Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Nyt institut skal styrke bæredygtigt iværksætteri

Deloitte, Den Sociale Kapitalfond Invest og IDA er blandt partnerne i det nye institut.

I løbet af de næste to år skal et nyt institut for bæredygtigt iværksætteri være til stede i alle landets fem regioner og have igangsat 15 til 25 skalerbare bæredygtige iværksættervirksomheder i hver af dem.

Og om ti år skal alle nystartede virksomheder indtænke et eller flere Verdensmål i deres forretning.

Sådan lyder ambitionen for et nyt institut kaldet DISIE – Danish Institute for Sustainable Innovation & Entrepreneurship.

– Det er afgørende, at vi forløser potentialet for bæredygtigt iværksætteri på tværs af iværksætterøkosystemet i hele landet og gør Danmark til et bæredygtigt foregangsland. Bæredygtige iværksættere og deres forretningsløsninger repræsenterer nye og nødvendige løsninger på lokale og globale udfordringer. Vi ved, at forretningspotentialet i den bæredygtige omstilling er enormt, og det er en kamp, vi ikke har råd til at tabe, siger adm. direktør og stifter af DISIE, Anne Katrine Heje Larsen.

DISIE blev stiftet maj 2019 og bygger videre på ti års erfaring fra det københavnsbaserede sociale iværksætterhus, KPH Projects, som blev stiftet i maj 2009 af Anne Katrine Heje Larsen.

Det har fungeret som inkubator for start-up virksomheder som Kaffe Bueno og SocialFoods, der i dag er etablerede virksomheder.

I løbet af de ti år KPH Projects har eksisteret har mere end 2.500 iværksættere været igennem huset, som også har lagt lokaler til 600 events, mens flere end 160.000 deltagere har deltaget i aktiviteter i- og uden for huset.

Selvom behovet for fælles fysiske rammer for bæredygtige iværksættere altså er stort, vil det være for ressourcekrævende at gå efter et lignede set-up på landsplan, siger Anne Katrine Heje Larsen.

– Vores oprindelige målsætning var, at det ikke skal være huslejen, man knækker nakken på som bæredygtig iværksætter. Men vi kan nå bredere ud på en hurtigere og mindre ressourcekrævende måde ved ikke at etablere fysiske kontorfaciliteter.

I første omgang vil det nye institut udvikle og udbrede nye online- og offline værktøjer, handlingsbaserede viden om bæredygtighed og iværksætteri samt skabe og facilitere tværfaglige netværk, der flytter bæredygtige iværksættere fra idé til vækst.

Det skal blandt andet ske ved at igangsætte tiltag som investornetværk, nationale netværk, mentornetværk, alumninetværk og forskellige servicefunktioner til private og offentlige kunder.

De forskellige tilbud er gratis for iværksætterne selv og finansieres af kommuner og private partnere.
For behovet for at få hjælp som bæredygtig iværksætter er der, vurderer Anne Katrine Heje Larsen. Baseret på sine ti års erfaring med bæredygtigt iværksætteri har identificeret de ni største forhindringer for at lykkes som bæredygtig iværksætter.

Nogle af de største udfordringer handler om at skabe synlighed og forståelse for sin forretningsmodel hos private investorer, fonde eller kommuner, forklarer hun. Og det er netop udfordringer som de ni, der er identificeret, det nye institut kan hjælpe med at løse. Se alle ni nederst i artiklen.

Instituttets partnere tæller bl.a. organisationer og virksomheder som Deloitte, Den Sociale Kapitalfond Invest, Kooperationen, SustainBase, IDA, Sociale Entreprenører i Danmark, Københavns Kommune og Boost Esbjerg.

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply