Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

600 vandforskere samles om løsninger for drikkevand og spildevand

De næste dage samles 600 vandforskere til Danmarks største konference om vand. Det er ny rekord og begivenheden er den største af sin art. På konferencen præsenteres den seneste viden, der skal løse udfordringer for drikkevand, spildevand og klima.

600 vandforskere samles i dag i Aarhus for at drøfte løsninger om drikkevand og spildevand. Foto: Danva

I dag startede Dansk Vand Konference 2022 i Aarhus. Konferencen fortsætter i morgen og arrangeres af DANVA – brancheorganisationen for landets vandselskaber. Her præsenteres den seneste viden, der skal løse udfordringer for drikkevand, spildevand og klima.

Direktør for DANVA, Carl-Emil Larsen, er begejstret for den massive deltagelse af vandeksperter:

- I pressen og på Christiansborg italesættes vores vandudfordringer i stor stil, som vi senest har set det under folketingsvalget og i regeringsforhandlingerne. Udfordringerne handler både om at beskytte drikkevandet mod kemikalier og pesticider, at inddæmme PFAS, så det ikke påvirker vores vandmiljø og at håndtere klimarelaterede oversvømmelser. Bag ved dette synlige offentlige niveau arbejder forskere og specialiser dag og nat for at finde løsninger, som kan udrydde problemerne til gavn for os alle. Det er disse eksperter, som vi er så heldige at kunne præsentere på Dansk Vand Konference, siger Carl- Emil Larsen i en pressemeddelelse.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: