Ester Baiget, CEO i Novozymes, er blevet udnævnt til ny formand for klimapartnerskabet for life science og biotek.
Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.
– Med Ester som formand for klimapartnerskabet for life science og biotek står vi nu rigtig stærkt i det videre arbejde med klimapartnerskaberne, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i pressemeddelelsen.
Læs også: Store forskelle på medieomtalen af klimapartnerskaberne
Ester Baiget afløser Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør i Novo Nordisk, der ifølge pressemeddelelsen har valgt overdrage formandsskabet, fordi det videre arbejde i klimapartnerskabet især vil fokusere på biosolutions rolle i den grønne omstilling.
– Danmark har en unik position inden for life science og biotek, og partnerskabet vil arbejde for at styrke den konkurrencefordel. Specifikt for biotek bør Danmark være centrum for at udvikle de biosolutions, der er nødvendige for at bygge en bæredygtig fremtid, siger Ester Baiget.
Styrke erhvervs- og klimamæssigt potentiale
Klimapartnerskabet bliver en del af regeringens samarbejdsprojekt Grønt Erhvervsforum. Ministeriet oplyser, at Grønt Erhvervsforum ”skal skabe sammenhæng og styrke biotekindustriens erhvervs- og klimamæssige potentiale”.
– Det er vigtigt, at vi i fællesskab med erhvervslivet finder de bæredygtige løsninger, så vi skaber de bedste muligheder for, at danske virksomheder kan bidrage til Danmarks ambitiøse klimamålsætning og skabe et nyt grønt erhvervseventyr, siger Simon Kollerup.
Samarbejdsprojektet er en del af regeringens kommende life science strategi, der bliver lanceret fredag 16. april klokken 8.45.
Erhvervsminister @Simonkollerup inviterer sammen med @Heunicke, @JeppeKofod og @AneHalsboe til pressemøde fredag om den nye life science strategi. #dkpol #lifescience pic.twitter.com/GMUhjOatjG
— Erhvervsministeriet (@Erhvervs_min) April 14, 2021
Dansk Erhverv: Store muligheder Inden for life science og biotek
Sekretariatet for det nye klimapartnerskab ligger hos Dansk Erhverv.
– Inden for life science og biotek er der store muligheder for klimaløsninger specielt i forhold til de sektorer, som har det sværest; transport og landbrug. Derfor bruger vi meget krudt på at finde frem til, præcist hvad skal der til for at hjælpe dem til at blive mere bæredygtige, sagde klima- og energipolitisk chef Ulrich Bang fra Dansk Erhverv til Sustain Report i februar.
Han ville den gang ikke løfte sløret for, hvad klimapartnerskabet har i støbeskeen.
– Jeg kan sige så meget, at det er løsninger, der har et kæmpe scope, fordi der er globale markeder i at reducere udledningen fra fødevareproduktionen og fra transporten. Det kan det blive det nye vindmølleeventyr for Danmark, sagde Ulrich Bang.
Læs også: Klimapartnerskab på vej med biotekkens svar på vindmølleeventyret
Life science og biotek er ellers ikke den sektor, som er mest i fokus, når vi taler om hverken klimabelastning eller klimaløsninger?
– Når vi taler om meget vanskelige problemer i forhold til udledningerne fra landtransport og landbrug, repræsenterer dansk life science og biotek en stor vidensbase. Både i kraft af det unikke forsknings- og vidensmiljø vi har inden for biotek med outstanding universiteter og startup-miljøer, men også i kraft af virksomheder som Novozymes og Chr. Hansen som er globalt førende inden for bæredygtighed. Så det er et af de områder, hvor vi kan accelerere udviklingen af klimaløsninger og skalere dem til globale løsninger, sagde Ulrich Bang.
Forsiden lige nu:

Pionerforskere vinder verdens største hjerneforskningspris for molekylære afsløringer
Tre internationale pionerforskere vinder The Barin Prize 2023 for at have afsløret de molekylære mekanismer bag hjernens udvikling og plasticitet. Det understreger basalforskningens store betydning, fremhæver Lundbeckfondens forskningsdirektør og sidste års danske prisvinder.

IDA: Medlemskabet af det europæiske forsvar skal give forskningen den ekstra milliard
Danmark er blevet en del af Det Europæiske Forsvarsagentur, og det bør kaste en milliard ekstra kroner af til dansk forskning i det kommende forsvarsforlig, mener IDA.

’Det danske forskningsmirakel’ er på tilbagetog
Forskningskonference og ny rapport har taget temperaturen på dansk forsknings internationale gennemslagskraft. Konklusionen er entydig: Temperaturen falder.
Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
