozymes og Chr. Hansen som er globalt førende inden for bæredygtighed. Så det er et af de områder, hvor vi kan accelerere udviklingen af klimaløsninger og skalere dem til globale løsninger, sagde Ulrich Bang.
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
