Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Ørsteds CEO: Verdensmålene er en guldmine af muligheder

Hvis man mangler strategisk inspiration, er Verdensmålene et godt sted at starte.

Ørsted er verdens største leverandør af havvindmølleparker med en vision om at bidrage til en verden, som udelukkende kører på grøn energi.

Men for virksomheder hvor bæredygtighed ikke ligger lige til højrebenet, er der hjælp at hente i FN’s Verdensmål, mener Ørsteds adm. direktør Henrik Poulsen:

– De er en guldmine af inspiration til virksomheder, som både leder efter noget, som kan give dem mulighed for at bidrage til en bedre verden, men som også kan give dem en masse vækstmuligheder, siger Henrik Poulsen i Børsens podcast-serie ‘Topchefernes strategi med Niels Lunde’ og tilføjer:

– For de er jo et katalog over de mest presserende problemer, verden står over for. Så hvis man mangler strategisk inspiration, er de ikke et dårligt sted at lede.

Der er ingen tvivl om, at der skal endnu mere handling bag ordene

Henrik Poulsen peger desuden på, at mange virksomheder har taget Verdensmålene til sig og tænker i dem både strategisk og i måden, de rapporterer om deres forretning på.

Det afspejler sig da også i en undersøgelse fra Dansk Industri (DI) blandt 489 virksomhedsledere. Her svarer ni ud af ti, at de i forskellig grad har introduceret konkrete bæredygtighedstiltag har fokus på at forfølge nye forretningsmuligheder, der forbedrer virksomhedens sociale- og/eller miljømæssige indvirkninger på samfundet.

Samfundsansvar er højt på dagsordenen hos mange virksomheder, mener også Henrik Poulsen:

– Det er der mange virksomheder, som skriver ind i deres årsrapporter og i deres bæredygtighedsrapporter, men der er heller ingen tvivl om, at der skal endnu mere handling bag de ord, siger han til Børsen og tilføjer:

– Jeg tror stadig, at erhvervslivet har en opgave i at løfte sig selv i det, der skal være et mere markant og mere radikalt tænkt bidrag.

Hvordan kan vi langt mere aggressivt løse de udfordringer, der ligger i de 17 verdensmål?

Han mener, at man i virksomhederne skal spørge sig selv:

– Hvordan kan vi langt mere aggressivt sætte ind på at hjælpe med at løse de udfordringer, der ligger i de 17 verdensmål? Der synes jeg stadig, at vi som erhvervsliv kan gøre mere. Og vi kan gøre det hurtigere og mere ambitiøst. Vi er stadig et sted, hvor tingene går alt alt for langsomt. Og vi skriver lidt mere, end vi handler.

Ørsteds egen transformation fra sort til grønt energiselskab er gået stærkere end topchefen havde turde håbe på. Fra at have været en af Europas mest sorte energiselskaber, er Ørsted i dag en af de grønneste og mere end 90 procent af indtjeningen kommer fra arbejdet med vedvarende energi.

Hør hele Børsens podcast-interview med Henrik Poulsen her.

Forsiden lige nu:

Sådan tackler fondene den stigende magt

I SPORENE PÅ MAGTEN. I takt med at de danske fondes magt og muligheder skyder i vejret, arbejder fondene på tiltag, der sikrer fair forskning. Fem fokuspunkter brænder igennem.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply