Kun 10 pct. af EU’s bygninger er energieffektive. Det skal der laves om, hvis EU skal nå sine forpligtelser i Paris-aftalen. Bygningsmassen står nemlig i dag for 40 procent af den globale CO2-udledning.
Nu tilslutter interesseorganisationen Synergi sig et europæisk initiativ for at fremme den dagsorden i organisationen Renovate Europe.
– I Bruxelles siger de “energy efficiency first”, og EU har sat mål for, hvor meget de enkelte medlemslande og hele EU skal spare på deres energi frem mod 2030. Samtidig er det i høj grad på det europæiske marked, at afsætningen af de grønne teknologier sker, siger Katrine Bjerre M. Eriksen, direktør i Synergi i en pressemeddelelse og fortsætter:
– Derfor er arbejdet i Bruxelles med særligt bygnings- og energieffektivitetsdirektivet afgørende for, at EU når i mål med sine forpligtelser i Paris-aftalen, men også i den grad vigtig for eksporten af dansk grøn energiteknologi og beskæftigelse.
Renovate Europe er en del af den europæiske interesseorganisation EuroACE, der har medlemmer som Danfoss, Grundfos, Rockwool og Velux, som også er medlemmer af Synergi, foruden Daikin, Saint-Gobain, United Technologies og andre store internationale virksomheder.
Tre danske medlemmer af Europa-Parlamentet; Pernille Weiss (C), Morten Helveg Petersen (B) og Karen Melchior (B) er blandt de MEP’ere, der arbejder tæt sammen med Renovate Europe, og som har skrevet under på at fremme energieffektiviseringen i EU.
– Vi er glade for at byde Synergi velkommen i Renovate Europe. Danske virksomheder har i mange år været frontrunners inden for energieffektivitet, og vi har længe haft et godt samarbejde med de danske europaparlamentarikere. Vi kommer først i mål, hvis hele EU trækker i samme retning – og derfor er det vigtigt, at vi også får de nordiske medlemslande med, siger Adrian Joyce, direktør i Renovate Europe.
Helt konkret kommer samarbejdet i første omgang til at handle om implementeringen af bygnings- og energieffektivitetsdirektivet i 2020 samt revideringen af de to samme direktiver i den nuværende parlamentsperiode.
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
