Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Tema om forskningstyveri:

#pleasedontstealmywork

#pleasedont
stealmywork

Som det eneste medie har Science Report fået lov til at publicere samtlige historier om hierarkisk forskningstyveri indsamlet under kampagnen #pleasedontstealmywork.

Vi bringer dem her, fordi vi som selvstændigt og uafhængigt medie tror på, at det både hjælper
dansk forskning, men også formidlingen og debatten, at turde italesætte og belyse, hvilke arbejdsvilkår danske forskere i dag arbejder og gør karriere under. 

Nedenfor finder du alle historierne. Det drejer sig om i alt 120 vidnesbyrd fordelt over 107 bidragsydere, og de er enten skrevet på dansk af danske forskere, eller oversat til dansk af
kampagnens skaber, Maria Toft, hvis disse kommer fra udenlandske forskere.

Historierne repræsenterer forskere fra alle niveauer og fagområder, og fra stort set alle danske universiteter, og alle implicerede er anonymiserede, både hvad angår navne, køn, fagområder, stillingsbetegnelser, forskningsprojekter, m.m.

Vores artikler om sagen:

Quentin Gausset er blevet anklaget for forskningstyveri som en del af #pleasedontstealmywork-kampagnen. Men han mener, det er ham, der er offeret, og at nuancerne er forsvundet i mediernes dækning af sagen.

Der skal handles på det. Det mener Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) efter at have læst vidnesbyrdene fra kampagnen #pleasedontstealmywork.

Ansættelsesstrukturerne på universiteterne skal ændres, hvis man skal komme problemerne med forskningstyveri til livs, mener Heine Andersen, prof. emeritus på KU.

Der er tydelige mønstre af ledelsessvigt i de mange vidnesbyrd. Det mener Maria Toft, om de netop offentliggjorte historier fra kampagnen #pleasedontstealmywork.
Anonym forsker blev fyret, fordi denne ikke ville lade vejledere stå som medforfattere på artikler.
Danske universiteter befinder sig i en hyperkonkurrence-situation, og nogle forskere vil gøre alt for at få en bevilling, siger David Budtz Pedersen, professor ved AAU.
Anders Bjarklev fra DTU mener ikke, at forskningstyveri er normal praksis. Roskilde Universitet ser historierne som en påmindelse om god adfærd.
Maria Toft startede i januar kampagnen #pleasedontstealmywork. Målet er en ændring af universiteternes stillingsstrukturer, og i næste uge offentliggøres løsningsforslagene.
Debatten om forskningstyveri på danske universiteter raser, og der er allerede indsamlet over 50 anonyme historier. Få et overblik over debatten her.