Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Novozymes-CEO ny formand for forskningstungt klimapartnerskab

Ester Baiget afløser Novo Nordisks Lars Fruergaard Jørgensen på posten.

Spanske Ester Baiget er CEO for Novozymes. Hun er uddannet ingeniør. Foto: Novozymes.

Ester Baiget, CEO i Novozymes, er blevet udnævnt til ny formand for klimapartnerskabet for life science og biotek.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

– Med Ester som formand for klimapartnerskabet for life science og biotek står vi nu rigtig stærkt i det videre arbejde med klimapartnerskaberne, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i pressemeddelelsen.

Læs også: Store forskelle på medieomtalen af klimapartnerskaberne

Ester Baiget afløser Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør i Novo Nordisk, der ifølge pressemeddelelsen har valgt overdrage formandsskabet, fordi det videre arbejde i klimapartnerskabet især vil fokusere på biosolutions rolle i den grønne omstilling.

– Danmark har en unik position inden for life science og biotek, og partnerskabet vil arbejde for at styrke den konkurrencefordel. Specifikt for biotek bør Danmark være centrum for at udvikle de biosolutions, der er nødvendige for at bygge en bæredygtig fremtid, siger Ester Baiget.

Styrke erhvervs- og klimamæssigt potentiale

Klimapartnerskabet bliver en del af regeringens samarbejdsprojekt Grønt Erhvervsforum. Ministeriet oplyser, at Grønt Erhvervsforum ”skal skabe sammenhæng og styrke biotekindustriens erhvervs- og klimamæssige potentiale”.

– Det er vigtigt, at vi i fællesskab med erhvervslivet finder de bæredygtige løsninger, så vi skaber de bedste muligheder for, at danske virksomheder kan bidrage til Danmarks ambitiøse klimamålsætning og skabe et nyt grønt erhvervseventyr, siger Simon Kollerup.

Samarbejdsprojektet er en del af regeringens kommende life science strategi, der bliver lanceret fredag 16. april klokken 8.45.

Dansk Erhverv: Store muligheder Inden for life science og biotek

Sekretariatet for det nye klimapartnerskab ligger hos Dansk Erhverv.

– Inden for life science og biotek er der store muligheder for klimaløsninger specielt i forhold til de sektorer, som har det sværest; transport og landbrug. Derfor bruger vi meget krudt på at finde frem til, præcist hvad skal der til for at hjælpe dem til at blive mere bæredygtige, sagde klima- og energipolitisk chef Ulrich Bang fra Dansk Erhverv til Sustain Report i februar.

Han ville den gang ikke løfte sløret for, hvad klimapartnerskabet har i støbeskeen.

– Jeg kan sige så meget, at det er løsninger, der har et kæmpe scope, fordi der er globale markeder i at reducere udledningen fra fødevareproduktionen og fra transporten. Det kan det blive det nye vindmølleeventyr for Danmark, sagde Ulrich Bang.

Læs også: Klimapartnerskab på vej med biotekkens svar på vindmølleeventyret

Life science og biotek er ellers ikke den sektor, som er mest i fokus, når vi taler om hverken klimabelastning eller klimaløsninger?

– Når vi taler om meget vanskelige problemer i forhold til udledningerne fra landtransport og landbrug, repræsenterer dansk life science og biotek en stor vidensbase. Både i kraft af det unikke forsknings- og vidensmiljø vi har inden for biotek med outstanding universiteter og startup-miljøer, men også i kraft af virksomheder som Novozymes og Chr. Hansen som er globalt førende inden for bæredygtighed. Så det er et af de områder, hvor vi kan accelerere udviklingen af klimaløsninger og skalere dem til globale løsninger, sagde Ulrich Bang.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.