Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Synergi tilslutter sig europæisk lobby for energieffektivisering

Energilobby får flere europæiske muskler til at påvirke dagsordenen om energieffektivitet.

Kun 10 pct. af EU’s bygninger er energieffektive. Det skal der laves om, hvis EU skal nå sine forpligtelser i Paris-aftalen. Bygningsmassen står nemlig i dag for 40 procent af den globale CO2-udledning.

Nu tilslutter interesseorganisationen Synergi sig et europæisk initiativ for at fremme den dagsorden i organisationen Renovate Europe.

– I Bruxelles siger de “energy efficiency first”, og EU har sat mål for, hvor meget de enkelte medlemslande og hele EU skal spare på deres energi frem mod 2030. Samtidig er det i høj grad på det europæiske marked, at afsætningen af de grønne teknologier sker,  siger Katrine Bjerre M. Eriksen, direktør i Synergi i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Derfor er arbejdet i Bruxelles med særligt bygnings- og energieffektivitetsdirektivet afgørende for, at EU når i mål med sine forpligtelser i Paris-aftalen, men også i den grad vigtig for eksporten af dansk grøn energiteknologi og beskæftigelse.

Renovate Europe er en del af den europæiske interesseorganisation EuroACE, der har medlemmer som Danfoss, Grundfos, Rockwool og Velux, som også er medlemmer af Synergi, foruden Daikin, Saint-Gobain, United Technologies og andre store internationale virksomheder.

Tre danske medlemmer af Europa-Parlamentet; Pernille Weiss (C), Morten Helveg Petersen (B) og Karen Melchior (B) er blandt de MEP’ere, der arbejder tæt sammen med Renovate Europe, og som har skrevet under på at fremme energieffektiviseringen i EU.

– Vi er glade for at byde Synergi velkommen i Renovate Europe. Danske virksomheder har i mange år været frontrunners inden for energieffektivitet, og vi har længe haft et godt samarbejde med de danske europaparlamentarikere. Vi kommer først i mål, hvis hele EU trækker i samme retning – og derfor er det vigtigt, at vi også får de nordiske medlemslande med, siger Adrian Joyce, direktør i Renovate Europe.

Helt konkret kommer samarbejdet i første omgang til at handle om implementeringen af bygnings- og energieffektivitetsdirektivet i 2020 samt revideringen af de to samme direktiver i den nuværende parlamentsperiode.

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply